ScruggsHighwayAltercation-810x500.jpg

Bývalý prokurátor zo 6. januára obvinený z bodnutia vodiča pri incidente na ceste

25
Kultúra smrti

Bývalý federálny prokurátor, ktorý sa podieľal na prípadoch proti obžalovaným zo 6. januára, je obvinený z ublíženia na zdraví s priťažujúcimi okolnosťami, útoku s priťažujúcimi okolnosťami a ozbrojeného lúpežného prepadnutia po tom, čo údajne niekoho dobodal v záchvate zúrivosti po zrážke na diaľnici.

Tampa Bay Times uvádza, že podľa floridskej diaľničnej hliadky (FHP) pár z Tampy cestujúci na juh po diaľnici Interstate 275 zastavil, aby pomohol 35-ročnému motoristovi z Tampy, ktorý bol v bezvedomí na svojom sedadle, zatiaľ čo jeho vozidlo stálo v jazdnom pruhu. V istom momente sa vodič prebral, zrýchlil, narazil do sedanu dvojice a v snahe ujsť narazil do auta okoloidúceho Patricka Douglasa Scruggsa.

Scruggs zastavil, vystúpil z vozidla, aby pristúpil k autu páchateľa, potom rozbil okno a začal bodať vodiča vreckovým nožom. Podľa správy sa k nemu priblížil manželský pár, ktorý sa snažil pôvodnému vodičovi pomôcť, ale Scruggs zaútočil aj na nich a tí utiekli. Rozruch upútal pozornosť okoloidúceho policajta, ktorý Scruggsa zadržal. Pôvodný vodič bol hospitalizovaný s “vážnymi, ale nie život ohrozujúcimi” zraneniami.

Bizarná hádka vzbudila záujem celej krajiny kvôli Scruggsovej’ minulosti. V súčasnosti je advokátom atlantskej advokátskej kancelárie Barnes & Thornburg, od septembra 2012 do apríla 2023 pracoval pre Úrad amerického prokurátora’pre ktorý zastupoval federálnu vládu proti obyvateľom Floridy obvineným v súvislosti s ich účasťou na zhromaždení 6. januára 2021 pri Kapitole USA na protest proti certifikácii výsledkov volieb 2020.

Táto udalosť, ktorá sa zvrhla na výtržnosti, ktoré dali Donaldovi Trumpovi a jeho hnutiu MAGA zabrať, viedla k tomu, že Bidenova administratíva začala stíhať množstvo osôb za nenásilné alebo zle definované trestné činy, pričom mnohí konzervatívci vyjadrili obavy zo zaobchádzania s nimi a neprimeraného, politicky motivovaného trestu.

Čítajte: Unhinged MSNBC commentator says Trump ‘must die in prison’ nad 6. januárom

Konkrétne, Scruggs sa zasadzoval za podmienky prepustenia vrátane testovania na drogy a nočného zákazu vychádzania pre obžalovaného Adama Johnsona, ktorý bol neslávne vyfotografovaný v Kapitole s rečníckym pultom ukradnutým z budovy U.Snemovne reprezentantov USA. Scruggs vtedy vyhlásil, že “každý, kto sa minulý týždeň podieľal na vtrhnutí do Kapitolu, sa musí zodpovedať za svoje činy, vrátane pána Johnsona.”

“V Amerike sa každý človek považuje za nevinného, kým sa mu nepreukáže vina. Pán Scruggs sa nijako nelíši od kohokoľvek iného a mala by mu byť poskytnutá rovnaká prezumpcia,” povedal Scruggsov’ advokát John Nohlgren. “Nemá žiadnu predchádzajúcu kriminálnu minulosť a takmer celú svoju kariéru strávil ochranou ľudí tejto krajiny.”Nohlgren zdôraznil, že jeho klient nebol tým, kto spôsobil “chaotickú situáciu, ” a “v tomto incidente je oveľa viac, než sa uvádza, a my usilovne pracujeme na tom, aby sme objasnili všetky skutočnosti, ktoré sa stali. Vyzývame verejnosť, aby si zachovala otvorenú myseľ a zdržala sa vynášania súdov.