Screenshot-2023-09-22-at-4.51.00-PM-810x500.png

GoFundMe zmrazí 90-tisíc dolárov od spravodajského portálu, ktorý sa stavia proti neokonzervatívnemu vojnovému príbehu o Ukrajine

0
Neutral

Dňa 28. augusta The Grayzone - nezávislý spravodajský portál, ktorý okrem iného spoľahlivo informuje o vojne na Ukrajine - oznámil, že spoločnosť GoFundMe účinne zabavila 90 000 dolárov z darov svojich čitateľov. Peniaze neboli uvoľnené, ani vrátené darcom. Ako informoval The Grayzone, GoFundMe podnikla tento krok kvôli “Niektorým vonkajším obavám.”

Šéfredaktor The Grayzone’Max Blumenthal označil toto nevysvetlenie za “…nič viac než nejasnú narážku na tlak mocných vonkajších síl.”

V nedávnom videu komik a ľavicový politický komentátor Jimmy Dore urobil rozhovor s Blumenthalom, ktorý poskytol jednoduché vysvetlenie posledného z mnohých útokov na jeho novinársku značku:

“Nezávislé médiá, ktoré spochybňujú vojnový štát – štát národnej bezpečnosti – sú finančne sankcionované tým istým štátom národnej bezpečnosti, ktorý sankcionuje od Venezuely cez Irán až po Kubu.”

“Vojna je tu doma,” dodal.

Rozšírením svojej tézy Blumenthal uviedol, že jeho mediálna operácia je terčom útokov s cieľom udržať si kontrolu nad naratívom.

“To, čo chcú, je, aby sa médiá zodpovedali miliardárom, aby sa zodpovedali štátu, ktorý poskytuje Washington Postu a New York Times všetky svoje zdroje o vojne na Ukrajine v zastúpení alebo Iráne či covid – a oni nechcú, aby’ľudia ako my…”

Blumenthal a The Grayzone nie sú žiadnym muším amatérskym spravodajským zdrojom. Pozrite si nižšie jeho 14-minútovú prezentáciu spred dvoch mesiacov v Bezpečnostnej rade OSN o pomoci Ukrajine.

Stát bez tváre korporácie

Vlastné hodnotenie situácie Jimmyho Dorea’bolo strohé. Domnieva sa, že obmedzovanie informácií doma je v súlade s pokusom o presadenie globálnej kontroly zo strany tej istej nevolenej elity.

“Západný režim, ktorý sankcionuje tretinu svetovej“populácie –, teraz sankcionuje svojich vlastných občanov.”

Jeho tvrdenie, že “Diktátora nahradil beztvárny korporátny štát” a že “…vládu riadia korporácie (Blackrock a pod.),” bolo posilnené nielen spracovaním Šedej zóny’ale aj mnohým z toho, čo Blumenthal a jeho malý tím odhalili pri svojich vyšetrovaniach.

Dore tiež porovnal zaobchádzanie s The Grayzone s tým, ktorému čelil kanadský Konvoj slobody.

“Banky dostali pokyn zabaviť majetok kamionistov”, povedal. “Keď sa to nepodarilo, 7. februára 2022 zaviedli výnimočný stav – v podstate stanné právo.”

Dore opísal, že rovnaký proces nasledoval aj v prípade GoFundMe, ktorého pôvodným zámerom bolo zrejme ponechať si peniaze pre seba. Ako uviedol Dore, “GoFundMe sa okamžite zmocnila uzavretých až desiatich miliónov kanadských dolárov.”

Až pod hrozbou vyšetrovania zo strany USA súhlasila s tým, že peniaze darcom vráti. Spoločnosť GoFundMe doteraz nevrátila 90 000 dolárov, ktoré darovala The Grayzone, a ktoré zmrazila.

Ak vám záleží na pravde, mali by ste sa zaujímať o The Grayzone. Možno ste o nich doteraz nepočuli, a to je jeden z dôvodov, prečo na nich záleží.

‘Faktická žurnalistika je dezinformácia’

Max Blumenthal je jedným z mála novinárov, ktorí skutočne skúmajú správy. Na jeho webovej stránke sa nachádza práca niekoľkých ďalších reportérov, ktorí čelili vypočúvaniu a vyhrážkam, popri opakovaných pokusoch o discreditovať a zatvoriť samotný The Grayzone.

