Shutterstock_1549931330-810x500.jpg

Predseda hospicu podporujúceho život označil legalizovanú asistovanú samovraždu v Kanade za "národnú hrôzu

42
Kultúra smrti

Šéf jednej z mála kanadských pro-life hospicových spoločností varoval, že eutanázia sa po legalizácii federálnou vládou premiéra Justina Trudeaua stala národnou šou hrôzy.

“Bohužiaľ, nie je vidieť žiadnu úľavu, pretože si myslíme, že lekárska pomoc pri umieraní (MAiD) sa stáva národným hororom a ‘profesionáli’ si brúsia ihly,” povedala pre LifeSiteNews Angelina Ireland, prezidentka pro-life Delta Hospice Society (DHS) so sídlom v Britskej Kolumbii.

Irelandová varovala, že Kanada sa dostala do bodu, keď sa všetci musia “navzájom chrániť” pred tými, ktorí presadzujú eutanáziu.

“Dospeli sme do bodu, keď sa všetci musíme navzájom chrániť pred MAiD,” poznamenala.

Nedávno Ireland upozornila na zverejnenie iniciatívy, ktorú presadzovala a financovala liberálna federálna vláda, s názvom “Medical Assistance in Dying akreditovaný vzdelávací program pre zdravotníckych pracovníkov.”

Povedala, že vzdelávací program nie je ničím iným ako prípravou na “ďalšiu fázu kanadského Cull.” 

“Chcú, aby sme si (minister zdravotníctva Trudeauovej vlády Mark Holland) mysleli, že Lekárska pomoc pri umieraní (MAiD) je taká ‘osobná a zložitá’, že zrejme žiaden bežný človek nemôže pochopiť zložitosti bezúhonného zabíjania,” povedala Irelandová.

Program “školenia o MAiD” vypracovala skupina na podporu proeutanázie Kanadská asociácia posudzovateľov a poskytovateľov MAiD (CAMAP).

V júni prominentná pro-life výskumníčka Patricia Maloneyová vyčítala Trudeauovým liberálom, že CAMAP-u rozdali viac ako 3 milióny dolárov.

V dôsledku stále sa uvoľňujúcich kanadských zákonov o MAiD podniklo DHS kroky a spustilo “Guardian Angels,” čo je “národný program dobrovoľných zdravotných advokátov, ktorý sa snaží sprevádzať ľudí na ich ceste zdravotnou starostlivosťou a podporovať ich pri hľadaní alternatív k eutanázii.”

Ireland uviedol, že takéto programy sú potrebné, pretože Kanada dosiahla bod, keď sa “musíme všetci navzájom chrániť pred MAiD.”

Liberálna federálna vláda pod vedením Trudeaua legalizovala eutanáziu v roku 2016 a odvtedy počet úmrtí v rámci jej programu MAiD prudko vzrástol. Taktiež pokračuje snaha o ďalšie rozšírenie okruhu osôb, ktoré sa môžu kvalifikovať na štátom schválenú smrť.

Povolenie MAiD pre osoby trpiace výlučne duševnými chorobami prišlo ako súčasť 2021 schválenia Zákona C-7, ktorý umožnil aj chronicky chorým — nielen nevyliečiteľne chorým — kvalifikovať sa na smrť za asistencie lekára.

Rozšírenie o duševné choroby malo pôvodne vstúpiť do platnosti v marci. Avšak, po masívnom nátlaku pro-life skupín, konzervatívnych politikov a ďalších, liberáli odložili zavedenie plnej účinnosti zákona C-7 do roku 2024 prostredníctvom zákona C-39, ktorý sa stal zákonom 9. marca.

V júli LifeSiteNews informoval že v Ontáriu sa počet úmrtí v dôsledku štátom povolenej eutanázie v prvých piatich mesiacoch roku 2023 prudko zvýšil o 25 %, čo znamená, že provincia je na najlepšej ceste, aby len v tomto roku zaznamenala 5 000 úmrtí prostredníctvom tohto pochmúrneho postupu.