Screen-Shot-2023-09-28-at-10.54.11-AM-1-810x500.jpg

Milánsky kardinál podporuje homosexualitu v novom pastierskom liste niekoľko dní pred začiatkom synody

57
Kultúra smrti

Milánsky arcibiskup, kardinál Mario Delpini, vydal pastiersky list, v ktorom akoby schvaľoval homosexualitu. 

Homosexualita vyjadrená ako variant ‘príťažlivosti’

“Zvlášť jemnú pozornosť vzhľadom na citlivosť dnešnej doby treba venovať sprevádzaniu a pochopeniu skúsenosti lásky a rôznych odtieňov príťažlivosti, a to tak k ľuďom rôzneho pohlavia, ako aj k ľuďom rovnakého pohlavia. Uponáhľané označovanie ‘homosexuál’, ‘heterosexuál’ umŕtvuje vzťahovú dynamiku a má tendenciu redukovať ju na ‘sexuálnu praktiku’, ” napísal Delpini, menovec pápeža Františka, v kapitole ponúkajúcej usmernenia o “citovej výchove.” 

Krátko pred svojimi poznámkami o homosexualite kardinál povedal: “V tejto náročnej a fascinujúcej úlohe je kresťanské spoločenstvo – a najmä pre svoj výchovný mandát oratóriá, športové kluby, združenia a hnutia – je povolané vytvárať cesty počúvania, štúdia a dialógu, aby sprevádzalo všetky situácie a nedovolilo, aby si niekto myslel, že ‘sa robí zle’, že ‘sa mýli’.”

“Nastal čas prevziať zodpovednosť za interpretáciu afektívneho rozmeru vo vzájomnom dialógu so súčasnou kultúrou, aby sa kresťanská múdrosť nezredukovala na obraz zaprášeného zväzku v knižnici,” uviedol tiež. 

Taliansky redaktor La Nuova Bussola Quotidiana, Riccardo Cascioli, ostro kritizoval kardinála a vyhlásil, že “prostredníctvom takýchto usmernení milánska arcidiecéza ‘plne prijíma líniu vytýčenú homosexuálnou loby, ktorá teraz prevzala velenie nad Katolíckou cirkvou, a pridáva svoju tehlu k budove, ktorá sa stavia vzhľadom na synodu, ktorá sa začne 4. októbra vo Vatikáne’.” 

“Jedným z hlavných cieľov synody bude normalizácia homosexuality a Miláno sa okamžite stavia do prvého radu,” vyhlásil Cascioli. “V skutočnosti nejde o to, ako sa pokrytecky hovorí, prijať ľudí s homosexuálnymi sklonmi, čo by určite nebolo novinkou (stačí si prečítať Katechizmus), ale o legalizáciu homosexuálnych aktov, počnúc tým, že sa príťažlivosť k osobám rovnakého pohlavia považuje za jeden z možných variantov sexuality.” 

Upozorňujem na kardinálovo’používanie eufemizmov, ktoré sú v Cirkvi v móde vždy, keď sa presadzuje ideológia LGBT, ako napríklad “sprevádzanie,” “vítanie,” “;”počúvať,” a “potvrdzovať,” Cascioli poukázal na to, že vágnosť pojmov umožňuje kardinálovi legalizovať homosexuálne akty, ktoré Cirkev vždy odsudzovala ako vnútorne neusporiadané a ťažko hriešne. 

V kardinálovom&nbspliste je “spustené heslo: ‘sprevádzanie’,” napísal Cascioli. “Áno, ale sprevádzanie kam? To nie je jasné.” 

Kritizujúc kardinála’pojem “láska” ako “taký vágny pojem, že sa doň dá vložiť čokoľvek,” taliansky novinár odsúdil morálny relativizmus, ktorý Delpini vo svojom pastierskom liste zrejme plne podporuje. “A všetci dospelí musia počúvať, viesť dialóg, ale nikdy … nesmú potvrdzovať, čo je dobro a čo zlo, čo je pravá láska a čo lož.”  

