Danielle-Smith-810x500.png

Danielle Smithová odmietla vylúčiť člena klubu Alberta, ktorý sa zúčastnil pochodu Million Person March

33
Neutral

Albertská premiérka Danielle Smithová odmieta vylúčiť člena svojho zboru, ktorý sa zúčastnil na pochode Million Person March proti indoktrinácii LGBT, a dodáva, že má pochopenie pre rodičov, ktorí nechcú, aby sa ich deti v škole učili explicitný sexuálny obsah.  

V stredu sa Jason Stephan, poslanec zákonodarného zboru (MLA) za Zjednotenú konzervatívnu stranu (UCP) za Red Deer South, zúčastnil na miestnom pochode Million Person March vo svojom rodnom meste a vystúpil v prospech rodičovských práv. 

“Sme tu dnes preto, lebo sa nám nepáči, že sa školské rady alebo vlády stavajú medzi naše deti a zatajujú pred nami tajomstvá,” povedal Stephan davu podľa Red Deer News Now.  

“Alberťania chcú byť informovaní o tom, čo sa v školách učí,” dodal.  

Na otázku, prečo sa zúčastnil na pochode, Stephan odpovedal, že podujatie je o rodičovských právach a poprel, že by bolo zamerané na nenávisť voči členom LGBT komunity. 

V stredu hovorca UCP médiám povedal, že “poslanci môžu k týmto otázkam hovoriť v mene svojich voličov,” a že strana podporuje “pokojné protesty a otvorenú diskusiu zdola.” 

Líderka socialistickej Novej demokratickej strany (NDP) v Alberte’a bývalá premiérka Rachel Notleyová požadovala, aby Smith Stephana vyhodil, pretože sa v stredu zúčastnil na pochode. Včera Smithova kancelária vo svojom vyhlásení pre médiá uviedla, že Stephan zostane vo frakcii, pretože využil svoje právo hovoriť v mene voličov.  

“Ako dnes premiérka povedala, neschvaľuje nenávistné prejavy ani násilie,” poznamenal tlačový tajomník Sam Blackett.MLA Jason Stephan vystúpil v mene rodičov a voličov a pokojne využil svoju slobodu prejavu.” 

V stredu sa tisíce znepokojených kanadských rodičov, detí a ďalších od pobrežia po pobrežie pochodovali na Million Person March proti indoktrinácii LGBT v národných’školách.  

Protest zorganizovali moslimskí Kanaďania a použili slogan “Nechajte naše deti na pokoji,” konkrétne v súvislosti s rodovou ideológiou, vekovo nevhodným sexuálnym obsahom v školských knižniciach a propagandou LGBT.     

Pochody vo väčšine kanadských miest boli pokojné. Vyskytli sa však niekoľko správ o napadnutí demonštrantov protiprotestujúcimi, ktorí sa hlásia k LGBT.   

Na pochode v Red Deer sa zúčastnila aj zrušená správkyňa katolíckej školy Monique LaGrangeová, ktorá pracuje v Red Deer Catholic Regional Schools. Minulý týždeň LifeSiteNews informoval o tom, ako LaGrangeovú vyhodiliz jej provinčného združenia správcov advokátov kvôli príspevku na sociálnych sieťach, v ktorom údajne prirovnala LGBT agendu zameranú na deti k “vymývaniu mozgov” nacistickej propagande. 

Smithová ‘má pochopenie pre rodičov’ v súvislosti s tým, čo sa ich deti učia v škole  

Keď sa jej včera novinári opýtali na jej názor na Million Person March, Smithová povedala, že má “pochopenie” pre rodičov v tejto otázke.  

“No pozrite, myslím, že mám pochopenie pre rodičov, ktorí chcú zachovať nevinnosť svojich detí čo najdlhšie,” povedala Smithováreportérom. 

“A to je“časť dôvodu, prečo naše zákony o školskom zákone umožňujú rodičom, aby …ich deti boli vystavené a vyučované o náboženstve a sexualite tempom, ktoré si sami zvolia.” 

Smithová, ktorá vedie UCP, povedala, že pokiaľ ide o protesty, ako je napríklad Million Person March, vie, “že niekedy sa tieto protesty môžu trochu rozhorieť.” 

“A je”nešťastné, ak ľudia zachádzajú pri svojom odpore príliš ďaleko a prekročia hranicu,”dodala.  

Smithová uviedla, že pokiaľ ide o deti v škole, musia sa cítiť “bezpečne a chránené a musia vedieť, že”sú podporované vo svojich rozhodnutiach.”  

“Ale rešpektujem právo ľudí, keď vedú tieto naozaj zložité, ťažké diskusie aby ich viedli občianskym spôsobom podporujem to, dodala.  

Včera LifeSiteNews informoval o tom, akona federálnej úrovni dostali poslanci Konzervatívnej strany Kanady (CPC) pokyn mlčať o Million Person March, podľa interného memoranda 

Smithova’zmiešaná história v oblasti života a rodiny

Ako predtým sme informovali portálom LifeSiteNews, hoci je Smithová silná v otázkach slobody, sama má skúsenosti s podporou homosexuálnych “manželstiev” a väčšinou je za potraty, hoci podporuje adopciu namiesto potratu.  

Vlani, ešte pred tým, ako sa stala premiérkou, pre LifeSiteNews povedala, že by nebola ochotná prehodnotiť provinciu’s “bublinkovou zónou” zákonom, ktorý zakazuje pro-life demonštrantom zhromažďovať sa v blízkosti potratových kliník, ako aj povedala, že je “slušné” používať biologicky nesprávne zámená, keď o to požiadajú. 

Povedala však, že je za rodičovské práva, pričom pre LifeSiteNews poznamenala, že takzvané “Gay-Straight Alliance kluby” na verejných školách neboli “nikdy mali byť” o “učení detí konceptom, ktoré nie sú vhodné pre ich vek,” čo podľa jej slov nepodporuje.