PLanned-Parenthood-scaled-810x500.jpg

Žena po návšteve plánovaného rodičovstva zomrela na "septický potrat", nemocnica ju zažalovala

43
Kultúra smrti

Nemocnica čelí žalobe zo strany rodiny ženy, ktorá zomrela na “septický potrat” po návšteve plánovaného rodičovstva.

Rodina zažalovala spoločnosť Dignity Health - St. Rose Dominican Hospital,” podľa 8NewsNow.com, ktorý žalobu preskúmal, ale nezverejnil jej úplnú kópiu.

LifeSiteNews kontaktoval spoločnosť Dignity Health so žiadosťou o komentár, ale tá v pondelok ráno neodpovedala. Spoločnosť Bighorn Law, ktorá zastupuje rodinu Dixon’ovcov, neodpovedala na žiadosť o kópiu žaloby z pondelkového rána a na otázku, či bude žalovaná aj spoločnosť Planned Parenthood.

“Alyona Dixonová z Pahrumpu zomrela 28. septembra 2022, šesť dní po tom, ako vyhľadala pomoc na klinike Planned Parenthood kvôli lekársky vyvolanému potratu,”uviedol portál.“O štyri dni neskôr išla do nemocnice sv. Rose Dominican’s Blue Diamond campus s ‘prudkými’ bolesťami v podbrušku, ktoré sa začali predchádzajúci deň, podľa podrobností uvedených v žalobe.”

Dignity Health je systém zdravotnej starostlivosti, ktorý prevádzkuje katolícke nemocnice. Jej materská spoločnosť CommonSpirit Health však vykonáva operácie osôb s pohlavnou nezrovnalosťou, čo je v rozpore s učením Cirkvi.

8NewsNow.com ďalej informoval o žalobe:

Po niekoľkých testoch — najmä bez vyšetrenia panvy alebo konzultácie s gynekológom — bol Dixon 26. septembra popoludní prepustený, uvádza sa v žalobe. Bolo jej povedané, aby sa obrátila na gynekológa a v prípade zhoršenia alebo zmeny príznakov išla ihneď na pohotovosť.

Dixonová išla 27. septembra po 23.00 h na pohotovosť do nemocnice Desert View Hospital v Pahrumpe a tiež nahlásila vaginálne krvácanie. Tamojší lekár opísal jej stav: “bolesti brucha, zvracanie a hnačka, ťažká dehydratácia, akútne zlyhanie obličiek, leukocytóza, sepsa, laktátová acidóza, hypokaliémia, sínusová tachykardia, metabolické acidózy, bezpulzová elektrická aktivita, zlyhanie dýchania.”Po ošetrení Dixonovej a zistení, že sa jej príznaky zlepšili, lekár dostal súhlas na jej prevoz do nemocnice v okrese Clark.

“Úrad koronera okresu Clark’uviedol príčinu jej smrti ako ‘komplikácie po septickom potrate,'” informoval portál.

Žaloba požaduje odškodné vo výške desiatok tisíc dolárov, ako aj “lekárske, pohrebné a pohrebné výdavky.”

“Žaloba požaduje aj všeobecné odškodné pre manžela Dixonovej’Michaela a syna Wesleyho,”informoval portál.

Úmrtie po chemickom potrate, nazývanom aj potrat v záchodovej miske, prichádza v čase, keď Bidenova administratíva presadzuje zrušenie akýchkoľvek obmedzení pri distribúcii týchto nebezpečných liekov. Jeho administratíva jednostranne ukončila požiadavku, aby sa potratové lieky vydávali osobne, a namiesto toho umožnila lekárnikom posielať ich poštou, pokiaľ má príjemca lekársky predpis, ako už predtým informoval LifeSiteNews.

Veľké lekárne vrátane CVS a Walgreens tiež oznámili, že začnú vydávať nebezpečné potratové lieky.

Kalifornia a Massachusetts tiež v posledných rokoch prijali zákony, ktoré zaplavujú kampusy verejných vysokých škôl bezplatnými abortívnymi liekmi.