Prečo by Blumenthal a jeho novinári boli vystavení takémuto zaobchádzaniu? Pohľad na ich nedávnu prácu by poskytol dôkazy. S reportážami o tom, ako sú Spojené štáty zamerané s PR ofenzívou” na podporu vojny na Ukrajine a lukratívne “továrne na deti” prevádzkované v tejto krajine, Blumenthal’s malou operáciou dodával aj správy o korupciu v Bidenovej administratíve a dôkazy naznačujúce americkú účasť na sabotáži plynovodu NordStream.

Jeho reportáž sa zaoberá globálnym preskupením, ktoré predstavuje skupina BRICS, čo opisuje ako vývoj, ktorý ukazuje ochotu mnohých národov uniknúť systému kontroly presadzovanej sankciami – politike, ktorá sa podľa Jimmyho Dorea teraz uplatňuje aj doma.

“Západný režim, ktorý sankcionuje tretinu svetovej’populácie –, teraz sankcionuje svojich vlastných občanov.”

Tvorba dejín v utajení

Blumenthal nielen skúmal správy, ale podáva aj správy o tajnej a mocnej organizácii, ktorá v konečnom dôsledku rozhoduje o tom, čo je správa – a čo je “dezinformácia.”

V ďalšej reportáži podrobne opisuje tajnú skupinu Bilderberg a jej obrovskú moc formovať svetové udalosti na súkromných stretnutiach. V nasledujúcom videu ju opisuje ako “fórum medzinárodnej elity, na udržanie nadvlády USA nad Európou”

Každoročne sa koná na tajnom mieste a Blumenthal tvrdí, že je na “nezávislých, šikovných novinároch”, aby odhalili miesto stretnutia”a pomenovali jeho účastníkov. Vybral sa na zasadnutie v roku 2022 vo Washingtone, pričom si všimol, že medzi delegátmi boli aj mediálne známe osobnosti, súčasný šéf NATO, bývalí svetoví lídri a veľkí technologickí miliardári.

Toto sú “ľudia, ktorí tvoria dejiny”, tvrdí a tvrdí, že skupina Bilderberg pôsobí v utajení, pretože je príkladom “protidemokratických tendencií transatlantickej elity”.

Vďaka ľuďom, ako je Blumenthal, sa môžete dozvedieť, že tých niekoľko novinárov, ktorým je dovolené informovať o tomto podujatí, je vždy “zaviazaných mlčanlivosťou podľa pravidielChatham House.” Tieto pravidlá zakazujú uvádzať zdroj akéhokoľvek citátu, čo znemožňuje presné informovanie. Nie je to náhoda, hovorí Blumenthal Doreovi.

“Vecná žurnalistika je pre nich dezinformáciou, pretože je v rozpore s cieľom tejto transatlantickej elity. Preto sú’posadnutí dezinformáciami–; sa boja verejnosti– a tieto stretnutia im majú poskytnúť fórum, kde môžu komunikovať a plánovať bez kontroly.”

Blumenthal’argumentuje, že tieto “…odťažité, nezodpovedné, vojnové a možno dokonca démonické elity” chcú udržať verejnosť mimo rozhodovacieho procesu, ktorý bude formovať ich životy. Okrem toho sa podľa neho tí, ktorí majú kontrolu, snažia udržať si svoje postavenie tým, že kontrolujú opis reality v médiách.

Ilúzia liberálnej demokracie

Blumenthal má širší argument o povahe západného liberalizmu. Cituje názor Sheldona Wolina, že na Západe obývame “obrátenú totalitu.” Wolin v roku 2017 vo svojej knihe kniha Democracy Incorporated , že západné elity túžia udržať občanov “politicky nezainteresovaných a podriadených” v “riadenej demokracii.”

Ako vysvetľuje Blumenthal, ide o “…prípad, keď si štát udržiava ilúziu liberálnej demokracie, pretože je to”účinnejší nástroj na riadenie a kontrolu vlastných občanov.”

