MicrosoftTeams-image-19-scaled-e1695302349164-810x500.jpg

Advokát za slobodu: Pochod milióna ľudí mi dáva nádej, že Kanada môže zvrátiť vývoj "autoritárskej dystópie

30
Kultúra života

Pro-slobodný právnik James Kitchen uviedol, že masová účasť na stredajšom Million Person March v celej krajine v ňom vzbudila viac nádeje a “menej pesimizmu” v súvislosti s tým, že Kanada sa bude ďalej uberať cestou “autoritárskej dystopie.”

“V kanadskom hnutí za slobodu som známy tým, že som trochu pesimistický,” uviedol Kitchen v stredu v príspevku na X (predtým Twitter).

“Ale poviem, že po tom, čo som videl množstvo ľudí, ktorí dnes vystúpili na podporu rodičovských práv a v opozícii voči ľavicovej politike indoktrinácie a sexualizácie detí, som menej pesimistický, pokiaľ ide o zvrátenie trendu Kanady smerom k autoritárskej dystopii, ktorá drví dušu.”

V stredu sa tisíce znepokojených kanadských rodičov, detí a ďalších ľudí od pobrežia k pobrežiu zúčastnili na Million Person March proti indoktrinácii LGBT v národných’školách.

Protest zorganizovali moslimskí Kanaďania a použili slogan “Nechajte naše deti na pokoji,” týkajúci sa najmä rodovej ideológie, veku neprimeraného sexuálneho obsahu v školských knižniciach a propagandy LGBT.

Pochody vo väčšine kanadských miest boli pokojné. Vyskytli sa však niekoľko správ o napadnutí demonštrantov protiprotestujúcimi, ktorí sa hlásia k LGBT.

V ďalších komentároch včera na X (predtým Twitter) Kitchen uviedol, že “zovretie ideológie LGBT v Kanade slabne.”

“Prečo? Pretože dostatok ľudí si konečne uvedomilo, že nechcú toleranciu a rovnosť, ale cenzúru všetkej opozície a kontrolu, najmä kontrolu vlády a detí,” povedal.

Kitchen tiež poznamenal, že už “príliš dlho” Kanaďania žijú v “strachu z ľavicového LGBT davu.”

“Dnes sa mnohí zbavili tohto strachu a odmietli autocenzúru v prospech toho, aby ich hlas zaznel v súvislosti s rodičovskými právami a ochranou detí pred deštruktívnymi sexuálnymi ideológiami,” povedal.

Kitchen pomáhal kanadskému stredoškolákovi Joshovi Alexandrovi v jeho prípade proti školskej rade s pomocou Liberty Coalition Canada. Alexandrovi zakázali navštevovať školu za to, že povedal, že existujú len dve pohlavia.

Už predtým v komentároch pre LifeSiteNews vystupoval proti prehnaným vládnym opatreniam týkajúcim sa mandátov COVID. V posledných rokoch bojuje aj proti prípadom súvisiacim s COVID 

Alexander sa zúčastnil na Million Person March. Dnes sa na sociálnych sieťach objavilo video, na ktorom je vidieť Alexandra’brata Nicka so zakrvavenou tvárou po tom, ako ho údajne dostal do tváre pro-transový demonštrant na pro-rodinnom zhromaždení pred školou v Toronte.