GettyImages-1356641236-e1694189201842-810x500.jpg

Bidenflácia naďalej spôsobuje spúšť, keďže sa očakáva, že deficit sa tento rok vyšplhá na 2 bilióny dolárov

16
Kultúra smrti

Tu je’správa, ktorá zabezpečí viac Bidenflácie, než budeme vedieť, čo s ňou.

Podľa The Hill:

Deficit USA sa tento rok podľa prognóz zhruba zdvojnásobí, najmä v dôsledku vyšších úrokových sadzieb a nižších daňových príjmov. Výbor pre zodpovedný federálny rozpočet, organizácia, ktorá presadzuje zníženie deficitu, predpokladá, že federálny deficit sa tento rok zdvojnásobí a vo fiškálnom roku, ktorý sa končí 30. septembra, dosiahne celkovú výšku približne 2 bilióny USD. Marc Goldwein, hlavný politický riaditeľ organizácie, pre The Hill uviedol, že k zvyšovaniu deficitu prispeli vysoké úrokové sadzby, nižšie daňové príjmy a vysoká inflácia, ktorá viedla k vyšším nákladom na sociálne a zdravotné zabezpečenie. "Veľkú časť príbehu tvorí to, že v roku 2022 došlo k jednorazovému obrovskému nárastu príjmov, ktorý sa už skončil," povedal Goldwein. "Ale ďalšie príbehy spočívajú v tom, že v roku 2023 sa štrukturálne deficity skutočne zvýšia. A to’je z veľkej časti spôsobené úrokovými nákladmi.’ ‘Tieto veci sa sčítavajú, ’ dodal. ‘Nie je to jedna vec, ktorá’spôsobuje, že sa dostaneme z 1 bilióna USD na 2 bilióny USD. Je to šesť vecí; Rozpočtový úrad Kongresu minulý mesiac odhadol, že deficit federálneho rozpočtu dosiahol 1,6 bilióna dolárov za 10-mesačné obdobie končiace sa v júli.

Čítajte: Trump, DeSantis si v rozhovoroch vymieňajú údery kvôli Faucimu, zaobchádzaniu s COVID-19

Čož tak trochu vynikne vzhľadom na počet zvukových kúskov, ktoré sme’museli zniesť od prezidenta Joea Bidena a jeho akolytov a zamestnancov.

Tu’je jeden z White House s týmto titulkom:

FACT SHEET: Rozpočet prezidenta’znižuje deficit o takmer 3 bilióny dolárov v priebehu 10&nbsprokov

S takýmto žvástom:

Prezident to všetko urobil, pričom splnil svoj záväzok fiškálnej zodpovednosti. Zatiaľ čo predchádzajúca administratíva prijala takmer 2 bilióny dolárov na nezaplatenie zníženia daní s výhodami vychýlenými v prospech bohatých a veľkých korporácií, pričom dramaticky zvýšila deficit, prezident Biden počas prvých dvoch rokov svojho pôsobenia znížil deficit o viac ako 1,7 bilióna dolárov – najväčší pokles v americkej histórii.

No, nie, neznížil. Stačí sa pozrieť na súčasný deficit 2 bilióny dolárov. To všetko na zaplatenie byrokratov, vládnych mandátov, expanzie a ďalších nástrojov dohľadu a represie, stíhania Donalda Trumpa, politickej činnosti odborov, podvodov s výplatami COVID, miliárd pre Ukrajinu a sociálnych dávok pre ilegálov. Tieto tvrdenia predniesol po tom, ako dosiahol, že Kongres schválil jeho zle pomenovaný “zákon o znížení inflácie v roku 2022.”

Ukazuje to, aký je Biden klamár, ktorý namiesto vládnutia plynom osvetľuje, čím zanecháva USA približne v rovnakom stave ako Argentínu.

Zlé je, že&nbspv tomto prípade je príliš veľa vládnych výdavkov, z ktorých pramení inflácia. Prichádza to v zlom čase, keď sa Saudi a ďalší veľkí producenti ropy pozreli na nadchádzajúcu hospodársku situáciu a rozhodli sa znížiť ťažbu.

Menej ťažby znamená vyššie ceny ropy, čo sa určite prejaví v ekonomike prostredníctvom vyšších cien všetkého, čoho sa ropa týka: dopravy, poľnohospodárskych produktov, potravín, továrenských výrobkov, stavebných materiálov, cien oblečenia a ďalších. Biden, samozrejme, obviní producentov ropy a povie nám, že pokiaľ ide o infláciu, môže za to Putin.

Ale vyššie ceny ropy nepochádzajú’od samotnej ropy alebo “chamtivých” producentov. Prišla ako obranný krok tých, ktorí ropu produkujú, sledujúc Bidenovu’zlú ekonomiku a všetky tie úroky, ktoré budú Američania na tento deficit vynakladať (zbytočne), a rozhodli sa, že ich ropa nebude až tak veľmi potrebná, pretože ekonomika sa spomalí.

Čítajte:Skutočný dôvod, prečo sa Sorosova rodina obáva Trumpovho víťazstva v roku 2024

Šťastie pre nás. Nechutné’je, že médiá a tí, ktorí sú platení za to, aby slúžili ako oficiálni alebo neoficiálni strážcovia, tu zväčša nič nepovedali. Len nechali Bidena, aby sa vyhol svojim falošným tvrdeniam o znižovaní deficitu. Ešte horšie je, že republikáni, ktorí majú v Kongrese len jednu snemovňu, sa nedokázali účinne vyjadriť a urobiť z tohto problému volebnú tému. Takže sme tu. A výsledkom deficitu je, že množstvo peňazí, ktoré by sa mohli produktívne využiť, sa namiesto toho použije na splácanie úrokov a infláciu, keďže FED tlačí peniaze.

Mickey Kaus si všimol:

Ako je preňho typické je’presne na mieste.

Prevzaté so súhlasom American Thinker.