Tvrdí, že štát národnej bezpečnosti “skrýva svoje odtlačky prstov” vo veľkých technologických “spoločnostiach zo Silicon Valley …, ktoré sú v skutočnosti naším digitálnym spoločným majetkom”, zatiaľ čo “malé organizácie, ako je tá naša, sa musia spoliehať na získavanie finančných prostriedkov.”

Šedá zóna, hovorí, je “finančne sankcionovaná” a “vyhladovaná&rdash;, takže už nemôžeme”informovať.”

Pokračuje, “…na rozdiel od otvorenej diktatúry si chcú zachovať mäkkú moc liberálnej demokracie. Takže nemôžu len tak vyjsť a jednoducho nás zakázať. Nemôžu’kriminalizovať The GrayZone priamo – ale zdokumentovali sme jasnú a otvorenú kampaň represií voči našim pracovníkom zo strany západných štátnych spravodajských služieb od Kyjeva po Londýn.”

Uvádzame na stránke The Grayzone’s spolu s príbehmi, ktoré podrobne opisujú šokujúce korupciu pri využívaní služieb U.USA “pomoci” Ukrajine je mnoho reportáží podrobne opisujúcich, ako sa táto “kampaň represií” uskutočnila.

‘Niet divu, že ľudia sú konšpirovaní’

Odhaľovanie tajomstva, či už zámerné alebo zámerné vylúčenie investigatívnych správ, je častým znakom Blumenthalovej’práce. V jednej poznámke k Doreovi vyzdvihol skutočnosť, že minulý rok “generálny riaditeľ spoločnosti Pfizer Albert Bourla usporiadal mimo záznamu tajné stretnutie so svetovými lídrami a šéfmi priemyslu o ďalšej pandémii.”

“Myslím, aké je to desivé? Verejnosť sa nemôže dozvedieť, o čom sa rokovalo, keď budeme musieť prežiť akýkoľvek plán, ktorý zaviedli?" ”

Záverom dodáva: “Niet divu, že ľudia sú konšpirátori.”

Toto sú skutočné konšpirácie. Ich presné opísanie priťahuje posmech, kritiku a v prípade Grayzone’s aj spojené úsilie mnohých agentúr a jednotlivcov vás odstaviť. Priniesli správy o tom, ako FBI pomáha Twitteru cenzurovať používateľov a ako dvaja únoscovia z 11. septembra boli naverbovaní CIA. Dokonca aj Wikipédia sa zapojila do boja za podkopanie ich správ, čoho výsledkom je ďalšie Grayzone odhalenie na “skorumpovanej encyklopédii.”

“Ak si myslíte, že vaša vláda skutočne riadi vašu krajinu, ste”hlupák.” Pozri hrdinu lekárskej slobody Dr. Paula Eliasa Alexandra”potvrdenie tohto.

The Grayzone bol na Wikipédii opísaný ako “krajne pravicový a krajne ľavicový spravodajský web,” s fact-checkers označuje ich výstupy za “propagandu, konšpirácie, nepravdivé tvrdenia.”

Od svojho vzniku čelila mnohým pokusom o jej úplné zničenie. Jej spravodajstvo sa zameriava na to, kto ovláda médiá a čo mainstreamové spravodajstvo vylučuje z reality, ktorú rámcuje pre svojich divákov.

Príbeh Šedej zóny odhaľuje príbeh našej doby: ukazuje, ako sa vytvárajú správy, kto ich vytvára a čo sa deje s ľuďmi, ktorí podávajú správy mimo rámca, ktorý vymedzuje. Ide o malú organizáciu, ktorej predmetom činnosti je skúmanie samotnej výroby správ. Ich správy spochybnili mnohé hlavné vládne naratívy USA a Veľkej Británie a ukázali, že oficiálna línia je oveľa menej podložená dôkazmi, než sa tvrdí.

Blumenthal’vo svojej práci odhalil, ako málo sa o našom osude rozhoduje ako výsledok volieb, pričom formovanie našich životov sa odohráva na tajných stretnutiach globálne koordinovanej elity.

Skrátka, zločinom Šedej zóny je, že overila fakty o správach. Je to hanba mainstreamových médií, ktorých prepojenie na spravodajskú komunitu dobre zdokumentovali nezávislí novinári ako Blumenthal, ktorí dokumentujú “Cenzúrno-priemyselný komplex.”

