shutterstock_1932285068-810x500.jpg

Poľsko sa snaží chrániť deti pred sexuálne explicitným materiálom v školách

23
Kultúra života

Posielajte naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom aby presadzovali rodičovské práva.

Poľská vláda nedávno schválila novelu národného zákona o vzdelávaní, ktorej cieľom je obmedziť sexuálne explicitné materiály prezentované deťom v školách. 

Novela známa ako “Chráňme deti, podporujme rodičov” bola schválená 17. augusta a obmedzuje radikálnu sexuálnu výchovu vyučovanú v poľských školách. Umožňuje vláde obmedziť mimovládnym organizáciám’ prístup k prezentovaniu vysoko sexualizovaných lekcií maloletým vo vzdelávacom prostredí. Okrem toho posilňuje práva rodičov vyjadriť nesúhlas s radikálnymi materiálmi prostredníctvom rodičovskej rady v rámci škôl. 

Novela prešla 243 hlasmi za a 202 proti, pričom dvaja poslanci sa zdržali hlasovania, podľakresťanskej publikácie v Poľsku. Ten istý plátok poznamenal, že Sejm – poľský’dolný zákonodarný orgán – predtým zamietol štyri pozmeňujúce návrhy presadzované liberálnou politickou alianciou, ktoré sa snažili “definovať pojem sexualizácie v zákone a zrovnoprávniť práva a povinnosti cirkví alebo iných náboženských združení, spolkov a organizácií, ktoré majú v úmysle vykonávať vzdelávacie aktivity v školách.” 

Zverejnený návrh novely zverejnil Výbor pre legislatívnu iniciatívu konzervatívnej a dominantnej politickej strany Právo a spravodlivosť (PiS) ešte v máji. Legislatíva špecifikuje ochranu žiakov materských a základných škôl, ktorí môžu byť zraniteľne vystavení sexuálne explicitným materiálom zo strany mimovládnych skupín presadzujúcich radikálnu sexuálnu výchovu. 

LifeSiteNews sa obrátil na dvoch konzervatívnych poľských odborníkov so žiadosťou o komentár, ale odpoveď sme hneď nedostali.  

V roku 2015 sa poľská vláda pokúsila zaviesť radikálnu sexuálnu výchovu do svojich škôl, ale upustila od tejto snahy po tom, ako sa rodičia postavili proti takejto indoktrinácii svojich detí. Tento pokus prišiel takmer desať rokov po tom, čo bol národ vytýkanýEurópskym parlamentom za zavedenie legislatívy, ktorej cieľom bolo zakázať vyučovanie homosexuality v školách. 

Snahy o ochranu detí pred sexuálne explicitným obsahom v triedach prichádzajú v čase tlaku národných a medzinárodných lídrov na prijatie radikálnej ideológie LGBT. V roku 2020, uprostred pandémie COVID-19, vydal Populačný fond OSN (UNFPA) vydalpokyny, aby zabezpečil, že deti, ktoré sa snažia učiť na diaľku, sa budú stále učiť jej radikálnu “komplexnú sexuálnu výchovu.” 

Začiatkom tohto roka Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyvolala pobúrenie po tom, ako verejnosť zistila, že jej oficiálne usmernenia podporujú výučbu sexuálnych konceptov a ideológií u detí od narodenia, vrátane “masturbácie v ranom detstve.” 

Toto prišlo krátko po tom, ako 22 krajín z Ázie, Afriky, Blízkeho východu a východnej Európy zaujalo stanovisko protirezolúcii vydanej Bidenovou administratívou a Európskou úniou, ktorá sa snažila presadiť radikálnu sexuálnu výchovu detí.  

Ke krajinským a medzinárodným lídrom presadzujúcim túto agendu sa pridali aj významné organizácie bojujúce proti životu, ako napríklad Plánované rodičovstvo, ktoré platila americkým tínedžerom za účasť na radikálnom “letnom tábore sexuálnej výchovy” v júni. 

RELEVANTNÉ: 

Arson útoky na belgické školy nezastavia škody, ktoré deťom spôsobuje pro-LGBT sexuálna výchova