Surgery-scaled-810x500.jpeg

Odvolací súd potvrdil zákazy transrodových operácií a liekov pre deti v štátoch Tennessee a Kentucky

21
Kultúra života

Deti so zmeneným pohlavím môžu byť v Kentucky a Tennessee chránené pred nebezpečnými chirurgickými a chemickými zákrokmi, niekedy zavádzajúco nazývanými “starostlivosť o potvrdenie pohlavia, ” na základe štvrtkového rozhodnutia.

Apelačný súd Spojených štátov amerických pre 6. obvod potvrdil zákony v týchto dvoch štátoch, ktoré vo všeobecnosti zakazujú tieto zákroky na neplnoletých.

Trojčlenný senát sa odvolával na významné lekárske dôkazy, ktoré poukazujú na nebezpečenstvá týchto zákrokov, ktoré zároveň propagujú falošnú myšlienku, že niekto môže zmeniť svoje pohlavie.

Vetšinové stanovisko uvádza:

Kentucky a Tennessee ponúkli významné dôkazy o rizikách
týchto zákrokov a o chybách v existujúcom výskume. Podávanie blokátorov puberty na zabránenie pohlavného vývoja môže spôsobiť zníženie hustoty kostí, neplodnosť a sexuálnu dysfunkciu.

Podávanie vysokých dávok testosterónu neplnoletým ženám zvyšuje riziko erytrocytózy, infarktu myokardu, poruchy funkcie pečene, ischemickej choroby srdca, cerebrovaskulárnych ochorení, hypertenzie a rakoviny prsníka a maternice. A podávanie vysokého množstva estrogénu mladým mužom môže spôsobiť sexuálnu dysfunkciu a zvyšuje riziko makroprolaktinómu, ochorenia koronárnych tepien, cerebrovaskulárneho ochorenia, cholelitiázy a hypertriglyceridémie.

Dvaja sudcovia väčšiny, hlavný sudca Jeffrey Sutton a sudca Amul Thapar, vo svojom stanovisku citovali rozsudok Dobbs v. Jackson. Súd tiež odmietol nájsť nové “právo” na postupy rovnakým spôsobom, ako liberálni sudcovia v minulosti údajne našli v ústave “právo” na potrat, sodomiu a “manželstvo” osôb rovnakého pohlavia.

Sudcovia “by mali byť pokorní a opatrní pri vyhlasovaní nových hmotnoprávnych práv na spravodlivý proces alebo rovnosť ochrany, ktoré obmedzujú zodpovedných zvolených úradníkov pri riešení týchto medicínskych, sociálnych a politických problémov,” uvádza sa v stanovisku väčšiny.

Generálny prokurátor štátu Tennessee Jonathan Skrmetti označil rozhodnutie za “veľké víťazstvo pre demokraciu” a napísal, že o týchto otázkach by mali rozhodovať “volení zástupcovia”.

Americká únia občianskych slobôd (ACLU) a pro-LGBT právnická skupina Lambda Legal, ktoré sa snažili dosiahnuť zrušenie legislatívy, označili rozhodnutie za “zdrvujúce,” s použitím nezásadné tvrdenie, že deti s pohlavnou zmenou spáchajú samovraždu, ak im nebudú môcť byť chirurgicky odstránené prsia alebo natrvalo ukončená ich plodnosť.

Alliance Defending Freedom (ADF), ktorá intervenovala na podporu zákona, rozhodnutie súdu pochválila.

Právny zástupca ADF John Bursch uviedol, že Kentucky a Tennessee “správne chránia maloleté osoby pred škodlivými, nezvratnými a experimentálnymi lekárskymi zákrokmi, ktoré môžu natrvalo zmeniť detské“telá bez akéhokoľvek preukázaného dlhodobého prínosu.”

“Deťom, ktoré trpia nepohodou v súvislosti so svojím pohlavím, najlepšie poslúži súcitná starostlivosť o duševné zdravie,” uviedol stanovisko.

Kentucky prijalo svoj zákon napriek vetu svojho liberálneho demokratického guvernéra Andyho Besheara. Tennessee prijalo svoj zákon po reportáži Matta Walsha a Daily Wire, ktorá ukázala, ako Vanderbilt University Medical Center páchalo zákroky na deťoch z motívu zisku.

“Je to obrovské. Náš zákaz mrzačenia detí bol potvrdený. Keď sme zákon schválili, transaktivisti sa škodoradostne tešili, že ho na súde ľahko zvrátia,” Walsh napísal na X. “Kto’sa škodoradostne teší teraz, vy ghúlovia, ktorí masakrujú deti?"”

Niektoré federálne súdy rozhodli priaznivo o ochrane zdravého rozumu

Federálne rozhodnutie poskytuje ďalšie právne víťazstvo ochrany osôb, ktoré sú zmätené ohľadom svojho pohlavia.

Pred mesiacom 11. obvodný odvolací súd rozhodol v prospech zákona štátu Alabama’ktorý chráni deti pred škodlivými chemickými a chirurgickými zásahmi.

Federálny sudca s odvolaním sa na rozhodnutie 11. obvodu podporil floridské’nariadenia o dospelých, ktorí podstupujú škodlivé a nezvratné zákroky.

LifeSiteNews sa podrobne venoval problémom s transgenderizmom, ktorý propaguje lož, že niekto môže zmeniť svoje pohlavie. Zbierku článkov, ktorá obsahuje príbehy osôb, ktoré si predtým zmenili pohlavie, lekárskych odborníkov a sociológov, môžete najsť tu.