friars-810x500.jpg

Dominikánski bratia organizujú tento mesiac ružencovú púť vo Washingtone

29
Kultúra života

Očakáva sa, že ružencová púť, ktorú budúci víkend vo Washingtone organizujú bratia dominikáni, priláka tisíce účastníkov, ktorí sa chcú prostredníctvom ružencových tajomstiev priblížiť k Ježišovi Kristovi a Panne Márii.

Dňa 30. septembra 2023 povedú bratia dominikáni z provincie svätého Jozefa dominikánsku ružencovú púť v Bazilike Národnej svätyne Nepoškvrneného počatia neďaleko areálu Katolíckej univerzity v Amerike.

Púť, ktorá je bezplatná a bude propagovať Bratstvo najsvätejšieho ruženca, umožní účastníkom “vypočuť si život meniace rozhovory od kazateľov; sláviť svätú omšu; a samozrejme, modliť sa ruženec,” uvádza sa na webovej stránke zriadenej na propagáciu podujatia.

Podujatie sa začne o 9:00 a prvá prednáška sa začne o 10:00, po nej bude nasledovať eucharistická adorácia a spoveď. Popoludní bude nasledovať autogramiáda, požehnanie, ďalšie rozhovory a modlitba svätého ruženca, ktoré sa ukončia vigílnou svätou omšou o 16:30.

“Bude to’deň intenzívnej púte, intenzívnej modlitby, intenzívneho ústrania,” povedal dominikánsky páter Gregor Pine vo videoposolstve z decembra 2022, v ktorom vopred propagoval túto udalosť a povzbudzoval záujemcov, aby sa zapojili do deväťmesačnej novény, ktorá vedie k púti.

“Budeme’mať možnosť vypočuť si kázanie o Panne Márii, odriekať najsvätejší ruženec, nechať si vypočuť spoveď, zapojiť sa do kontaktu s bratmi a sestrami dominikánmi a laikmi…” povedal a dodal, že účastníci môžu mať tiež príležitosť stretnúť sa s dominikánskymi bratmi, s ktorými sa’zoznámili prostredníctvom služieb, ako je Tomistický inštitút a podcast Godsplaining, v ktorom bratia vrátane Pineho konverzujú o rôznych filozofických, teologických a súčasných kultúrnych otázkach.

PREHLIADNITE SI: Tisíce mladých španielskych katolíkov vyšli do ulíc Madridu na ružencovú procesiu

Pine, ktorý tiež vedie podcast o katolíckom apologéte Matte Fradd’Pinty s Akvinským a bude viesť dve prednášky počas D.C. púte, povedal, že podujatie “bude dňom plným darov a milostí, ktoré nám chce Pán udeliť na príhovor svojej matky.”

Ve videoposolstve, ktoré v utorok zverejnil na sociálnych sieťach, páter Peter John Cameron, O.P, povedal, že púť bude “dňom modlitby”, ako aj “bohoslužby,” “spoločenstva,” a “zjavenia sa v mnohých milostiach, ktoré prichádzajú jedinečným spôsobom prostredníctvom veľkého tajomstva a daru svätého ruženca.”

Citoval pápeža sv. Jána Pavla II, ktorý povedal, že práve’prostredníctvom ruženca Kristus formuje náš život,”a že práve’prostredníctvom ruženca sa nám”dostáva stále väčšieho poznania Ježiša Krista.”

Cameron povedal divákom, že bude “obrovskou cťou a privilégiom” modliť sa “ruženec s [tisíckami] ľudí, ktorí sa majú zúčastniť.”