shutterstock_1988679443-810x500.jpg

Túto sobotu je Národný deň spomienky na potratené deti

50
Kultúra života

V sobotu 9. septembra  Občania za spoločnosť za život a Akčná liga za život vyzývajú Američanov za život, aby sa zúčastnili na “Národnom dni spomienky na potratené deti a uctili si hroby našich nenarodených bratov a sestier.Na týchto hroboch, ktorých je po celých Spojených štátoch viac ako 50, sa budú konať slávnostné modlitebné vigílie. 

Prečo navštevovať hroby potratených nenarodených detí?" 

Keď si ľudia uvedomia realitu potratov, ľahšie prekonajú klamstvá, ktorými sa ich niektorí snažia ospravedlniť, a prirodzenú apatiu, ku ktorej je ľudská povaha náchylná. Dokonca aj ľudí, ktorí sú za život, to posúva do vyššej úrovne angažovanosti a aktivizmu. 

Dotyk s realitou potratov sa deje rôznymi spôsobmi: počúvaním opisu zákroku, jeho schém, videním obrázkov potratených detí, počúvaním osobného svedectva ženy’o ľútosti nad jej potratom. 

ČÍTAJTE: Veteránka pro-life aktivistka Monica Millerová odpovedá na niekoľko bežných námietok voči záchranám 

Tento vplyv, pri ktorom potrat už nezostáva abstrakciou, sa môže dostať na ešte hlbšiu úroveň, keď ho zažijeme pri nejakej udalosti, napríklad pri pohrebe potrateného dieťaťa. 

Desaťtisíce týchto detí boli vyzdvihnuté a pochované na hrobových miestach po celej našej krajine. Príbehy o tom, ako boli zabité, ako sa našli a ako boli pochované, spolu s obrázkami a videami, ktoré tieto udalosti sprevádzajú, sú mocnými nástrojmi na prebúdzanie svedomia našich spoluobčanov. 

Ale hoci pohreb a pochovanie potrateného dieťaťa môže byť pomerne zriedkavou udalosťou, možnosť navštíviť ich miesta pochovania a pripomenúť si, ako sa tam tieto deti dostali, nemusí byť zriedkavá – v skutočnosti by nemala byť. 

Zástancovia života by mali navštevovať tieto hrobya iné pamätné miesta venované potrateným deťomako pravidelnú súčasť svojho svedectva za život. Práve o to ide v Národný deň spomienky na potratené deti – 

Tento rok je druhý Národný deň spomienky na potratené deti –PoRoe v. Wade si uctime obete potratov a modlime sa za ukončenie vraždenia našich najnevinnejších! 

Ak chcete nájsť spomienkovú bohoslužbu vo svojom okolí, pozrite si tu: https://nationaldayofremembrance.org/ 

RELEVANTNÉ 

Lídri pro-life slam FACE Act odsúdenia: ‘Hanba nášmu súdnemu systému’ 

Výber poroty v druhom procese DC FACE Act sa začína s väčšou nádejou na nestrannosť 

EXKLUZÍVNE: Joan Andrews Bellová hovorí, že sa bude zastupovať počas druhého procesu DC FACE Act 

Thomas More Society podáva mimoriadne odvolanie proti rozhodnutiu o zamietnutí prepustenia Lauren Handy’z väzenia 

Pro-lifer rescuer recounts John Paul II’s inspiring ‘We will stand up’ homily before conviction in DC trial  

Väznený pro-lifer Will Goodman: Záchrany sú pravdivým svedectvom dobra proti zlu