Trump-1-810x500.jpg

Žaloby sa pokúšajú diskvalifikovať Trumpa z hlasovania v roku 2024 a vylúčiť GOP z právnej obrany

23
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Jednou zo schém, okolo ktorej sa teraz demokrati združujú v snahe zabrániť prezidentovi Donaldovi Trumpovi vo voľbách v roku 2024, je tvrdenie, že je nespôsobilý.

Sami ho obvinili a odsúdili za “vzburu,” a potom tvrdia, že 14. dodatok mu bráni kandidovať.

Jich konanie prichádza bez ohľadu na skutočnosť, že Trump v skutočnosti nebol obvinený z povstania, a už vôbec nie odsúdený.

Napriek tomu žalujú rôzne štáty, aby sa ho pokúsili eliminovať ako možného protikandidáta osemdesiatnika Joea Bidena, ktorého verbálne a mentálne zakopnutia sa zrejme každým dňom znásobujú.

Najnovší boj vypukol v Oklahome, kde Americké centrum pre právo a spravodlivosť tvrdí, že požiadalo súd, aby mohlo zastupovať štátnu GOP, ktorú demokrati z prípadu vynechali.

Organizácii už iný súd povolil zastupovať GOP v Colorade v rovnakých sporoch v tomto štáte.

V tomto ľavicovom štáte voliči zažalovali štát a Trumpa a tvrdia, že je’nespôsobilý. ACLJ však poukázala na to, že coloradská GOP má zákonné právo vymenovať vlastného kandidáta, napriek tomu bola z právnych argumentov vynechaná, kým ACLJ nezasiahla.

V Oklahome organizácia informovala: “Obyvateľ Texasu podal ďalšiu žalobu, v ktorej podobne ako v coloradskej žalobe tvrdí, že bývalý prezident Trump nie je spôsobilý byť prezidentom v dôsledku 14. dodatku. Táto osoba tvrdí, že je republikánskym kandidátom, ktorý sa snaží eliminovať svojho ‘rivala’ z možnosti uchádzať sa o úrad. Táto žaloba bola podaná proti dvom stranám: Samotný prezident Trump a tajomník volebnej komisie štátu Oklahoma. Opäť však bola vynechaná organizácia, ktorá je pre túto žalobu rozhodujúca.”

AcLJ uviedla: “Republikánska strana v Oklahome má vplyv na to, kto bude republikánskym kandidátom v prezidentských voľbách. Určuje pravidlá, ktoré musia republikánski kandidáti dodržiavať, stanovuje platformu Republikánskej strany a rozhoduje o tom, kto bude delegáciou Oklahomy, ktorá bude hlasovať na republikánskom národnom konvente.”

AcLJ uviedla, že sa snaží zastupovať Oklahomskú GOP v súdnom boji.

“Tento prípad predstavuje bezprecedentný útok na ústavné právo Američanov” voliť a my podnikáme naliehavé právne kroky, aby sme sa bránili,” uviedla.

Právny tím poznamenal: “Čoraz viac ľudí si uvedomuje nebezpečenstvo týchto nových teórií 14. dodatku, ktoré sa používajú na pokusy zbaviť voličov hlasovacích práv. Napríklad bývalý generálny prokurátor Michael B. Mukasey napísal článok, v ktorom vysvetlil, prečo sú pokusy o diskvalifikáciu prezidenta Trumpa ‘vážne nemiestne.’ Dôkladne vysvetlil, že ustanovenie o diskvalifikácii sa nevzťahuje na prezidenta Trumpa, pretože bývalí prezidenti nie sú na zozname osôb, ktoré môžu byť podľa 14. dodatku diskvalifikované v prvom rade.”

Pretlačené so súhlasom WND News Center.