shutterstock_1207937419-810x500.jpg

Trudeauova vláda minula 275-tisíc eur na trojdňové výjazdové rokovanie o inflácii, ukazujú záznamy

29
Kultúra smrti

Nedávno zverejnené záznamy odhalili, že členovia kabinetu premiéra Justina Trudeaua minuli tisíce dolárov v luxusnom hoteli, kde si pochutnávali na homároch a steakoch počas svojho výjazdového zasadnutia, na ktorom diskutovali o inflácii. 

Podľa záznamov, ktoré získal Blacklock’s Reporter, na trojdňovom výjazdovom zasadnutí kabinetu, ktoré sa konalo v hoteli Vancouver Hyatt a prebiehalo od 6. do 8. septembra 2022, sa poslanci najedli jedla za tisíce dolárov, a to aj v kaviarniéktorá predávala “milionársky’rez” steak a tanier s homárom za neuveriteľných 88 dolárov.  

Toto útočisko v nóbl hoteli prišlo v rovnakom čase, keď Trudeau kanadským rodinám povedal, že vplyv globálnej inflácie pociťujú “najmä prostredníctvom rastúcich cien potravín a benzínu.” 

Trudeau vtedy tiež tvrdil, že bude naďalej pracovať na “ďalšom posilňovaní ekonomiky, aby vyhovovala potrebám Kanaďanov a aby bol život pre rodiny dostupnejší.” 

Podľa Trudeauovej’kancelárie bolo výjazdové zasadnutie vlády zvolané s cieľom zamerať sa na “pokračujúce úsilie, aby bol život pre Kanaďanov dostupnejší a aby naďalej zabezpečoval hospodársky rast, z ktorého bude mať prospech každý.” 

Záznamy o výjazdovom zasadnutí vlády, ktoré vznikli na základe dotazu ministerstva predloženého v Dolnej snemovni konzervatívnym poslancom Robom Morrisonom, uvádzajú celkové náklady na trojdňové výjazdové zasadnutie vo výške 275 469 dolárov. 

Samotné poplatky za izbu predstavovali 129 469 USD a súkromná bezpečnostná služba 11 533 USD, a to napriek tomu, že na mieste bola Kráľovská kanadská jazdecká polícia (RCMP).  

Pokiaľ išlo o náklady na stravu, kabinet minul 46 266 dolárov. Vancouverský hotel Hyatt je známy svojím menu v reštaurácii s vysokými cenami, kde obyčajný hamburger stojí 29 dolárov. 

Kabinet tiež vynaložil náklady na jedlo z neďalekej reštaurácie za 8 850 dolárov.  

Podivuhodné je, že počas výjazdového zasadnutia vlády kanadská ministerka financií a podpredsedníčka vlády Chrystia Freelandová novinárom povedala, že cieľom výjazdového zasadnutia bola “dôležitá práca pre “ekonomiku.” 

Povedala, že kabinet sa “stará o to, aby sme’vytvárali dobré pracovné miesta teraz aj v budúcnosti alebo priamo podporovali ľudí a problémy, ktorým čelia v súvislosti so životnými nákladmi, to je naše zameranie.” 

Pod vedením Trudeaua, najmä v dôsledku nadmernej tlače peňazí COVID, inflácia prudko vzrástla.  

Nedávna správa z 5. septembra štatistického úradu Kanady ukazuje, že ceny potravín rastú rýchlejšie ako celková inflácia, a to medziročne o 10 až 18 %. 

Začiatkom tohto roka Bank of Canada dokonca priznala, že Trudeauove’federálne “programy na ochranu klímy”, ktoré niektorí provinční predstavitelia považovali za “extrémne”, skutočne pomáhajú podnecovať infláciu.  

Vzdor záťaži, ktorá sa kladie na Kanaďanov, Trudeau odmietol zrušiť svoju trestnú uhlíkovú daň na palivá a iné formy energie.