Kardinál Martini, heretický predák na Milánskom stolci 

Nie je to prvý prípad, keď kardinál arcibiskup v Miláne podporil homosexualitu. Kardinál Carlo Martini, ktorý bol milánskym arcibiskupom až do svojho odchodu do dôchodku v roku 2002 vo veku 75 rokov, napísal v roku 2012 knihu, v ktorej v rozpore s katolíckym učením podporil homosexuálne vzťahy a právne uznanie zväzkov osôb rovnakého pohlavia. 

“Nesúhlasím s postojmi tých členov Cirkvi, ktorí majú problém s občianskymi zväzkami,” napísal. “Nie je zlé, aby namiesto príležitostného sexu medzi mužmi mali dvaja ľudia určitú stabilitu” a aby ich “štát mohol uznať.”  

Martini, obľúbenec liberálnych disidentov v Katolíckej cirkvi, už predtým vyvolal obrovskú kontroverziu, keď v roku 2006 odhalil svoj verejný nesúhlas s Cirkvou’s životným učením o umelom oplodnení, embryách, potratoch a eutanázii, ktorý zverejnil v talianskom týždenníku L’espresso, v článku, o ktorom vatikánsky expert Sandro Magister v talianskom časopise Chiesa napísal, že je to “bombastický manifest opozície voči vládnucemu pápežovi, vtedy Benediktovi XVI. 

Čítajte: kontroverzný penzionovaný kardinál Martini označuje legálne potraty za “pozitívne”  

Pred smrťou kardinála Martiniho v roku 2012 sa odkazoval na seba ako na “predpápeža,”, ktorý bude “predchodcom a prípravcom” nového pápeža, ktorý prinesie “radikálnu … zmenu” v “unavenej … pompéznej” Cirkvi. Vo svojej knihe z roku 2012 Nočné rozhovory s kardinálom Martinim vedúci takzvaného St. Gallen “mafia” predstavil niečo, čo sa rovná plánu, ako by sa v Cirkvi mohla uskutočniť zmena týkajúca sa jej učenia o sexualite, manželstve, antikoncepcii, hriechu, pekle a kňazstve výlučne pre mužov. Zdá sa, že veľkú časť jeho programu prevzal súčasný pontifikát. 

Čítajte: Dôkaz, že pápež sa riadi plánom na zmenu Cirkvi od disidentského kardinála, ktorý viedol St Gallen ‘mafiu’  

Homosexuálna agenda presadzovaná na Teologickej fakulte v Miláne 

Prekvapujúce je, že akceptácia homosexuality je dlhodobo podporovanána tTeologickej fakulte severného Talianska, ktorá sa nachádza v arcidiecéze Miláno. Don Aristide Fumagalli, kňaz arcidiecézy a profesor morálnej teológie v rámci fakulty, ponúkol v akademickom roku 2019-2020 kurz s názvom “Homosexuálna láska a kresťanská viera”. V opise kurzu Fumagalli, ktorý je zároveň uvedený ako profesor v seminári milánskej arcidiecézy, uviedol, že bude “objasňovať”, ako Magistérium a Tradícia Cirkvi“nevystihuje primerane súčasnú homosexuálnu skúsenosť veriacich.” 

Konštatujúc, že večné a všeobecné katolícke odsúdenie homosexuality je “nedorozumením” zo strany Cirkvi a vyzývajúc k novému morálnemu “hodnoteniu homosexuálnej lásky”, Fumagalli nepravdivo navrhol, že takzvaný “ľúbostný život homosexuálnych osôb” môže byť zlučiteľný s kresťanskou láskou.  

Pro-homosexuálny profesor napísal: “Každé nedorozumenie medzi tradičným učením Cirkvi a súčasnou homosexuálnou skúsenosťou veriacich bude podnetom na pokus o podporu dialógu, kritické prehĺbenie vzťahu medzi láskou, ktorú prežívajú homosexuálne osoby, a láskou, ktorú prikazuje Kristus, vo svetle samotnej obnovy učenia Cirkvi”v súčasnej dobe.”  