Ide o dobre zavedený mechanizmus kontroly, ktorého prepojenie bolo opísané ako “Politbyro kapitalizmu.”

Výše uvedený citát a obrázok nižšie, ktorý ho sprevádza, sa vzťahuje na správu nezávislej Swiss Policy Research skupiny Rady pre zahraničné vzťahy. Členmi tejto pochybnej skupiny boli všetci americkí prezidenti od H. W. Busha po Baracka Obamu. Ako sa v závere správy píše, “až vo voľbách v roku 2016 sa Rada zrejme nedokázala’presadiť.”

V švajčiarskej správe za rok 2017 sa po prvýkrát podrobne opisuje spolupráca medzi Radou pre zahraničné vzťahy, ktorá bola založená v roku 1921 s cieľom “prebudiť Ameriku k jej celosvetovej zodpovednosti,” a rovnako tajnou Bilderberg Group a Trilaterálnou komisiou.

V nej sa vysvetľuje účel týchto organizácií ako koordinácia činnosti globálnych elít.

Ako sa píše v správe SPR, “CFR a jej takmer 5 000 elitných členov už desaťročia formuje zahraničnú politiku USA a verejný diskurz o nej.”

Ako známy člen Rady familiárne vysvetlil, premenili americkú republiku na globálne impérium, aj keď “benevolentné”.”

Týmto “známym” členom Rady je Robert Kagan, hlavný architekt U.ktorého doktrína zmeny režimu je prezentovaná ako obrana globálnej demokracie.

Správa Swiss Policy použila verejné údaje na preukázanie siete vplyvov zobrazenej v grafe.

“Na základe oficiálnych zoznamov členov ilustrácia po prvýkrát zobrazuje rozsiahlu mediálnu sieť CFR a jej dvoch hlavných medzinárodných pridružených organizácií: Bilderberg Group (pokrývajúcej najmä USA a Európu) a Trilaterálnej komisie (pokrývajúcej Severnú Ameriku, Európu a východnú Áziu), ktoré boli založené vedúcimi predstaviteľmi Rady na podporu spolupráce elít na globálnej úrovni.”

Jedná sa o mocnú organizáciu, ktorá v utajení formuje svetové udalosti a ich vnímanie a ktorej samotná zmienka nabáda k nálepke “konšpiračný teoretik”...”zajaté médiá”majú za úlohu udržiavať túto ilúziu –že pravda o moci je paranoidná fantázia. Výsledkom je, že každý, kto si všíma fakty, má nádych šialenstva.

‘Skupiny na ochranu občianskych slobôd sa tomu nepostavia’

Keď Blumenthal a ďalší hovoria o “cenzúrno-priemyselnom komplexe,” na svetlo sveta sa dostávajú skupiny ako CFR. Kontrola médií je potrebná na to, aby sa verejnosť nedozvedela, ako sa v skutočnosti riadi svet.

Práve novinári ako Blumenthal pracujú na tom, aby vás informovali o tom, kto skutočne riadi vašu krajinu a kto rozhoduje o tom, ako sa bude opisovať jej riadenie. Je to operácia mimo straníckej politiky a mimo dosahu a dohľadu volebného procesu. Demokracia sa odohráva na verejnosti, ale mašinéria moci sa prevádzkuje v súkromí.

Mchanizmy na ochranu občianskych práv sa na kritikov moci jednoducho zrejme nevzťahujú. Ako zdôraznil Blumenthal, “Skupiny na ochranu občianskych slobôd, ako je ACLU, sa s tým nestretávajú.”

Jimmy Dore’zhrnutie situácie spája súčasnú politickú krízu v Spojených štátoch s realitou, ktorá je za tou, ktorú prezentujú zajaté médiá.

“Ľudia, ktorí to Trumpovi robia, sú ľudia, ktorí vlastnia Demokratickú stranu a Republikánsku stranu a vojensko-priemyselný komplex.”

Ako poznamenáva Dore, nikto z nás nie je pozvaný na stranu, ktorá je pri moci. Bez nezávislej žurnalistiky by sme sa o nej ani nedozvedeli. Podľa vládnucej elity by to tak’v dobre spravovanej demokracii malo byť.