Screen-Shot-2023-09-25-at-10.40.30-AM-810x500.jpg

Konferencia Clintonovej umožnila nahliadnuť do radikálneho zmýšľania amerických transrodových aktivistov

59
Kultúra smrti

Uplynulý týždeň sa v New Yorku stretli známe osobnosti, politici a globálni lídri na Clintonovej globálnej iniciatíve 2023. Nie je prekvapením, že otázky LGBT boli na prvom mieste programu. Na jednej z panelových diskusií, ktorú viedol člen Siene slávy NBA Dwyane Wade, sa zúčastnil spisovateľ a komik Alok Vaid-Menon, ktorý sa identifikuje ako rodovo nekonformný, transfeminizovaný a (ak’ešte nie ste zmätení) používa zámená “singuláru oni tretej osoby,” a newyorská trans aktivistka a návrhárka Qween Jean.  

Wade sa stal významným predstaviteľom LGBT scény, odkedy oznámil, že jeho syn sa identifikuje ako dievča, a v mnohých rozhovoroch pre médiá hovoril o svojej “transrodovej dcére”. Je potrebné spomenúť, že jeho bývalá manželka bojovala proti Wadeovmu’rozhodnutiu právne požiadať o zmenu mena jeho syna’na “Zaya.”Wade je teraz ženatý s herečkou Gabrielle Union, ale jeho bývalá manželka ho nedávno zažalovala, pretože sa “obáva, že naše dieťa je v mladom veku komercializované” a že Wade podporuje “zmenu pohlavia” z finančných dôvodov. 

Panely boli poučným a znepokojujúcim pohľadom do myslenia amerických”trans aktivistov. Podľa Alokovej sú “trans a rodovo nekonformní ľudia” v súčasnosti “tak veľmi napádaní a obetovaní” práve preto, že zvyšok spoločnosti im závidí. “Stále nám hovoria lži, aby odvrátili pozornosť od pravdy o sebe,” povedal. “V skutočnosti to s nami nemá nič spoločné.” Prečo, pýtal sa, “by to malo heterosexuálnu a cisgender komunitu zaujímať?"” 

Alok ďalej odpovedal na svoju vlastnú otázku. Vraj preto, že trans ľudia majú “odvahu byť slobodní, skutočne žiť životy, o ktorých si mysleli a stále myslia, že sú nemožné, životy, ktoré sú kultivované a pestované okolo radosti, možností a expanzie, nás vnímajú ako hrozbu, a nie ako pozvanie a výzvu k inému spôsobu bytia. Takže to,’čo je potrebné do budúcnosti, je presunúť bremeno z môjho tela na ich psychiku.” V skratke, hovorí, že ľudia sa stavajú proti trans hnutiu kvôli neochote vykonať “tieňovú prácu” “sebaprijatia” a “kvôli našej moci.” 

Na čo možno len reagovať: Nie. Chceme len, aby ste prestali transovať deti, ukazovať im pornografiu v školách a mátať neplnoletých. 

Qween Jean sa skutočne dostal k jadru veci, keď sa ho Wade opýtal, ako by ľudia mohli byť “spojencami.” Na začiatok Jean povedal, že musíme prestať nesprávne označovať rody. “Zámeno vás naozaj nič nestojí,” poznamenal za potlesku. A tu je jadro problému: Nejde o ich právo tváriť sa, ako sa im páči, ale o naše právo nezúčastňovať sa na ich vytvorených naratívoch. Zámeno vás v skutočnosti môže stáť niečo veľmi, veľmi dôležité: pravdu. Vedome klamať — napríklad nazvať veľkého černocha ženou — znamená ohroziť vlastnú integritu. To je to, čo od nás žiada trans hnutie. 

Ďalším fascinujúcim aspektom diskusie bol komplex prenasledovania. Dvaja transidentifikujúci sa muži sedia na pódiu a rozprávajú sa s celebritou na konferencii vedenej Clintonovcami a plnej elít — a napriek tomu trvali na tom, že sú obeťami prebiehajúcej genocídy. Podľa Aloka trans ľudia čelili “hroziacemu fašizmu”, ktorý sa “na nás šablónovito vrhá”, ale v konečnom dôsledku budeme ohrození všetci. Elity zatlieskali. Nejaká genocída. Predstavte si, že si myslíte, že ste’obeťami fašizmu, pretože niektorí rodičia nechcú, aby ste indoktrinovali ich deti. 

Na to sa Qween ozval, aby povedal, že keď ste “bezpohlavní, ” “existuje svet ľudí, ktorí to neprijmú potvrdzujúcim spôsobom.” To je opäť pointa — nejde o to, že by sa Qween nemohol vidieť akokoľvek chce. Záleží na tom, ako ho prijímame — a či ho potvrdzujeme —, na čom skutočne záleží. Svojmu otcovi pastorovi, od ktorého sa, zdá sa, odcudzil, totiž povedal, že mu nezáleží na “Leviticus, ale na láske” a že jeho otec ”nemiluje Boha, inak “by si vo mne videl boha”. Tu ide o pravdu a o svetonázor. Viackrát traja panelisti hovorili o premene spoločnosti. Napriek množstvu skratiek o súcite bolo veľmi jasné, že ich spoločnosť zahŕňa nútený prejav, povinné “vzdelávanie LGBT” — a druh “afirmácie”, ktorý zahŕňa povinnú účasť nás ostatných.