ShoutYourAbortionBillboard-810x500.jpg

Skupina za potraty umiestnila bilbordy v štátoch za život pozdĺž diaľnice vedúcej do Illinois

28
Kultúra smrti

Krajne ľavicová skupina na podporu potratov Shout Your Abortion umiestnila billboardy s pro-potratovými posolstvami na diaľnici 55 cez pro-life štáty vedúce do pro-potratového Illinois, kde vyhlásila, že úmyselné zabíjanie nenarodených detí je “OK” a potenciálne “správne pre vás.”

Billboardy, ktoré sa nachádzajú v Arkansase, Louisiane, Mississippi, Missouri a Tennessee, nesú odkazy ako “Boží”plán zahŕňa potrat” a “vieš, čo”je pre teba správne”; majú byť protiváhou rôznym pro-life bilbordom na trase, ktorú využívajú ľudia cestujúci zo štátov, kde sú interrupcie v súčasnosti nelegálne, do Illinois, kde je táto prax legálna, dotovaná a podporovaná guvernérom, ktorý ju chce zakotviť v ústave štátu.

Pútnici na ceste I-55 sú “pravdepodobne už v prinajmenšom ťažkej situácii” predtým, ako uvidia billboardy upozorňujúce na ľudskosť detí, ktoré plánujú zabiť, uviedla výkonná riaditeľka Shout Your Abortion Amelia Bonow povedalThe Washington Post. “Je to naozaj dobrý pocit, keď si pomyslíme, že sme mohli niekomu aspoň trochu’uľahčiť jeho zážitky.”

Kampaň GoFundMe na podporu billboardov vyzbierala viac ako 8 000 dolárov z cieľovej sumy 10 000 dolárov.

Kampaň Shout Your Abortion bola založená v roku 2015 na základe teórie, že pro-life nálady sa udržiavajú vďaka jednoduchej neznalosti skúseností a perspektív žien, ktoré podstúpili interrupciu, a že zverejňovanie “pozitívnych” príbehov o interrupciách by zvrátilo situáciu v prospech “voľby.” V skutočnosti síce nie je jasné, nakoľko podobné pro-potratové projekty ovplyvnili súčasnú verejnú mienku, nezmenili zásadne diskusiu, pretože sa nezaoberajú hlavným pro-life tvrdením, že predčasne narodení sú stranou, na ktorú sa skutočne neprihliada.

V naratíve Shout your Abortion’sa neuznáva ani skutočnosť, že zástancovia života hlboko poznajú ženy, ktoré uvažujú o interrupcii, vrátane skutočných motivácií pre väčšinu interrupcií, alternatív pre ošetrenie skutočných naliehavých zdravotných prípadov a rôznych poškodení tohto zákroku’pre ženy.

V skutočnosti je poskytovanie bezplatnej starostlivosti a prostriedkov ženám v krízovom tehotenstve jednou z najväčších funkcií hnutia za život’len preto, aby na ne takzvané “hnutie za voľbu” útočilo. Zástancovia pro-lifu zhromaždili aj množstvo osobných príbehov žien, ktoré ľutujú svoje potraty, prostredníctvom skupín ako Silent No More a Rachel’s Vineyard, len aby nepravdivo tvrdili, že ľútosť nad potratmi je mýtus.

Pätnásť štátov v súčasnosti zakazuje všetky alebo väčšinu interrupcií, pričom dostupné údaje zatiaľ ukazujú, že tieto štáty by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 interrupcií ročne.

V reakcii na to presadzujú spojenci potratov rôzne taktiky na zachovanie “prístupu k potratom,” ako napríklad jednoduchý prístup k potratovým tabletkám, právnu ochranu a finančnú podporu medzištátne cesty na potrat, snaha o zakotvenie “práv” na túto prax v ústavách jednotlivých štátov, a nie v ústavách USA.Ústavy USA, výstavba nových potratových zariadení v blízkosti spoločných hraníc štátov, ktoré sú za život a za potraty, a z liberálnych štátov robí útočiská pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť alebo porušovať zákony pro-life susedov. 

Prezident Joe Biden má vyzval Kongres, aby kodifikoval “právo” na interrupciu vo federálnom zákone, čím by sa nielen obnovil, ale aj rozšíril Statút Roe tým, že by sa znemožnilo štátom prijať prakticky akékoľvek pro-life zákony. Voľby v roku 2024 rozhodnú o tom, či si demokrati udržia Biely dom a udržia alebo získajú dostatočný počet kresiel v Kongrese, aby sa tak stalo.