tmp_312083c2-aa7e-41bb-b25e-f6bdb5b6dda5-810x500.jpeg

Biskup Strickland: Kristus založil jedinú pravú Cirkev a on je jedinou cestou k spáse

90
Neutral

Bp Strickland na úvod rozprával o motivácii k napísaniu druhého listu, ktorý vyšiel 5. septembra, a povedal, že nadväzuje na jeho myšlienky z prvého pastierskeho listu o Kristovej identite. Podľa Stricklanda, a vlastne aj podľa Katolíckej cirkvi, Kristus je večný Spasiteľ sveta a On založil jednu Cirkev, Katolícku cirkev. 

“Ak veríte v Neho, potom veríte aj v Cirkev, ktorú On založil, a to je Katolícka cirkev,” vyhlásil a dodal, že takáto téza má oporu vo Svätom písme a v dejinách. “Ak je Ježiš Kristus tým, o kom hovoríme, že je, nemôže’klamať, nerobí chyby, nehrá hry, a keď hovorí: ‘Ja ustanovujem túto Cirkev (porov. Mt 16,18),’musíme tomu veriť.” 

PREČÍTAJ: Biskup Strickland hovorí, že neodstúpi, ale podriadi sa, ak ho pápež František odvolá

Jeho Excelencia list ďalej komentoval a uviedol, že Kristus založil Cirkev, aby sa sprítomňovala na celom svete v každom veku, keďže ako človek bol obmedzený v čase a priestore, a že Cirkev “pokračuje v poslaní Ježiša Krista.” 

“[Cirkev] je Mystické telo Kristovo,” pokračoval s tým, že Kristovo poslanie je spása ľudstva 

Strickland mierne posunul rozhovor, aby sa zameral na osobu samotného Krista, a potom sa vrátil k diskusii o Cirkvi, pričom zdôraznil, že spása pochádza len od Krista.

“On je jedinečný Spasiteľ sveta,” povedal a vysvetlil, že túto pravdu je dôležité pripomenúť, pretože sú ľudia, ktorí by chceli povedať, že spásu možno nájsť mimo Krista.

“To’je popieranie kresťanstva,” vyhlásil Strickland. “To’je popieranie srdca Cirkvi… Stavať Krista do rovnakej línie s inými spasiteľmi, inými pánmi náboženstva, to jednoducho nie je kresťanské posolstvo.” 

Na konci epizódy Strickland povedal, že Cirkev akoby prechádzala utrpením, podobne ako jej božský zakladateľ. 

“Prešla prechádzala obdobiami už predtým, ale toto, úprimne povedané, myslím, že môžeme povedať, že je jedno z najťažších, pretože je’v ňom toľko zmätku a toľko nejasností na samom vrchole Cirkvi, doslova kardináli proti kardinálom a biskupi proti biskupom,” lamentoval Strickland.

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.

Prisľúbte svoje modlitby za biskupa Stricklanda Tu