Abortion_pill_reversal_sign(1)-810x500.jpg

Kalifornia žaluje pro-life skupiny v snahe zrušiť zrušenie potratovej pilulky

33
Kultúra smrti

Krajne ľavicový štát Kalifornia žaluje pro-life skupiny Heartbeat International a RealOptions Obria za to, že ponúkajú služby Abortion Pill Reversal (APR), čo podľa demokratického generálneho prokurátora Roba Bontu predstavuje podvodné a zavádzajúce tvrdenia.Agentúra Associated Press uviedla, že Bonta obviňuje tieto skupiny, z ktorých druhá prevádzkuje sieť poradenských centier v severnej časti zlatého štátu, z porušenia zákona o falošnej reklame a zákona o nekalej súťaži a žiada o vydanie súdneho príkazu, ktorý by zablokoval propagáciu APR. Žaloba tvrdí, že skupiny uvádzajú nepravdivé tvrdenia o účinnosti tejto techniky a zanedbávajú informovanie pacientov o rizikách.

Potratová tabletka mifepristón (známejšia ako RU-486) funguje tak, že blokuje prirodzený hormón progesterón, ktorý vyvíjajúce sa deti potrebujú na prežitie. Zvrat potratovej tabletky spočíva v podaní dodatočného progesterónu, ktorý pôsobí proti účinkom mifepristónu, ideálne do 24 hodín po užití potratovej tabletky.

“Tí, ktorí zápasia so zložitým rozhodnutím podstúpiť interrupciu, si zaslúžia podporu a dôveryhodné vedenie — nie lži a dezinformácie, ” povedal Bonta, ktorý pri tejto príležitosti tiež vyjadril ľútosť nad “desivou realitou”, že “v súčasnosti je v Kalifornii viac krízových tehotenských centier ako kliník poskytujúcich interrupčnú starostlivosť. Krízové tehotenské centrá neposkytujú potraty ani odporúčania na potrat, hoci možno chcú, aby ste si mysleli, že áno.”

Heartbeat International reagovala na správu v tlačovej správe, v ktorej potvrdila, že k 21. septembru jej nebola doručená oficiálna právna sťažnosť, ale stojí si za APR.

“Prostredníctvom našej horúcej linky Abortion Pill Rescue Network vieme, že niektoré ženy takmer okamžite ľutujú svoju voľbu chemického potratu,” uvádza skupina. “Tieto ženy si zaslúžia právo pokúsiť sa zachrániť svoje tehotenstvo. Žiadna žena by nikdy nemala byť nútená dokončiť potrat, ktorý už nechce.

“Všetky významné štúdie ukazujú, že použitie progesterónu na potlačenie chemického potratu (Abortion Pill Reversal) môže byť účinné, pretože ide“o ten istý hormón, ktorý produkuje telo ženy“na udržanie tehotenstva,” pokračuje Heartbeat International. “Jedna štúdia dokonca ukazuje 80-percentnú účinnosť. Progesterón sa bezpečne používa u tehotných žien a ich detí od 50. rokov 20. storočia. K dnešnému dňu štatistiky ukazujú, že viac ako 4 500 žien úspešne zvrátilo potratovú tabletku a toto číslo každým dňom rastie.”

Pohanovači tvrdia, že APR je škodlivá a nevyskúšaná, ale ako uviedol pro-life gynekológ Dr. William Lile vysvetlil, technika je založená na princípoch, ktoré sú dobre známe z bežného, FDA schváleného použitia v rôznych iných situáciách súvisiacich s tehotenstvom. Podľa organizácie Abortion Pill Rescue Network (APRN), “prvé štúdie APR ukázali, že má 64-68 % úspešnosť.”Heartbeat International tiež zverejňuje svedectvá z prvej ruky od žien, ktorým táto technika pomohla.

Tento rok v lete akademický časopis Scientific Reports zverejnilštúdiu neurológa z Franciscan University of Steubenville Dr. Stephena Sammuta, ktorá zistila, že “progesterón podaný krátko po mifepristone zvrátil účinky mifepristonu (t. j, zvrátil potrat) so živými plodmi prítomnými na konci tehotenstva v 81 percentách prípadov,” po mesiacoch, ktoré boli spochybnené a odmietnuté inými publikáciami.