shutterstock_1589920639-810x500.jpg

Trudeauova vláda ponúka všetkým zamestnancom kurz o "popieraní" rezidenčných škôl

35
Kultúra smrti

Kanadskí štátni zamestnanci sa zúčastnia na kurze zameranom na boj proti popieraniu rezidenčných škôl napriek tomu, že pri nedávnych vykopávkach na mieste údajných neoznačených hrobov neboli nájdené žiadne ľudské pozostatky.

Kanadská vláda 29. septembra ponúka všetkým štátnym zamestnancom v krajine kurz s názvom “Riešenie popierania rezidenčných škôl a zosobnenie zmierenia”.  

“Toto podujatie, ktoré sa koná pri príležitosti Národného dňa pravdy a zmierenia, slúži na riešenie a odzbrojenie popieračských dezinformácií a na uznanie tragickej histórie rezidenčných škôl,” uvádza sa v popise zasadnutia. “Prednášajúci sa podelia o svoje myšlienky, postrehy, skúsenosti a návrhy, ako stelesniť zmierenie na počesť preživších.” 

“Účastníci odídu s lepším pochopením súčasných výziev pri riešení pretrvávajúcich vplyvov koloniálnej histórie a dozvedia sa spôsoby, ako pomôcť napredovať v zmierení a podporiť Preživších,” pokračuje.  

Dvojhodinové zasadnutie bude poskytnuté online pre “všetkých štátnych zamestnancov na všetkých úrovniach,” čo zahŕňa všetkých štátnych zamestnancov, federálnych aj provinčných.  

Kurz sa ponúka v súvislosti s nedávnymi výkopovými prácami vykonanými v rezidenčnej škole Pine Creek v Manitobe, jednej zo škôl obvinených z umiestňovania detí pôvodných obyvateľov do neoznačených hrobov po tom, čo zemný radar odhalil 14 porúch v pôde na pozemku bývalej školy’. V rozpore s týmto príbehom však štvortýždňové vykopávky neobjavili žiadne “presvedčivé dôkazy” o ľudských pozostatkoch.

Bývalú internátnu školu Pine Creek prevádzkovala katolícka cirkev v rokoch 1890 až 1969 – na mieste sa v súčasnosti nachádza katolícky kostol Panny Márie Sedembolestnej.

Rezidenčné školy v Kanade 

Systém rezidenčných škôl v Kanade bol štruktúrou internátnych škôl financovaných kanadskou vládou, ktoré fungovali od konca 19. storočia až do zatvorenia poslednej školy v roku 1996.  

Kanadské internátne školy pre pôvodných obyvateľov, hoci ich prevádzkovala katolícka cirkev aj iné kresťanské cirkvi, boli v tom čase poverené a zriadené federálnou vládou.   

Aj keď sa niektorí katolíci skutočne dopustili vážneho zneužívania domorodých detí, minulé krivdy viedli k protikatolíckym náladám, ktoré explodovali v lete 2021 po objavení o 215 takzvaných “neoznačených” hroboch v Kamloops, Britská Kolumbia.  

V Kamloops, podobne ako na všetkých “neoznačených hroboch” na miestach bývalých rezidenčných škôl, však neboli objavené žiadne ľudské pozostatky.  

Vzbudzovanie nenávisti voči Katolíckej cirkvi 

Pres absenciu dôkazov o akýchkoľvek ľudských pozostatkoch, minulý rok kanadská snemovňa pod vedením liberálneho premiéra Justina Trudeaua, vyhlásil že systém internátnych škôl bude oficiálne definovaný ako “genocída.

Aj keď niektoré deti skutočne zomreli v kedysi povinných internátnych školách, dôkazy odhalili, že mnohé z detí tragicky zomreli v dôsledku nehygienických podmienok spôsobených tým, že federálna vláda, nie katolícka cirkev, nedokázala systém riadne financovať.  

Od jari 2021 bolo v celej Kanade vypálených alebo zdemolovaných viac ako 100 kostolov, väčšinou katolíckych.  

Napriek obrovskému počtu požiarov kostolov v Kanade, z ktorých niektoré ktoré sa práve stali len a len niečo vyše mesiaca, bývalý kanadský minister pre kultúrne dedičstvo Pablo Rodriguez urobil drzé napríklad nedávno naznačil, že záplava protikresťanských vypálení kostolov by sa dala napraviť ďalšou “online” reguláciou internetu.   

Starý biskup Calgary Frederick Henry nedávno odpísal nehoráznu “lož” že tisíce nezvestných domorodých detí, ktoré navštevovali rezidenčné školy vedené katolíckou cirkvou, boli nejakým spôsobom “tajne” zavraždené “katolíckymi kňazmi a mníškami” a uložené do neoznačených hrobov.  

Zakladateľ National Post, Conrad Black sa tiež podobne vyjadril v nedávnom názorovom článku pre svoje bývalé noviny, pričom celý príbeh označil za “podvod.