shutterstock_1656915157-810x500.jpg

Bioetik varuje, že "mimoriadne situácie v oblasti verejného zdravia" by sa mohli rozšíriť na sociálne a vedecké otázky

0
Kultúra smrti

Po tom, ako boli v americkom štáte Nové Mexiko v priebehu troch mesiacov zastrelené tri nevinné deti, guvernérka Michelle Lujan Grishamová oznámila 30-dňové pozastavenie práva nosiť strelné zbrane. “Keď sa obyvatelia Nového Mexika boja byť v dave, odviesť svoje deti do školy, odísť z baseballového zápasu - keď je ich samotné právo na existenciu ohrozené vyhliadkou na násilie na každom kroku - niečo je veľmi zlé.”

Prirodzene, fanúšikovia druhého dodatku boli pobúrení a guvernérka zákaz rýchlo stiahla. Na tomto incidente nie je zaujímavý samotný zákaz, ale dôvod, ktorý guvernér uviedol - že násilie páchané strelnými zbraňami predstavuje ohrozenie verejného zdravia.

V súvislosti s obmedzeniami COVID-19 sa tieto tri slová - “ohrozenie verejného zdravia” - stali veľmi kontroverznými.

Čítajte: RFK Jr: V článku v The Epoch Times komentátor bioetiky Wesley J. Smith tvrdí, že “lekársky establišment redefinuje naše najkontroverznejšie politické spory ako ‘núdzové situácie v oblasti verejného zdravia’, aby tak obišiel odpor verejnosti a vnútil spoločnosti politiku nedosiahnuteľnú bežnými demokratickými prostriedkami.”

Ako dôkaz uvádza rastúce nadšenie v popredných lekárskych časopisoch pre vyhlasovanie sociálnych alebo vedeckých otázok za “núdzové situácie v oblasti verejného zdravia”:

Smith uzatvára: “Ak si vážime našu slobodu, mali by sme’sa postaviť proti imperializmu verejného zdravia. Demokracia zomiera v technokracii.”

Pretlačené so súhlasom BioEdge.