Newsom-2-810x500.jpg

Newsom sa podpísal pod zákony o LGBT po vetovaní zákona trestajúceho rodičov, ktorí nepotvrdzujú trans ideológiu

24
Kultúra smrti

Kalifornský demokratický guvernér Gavin Newsom v sobotu podpísal súbor pro-LGBT zákonov hneď po tom, ako vetoval kontroverzné opatrenie, ktoré by podľa varovaní kritikov mohlo umožniť štátu odobrať deti rodičom, ktorí odmietajú potvrdiť ich zámenu pohlavia.

Zákony, ktoré Newsom podpísal, sú zamerané na podporu LGBT ideológie, vrátane opatrenia, ktoré vyžaduje, aby súdy zachovali dôvernosť žiadostí detí o zmenu ich pohlavia v dokumentoch, uviedol denník The Sacramento Bee.

Jeden z návrhov zákona by prinútil verejné školy poskytnúť aspoň jednu kúpeľňu prístupnú pre obe pohlavia a ďalší by vyžadoval vytvorenie celoštátnej pracovnej skupiny s cieľom “identifikovať potreby študentov LGBTQ a zaviesť podporné politiky“, uviedol denník. Ďalšie opatrenie by stanovilo “lehoty pre učiteľov a zamestnancov škôl, aby absolvovali školenie o kultúrnej kompetencii LGBTQ.”

SÚVISIACE: Newsom vetuje návrh zákona, podľa ktorého majú sudcovia zvážiť, či rodičia ‘potvrdzujú’zmätenosť pohlavia dieťaťa

“Kalifornia je hrdá na to, že má jedny z najsilnejších zákonov v krajine, pokiaľ ide o ochranu a podporu našej LGBTQ+ komunity, a my’sme odhodlaní pokračovať v práci na vytváraní bezpečnejšieho a inkluzívnejšieho priestoru pre všetkých Kalifornčanov,” Newsom said in a statement. 

“These measures will help protect vulnerable youth, promote acceptance, and create more supportive environments in our schools and communities,” he said.

Newsom’sa rozhodol zákony podpísať po tom, čo v piatok vyvolal pobúrenie ľavice za to, že vetoval AB 957, veľmi kontroverzného zákona, ktorý, ako varovali kritici, mohol oprávniť štát odobrať deti z domovov rodičov, ktorí odmietli “potvrdiť” ich zámenu pohlaví.

Ako LifeSiteNews už predtým informoval, AB 957, ktorého autorkou bola poslankyňa Lori Wilsonová, by zmenil článok 3011 Kalifornský rodinný zákonník, aby sa od sudcov vyžadovalo, aby zvážili, či rodičia “potvrdzujú” “transrodovú” identitu dieťaťa, ako jeden z faktorov pri posudzovaní sporov o opatrovníctvo.

The Washington Free Beacon poznamenal, že nejasne formulovaná nová novela vyvolala obavy, že “nepotvrdenie” bude v Zlatom štáte považované “za zneužívanie.”

SÚVISIACE: Kalifornský návrh zákona by podľa kritikov mohol zarámcovať ‘nepotvrdenie’ rodičov ‘trans’-identifikujúcich sa detí ako zneužívanie

V sobotu Wilson povedala, že je “nesmierne sklamaná”rozhodnutím Newsoma’zrušiť toto opatrenie.

“Poznám guvernérovu’minulosť. Je’bojovníkom za LGBTQ+ komunitu už roky a ešte predtým, ako to bolo populárne,” povedala. “V tomto bode sa však s guvernérom nezhodneme na najlepšom spôsobe ochrany [‘transrodových, rodovo odlišných a intersexuálnych’] detí.”

Tak ako Wilson, aj demokratický senátor Scott Weiner — ktorý predtým obhajoval “hodiny príbehov o drag queen” a presadzovalzákon, ktorý má pomôcť homosexuálnym násilníkom vyhnúť sa zoznamu sexuálnych delikventov — podobne odsúdil veto ako “tragédiu,” informoval denník The Sacramento Bee.