shutterstock_2290525853-810x500.jpg

SLEDUJTE: Kongresmanka sovietskeho pôvodu prirovnala Merricka Garlanda k KGB

31
Kultúra smrti

Kongresanka z Indiany, ktorá sa narodila v bývalom Sovietskom zväze, obvinila generálneho prokurátora Merricka Garlanda z toho, že dohliada na spolitizované ministerstvo spravodlivosti (DOJ).

Republikánska kongresmanka Victoria Spartzová kritizovala generálneho prokurátora Garlanda a uviedla, že ľudia sa “boja vlastnej vlády,” citujúc zásahy FBI do miest v súvislosti s neukáznenými občanmi, ktorí sa 6. januára 2021 dopustili výtržníctva.

Jeho vyjadrenia odzneli v stredu počas vypočúvania vo výbore Snemovne reprezentantov amerického Kongresu o dohľade nad ministerstvom spravodlivosti.

PREHĽAD: Merrick Garland sa stráca, keď ho kongresman griluje kvôli špehovaniu tradičných katolíkov zo strany FBI

Povedala, že ministerstvo spravodlivosti je ako “KGB” a kritizovala zneužívanie zákona o sledovaní zahraničných spravodajských služieb. Kritizovala, ako sa vo vyšetrovaní “pomaly kráča”, keď ide o liberálov vrátane Hillary Clintonovej a Huntera Bidena.

“Na Donalda Trumpa sme však išli veľmi rýchlo,” poznamenala.

Spartzová, ktorá vyrastala na území dnešnej Ukrajiny, poukázala aj na obchodné kontakty Huntera Bidena”v tejto krajine, ktoré zahŕňali státisícové honoráre za poradenstvo pre plynárenskú spoločnosť Burisma, zatiaľ čo jeho otec dohliadal na ukrajinskú politiku za prezidenta Baracka Obamu.

Čítajte: Je úpadok Ameriky’v terminálnom štádiu 4?

Povedala, že neschopnosť ministerstva spravodlivosti posilňuje aj Rusko a Čínu. Spartzová tiež vyjadrila obavy z hlasovania cudzincov v amerických voľbách.

Garland a jeho ministerstvo sa dostali pod drobnohľad kvôli tomu, že sa zameriavajú na konzervatívcov, zástancov života a katolíkov.

V októbri 2021 Garland nakázal federálnym úradom, aby boli pripravené stíhať rodičov a ďalších občanov, ktorí sa vyslovili proti nariadeniam COVID a rámcovaniu diskusií o pohlaví a rase v triedach.

Výbor Snemovne reprezentantov USA pre súdnictvo a Vybraný podvýbor pre ozbrojovanie federálnej vlády tiež dospel k záveru, že na toto postihovanie neexistoval “žiadny legitímny základ”.

Čítajte: Dr. Robert Malone: Ako vláda USA’manipulovala s údajmi a jazykom, aby si vynútila zábery COVID

FBI a národný bezpečnostný aparát sa stále nechávajú pristihnúť pri tom, že sa zameriavajú na rodičov a pro-life aktivistov.

Podnik FBI v Richmonde v štáte Virgínia napríklad vydal spravodajský bulletin, o ktorom sa neskôr zistilo, že je dielom niekoľkých ďalších úradov, v ktorom označil katolíkov, ktorí uprednostňujú latinskú omšu, za potenciálne hrozby, pričom sa opieral o informácie ľavicového Southern Poverty Law Center. Memorandum podpísal najvyšší právnik FBI v Richmonde.

Garland vyzeral na stredajšom vypočúvaní urazený, keď naznačil, že jeho ministerstvo spravodlivosti chová nevraživosť voči katolíkom, citoval svoj rodinný pôvod, v ktorom boli príbuzní zabití počas holokaustu.

“Pán generálny prokurátor, bola to vaša FBI, ktorá to urobila!"” poznamenal kongresman Jeff Van Drew."“Bola to vaša FBI, ktorá posielala – a máme zápisnice, máme e-maily – posielala tajných agentov do katolíckych kostolov.”