V októbrovom čísle 2022 časopisu Il Segno, týždenníka Ambrózskej diecézy, bola titulná strana venovaná “tabuizácii homosexuality,” v ktorom sa objavil Fumagalli spolu s ďalšími heretickými zástancami pro-homosexuálnej orientácie v Cirkvi. 

Milánsky kňaz v periodiku škandalózne vyhlásil, že “odsúdenie homosexuálnych skutkov”, ktoré Cirkev všeobecne vyslovila “neuvažuje o možnosti, do dnešných čias neznámej, že homosexuálne skutky zodpovedajú prirodzenosti osoby a vyjadrujú osobnú lásku.”Ako také môžu byť podľa neho sodomitské skutky “výrazom osobnej kresťanskej lásky.” 

ČÍTAJTE: Synodálna cesta’ chce zvrátiť katolícke učenie o homosexualite. Tu’je dôvod, prečo je to’nemožné

Túto “novú morálku” o “homosexuálnej láske” si teraz zrejme osvojil aj súčasný kardinál, milánsky arcibiskup, nástupca heretika Martiniho. Nová morálka, ktorú oficiálne promulgoval vo svojich nových pastoračných usmerneniach na sklonku synody biskupov o synodalite, má zrejme naznačiť, že Miláno je spolu s biskupmi nemeckej synodálnej cesty pripravené na pro-LGBT agendu presadzovanú v Ríme, ktorej pokus o nanútenie celej Cirkvi sa čoskoro začne. 

Ako Cascioli šikovne poznamenal, “To, čo sa tvári ako výchovný záujem, pohľad lásky k jednotlivým ľuďom, je v skutočnosti len klerikálna zástena, ktorá má zakryť skutočný cieľ, ktorý je naopak ideologický. A s tým bude treba počítať aj na októbrovej synode o synodalite.” 

Odmietnutie učenia Cirkvi’o homosexualite ako ‘zastaraného’ je falošnou teológiou 

V roku 1986 vo svojom “Letter biskupom Katolíckej cirkvi o pastorácii homosexuálnych osôb,”vtedajší kardinál Joseph Ratzinger načrtol “príčiny zmätku týkajúceho sa učenia Cirkvi”o homosexualite.  Opísal falošnú “novú exegézu Svätého písma, ktorá rôzne tvrdí, že Sväté písmo nemá k téme homosexuality čo povedať, alebo že ju akosi mlčky schvaľuje, alebo že všetky jeho morálne príkazy sú natoľko kultúrne viazané, že už nie sú aplikovateľné na súčasný život.” 

Čítajte: Kardinál Martini a falošná teológia propagujúca homosexualitu

Kardinál Ratzinger vyložil falošnú teológiu a proti nej postavil pravdivú biblickú exegézu, ktorá sa podľa neho snaží “hovoriť pravdu v láske.” 

Upozornil, že “čoraz viac ľudí dnes, dokonca aj v Cirkvi, vyvíja obrovský tlak na Cirkev, aby akceptovala homosexuálny stav, akoby nebol narušený, a aby schvaľovala homosexuálne aktivity.” 

“Hnutie v Cirkvi,” vysvetlil, tvoria “tí, ktorí buď ignorujú učenie Cirkvi, alebo sa ho snažia nejakým spôsobom podkopať. … Jednou z používaných taktík je protest, že akákoľvek kritika alebo výhrady voči homosexuálnym ľuďom, ich činnosti a životnému štýlu sú jednoducho rôznymi formami nespravodlivej diskriminácie.” 

Ratzinger uzavrel: “Chceme však jasne povedať, že odklon od učenia Cirkvi”alebo mlčanie o ňom v snahe poskytnúť pastoračnú starostlivosť nie je ani starostlivé, ani pastoračné. Pastoráciou môže byť v konečnom dôsledku len to, čo je pravdivé. Zanedbávanie postoja Cirkvi’bráni homosexuálnym mužom a ženám v tom, aby sa im dostalo starostlivosti, ktorú potrebujú a ktorú si zaslúžia.” 

PODĽA: 

 ‘Hlboké uchopenie moci Cirkvou’:  

: Aké je prepojenie pápeža Františka’ so svätogalskou mafiou?