GettyImages-522834702-e1688566808483-810x500.jpg

Trump označil Alexa Sorosa za "malého rozmaznaného degeneráta" kvôli komentárom o pretekoch v roku 2024

32
Kultúra smrti

Tridsaťsedemročný dedič finančného impéria globalistu Georgea Sorosa’v hodnote 25 miliárd dolárov sa v nedeľu stal terčom ostrého útoku zo strany bývalého prezidenta Donalda Trumpa. 

Trump sa na sociálnej sieti Truth Social pustil do Alexa Sorosa po tom, ako pre Politico napísal článok, v ktorom varoval, že “víťazstvo republikánov v štýle MAGA v budúcoročných prezidentských voľbách v USA by mohlo byť v konečnom dôsledku horšie pre EÚ ako pre USA.USA.

Trump nazval Sorosa “rozmaznaným malým degenerátom” a zároveň vyzdvihol vedenie GOP v americkom Senáte.

“Jeho otecko ovláda D.A.’s a A.G.’s v Amerike,” Trump povedal. “Ničia našu krajinu. Mitch McConnell im v tom pomáha tým, že nerobí NIČ! EMBARNOSŤ pre Republikánsku stranu. ZABUDNITE na republikánov!!!” 

Alex bol v decembri 2022 zvolený za predsedu nadácie Open Society Foundations svojho 92-ročného otca’. Je štvrtým z piatich Georgových’detí.

The Wall Street Journal v júni profilovalAlexa. Povedal im, že je “politickejší” ako jeho otec, pričom poukázal na svoj praktický prístup k voleným úradníkom. Priznal síce, že s otcom “zmýšľajú podobne,” ale dodal, že “mám určité rozdiely s mojou generáciou, pokiaľ ide o slobodu slova a iné veci.” 

Ako predtým informoval portál LifeSite, Capital Research Center (CRC) dokumentoval ako mestá a okresy v USA. zaznamenali prudký nárast kriminality pod vedením Sorosom podporovaných okresných prokurátorov, ako napríklad Filadelfia, ktorá sa pod vedením Larryho Krasnera v roku 2021 stala hlavným mestom vrážd USA spomedzi najväčších miest krajiny.  

Zrejme najznámejší Sorosov’výber prokurátora, Kim Foxxová, dohliadala na Chicago’najväčší nárast počtu vrážd za viac ako 30 rokov, pričom jej úrad v priebehu roka 2020 zrušil obvinenia voči 30 percentám obžalovaných z trestných činov,” informoval CRC.

O vplyve Sorosovej rodiny’na súdny systém sa vyjadril aj Elon Musk. Ten reagoval na rozhovor pre Journal’tým, že na Twitteri (teraz X) napísal, že “ak to Alex Soros myslí so slobodou slova vážne, tak máme spoločnú reč. Ale ničenie verejnej bezpečnosti zvolením prokurátorov, ktorí nebudú’stíhať násilných zločincov, sa musí zastaviť.” 

Alex sa už dostal pod paľbu kritiky zo strany významných politikov vrátane maďarského premiéra Viktora Orbán. Orbán pred rokmi zatočil s Nadáciou otvorenej spoločnosti a v roku 2018 prinútil Georgea odstrániť ju z krajiny 

Počas rozhlasového prejavu v lete tohto roku Orbán obvinil Alexa z plánovania “podnecovania”migračnej krízy na južnej hranici Maďarska’. Orbán tiež vyhlásil, že Alex “diktuje ešte tvrdšie tempo” ako jeho otec. 

V jeho article, ktorý sa objavil na Politico minulý mesiac, Alex vyhlásil, že nebude sťahovať prostriedky zo svojich nadácií Open Society Foundations v Európe, ale presunie ich do krajín, kde to môže priniesť skutočnú zmenu, napríklad na Ukrajinu. “Toto nie je’žiadny ústup,” povedal said.

Fox News má informovala, že Alex od roku 2018 daroval demokratickým PAC a kampaniam už 5,7 milióna dolárov z vlastných peňazí. Podľa CNN daroval Sorosom riadenej organizácii Democracy PAC v rokoch 2019 až 2020 81 miliónov dolárov. Nadácia Open Society Foundations údajne od svojho založenia v roku 1979 poskytla granty v celkovej výške 19 miliárd dolárov na podporu neoliberálnej a sekulárnej politiky.