musk-1-810x500.jpg

Elon Musk vyzýva radikálnych environmentalistov, ktorí si myslia, že "Zemi by bolo lepšie bez ľudí

54
Kultúra smrti

Elon Musk sa opäť ohradil proti krajne ľavicovej environmentálnej agende, ktorá si myslí, že Zemi by bolo lepšie bez ľudí.” 

V utorok zakladateľ spoločnosti SpaceX a výkonný riaditeľ spoločnosti Tesla reagoval na vlákno na Twitteri/X, v ktorom tvrdí, že koreňom agendy “klimatických zmien” je nenávisť voči ľudstvu.

“Pamätajte, ľudia, že my sme ten uhlík, ktorý chcú znížiť,” napísal účet X Wall Street Silver v reakcii na video newyorského demokratického starostu Erica Adamsa.  

Adamsa vo videu povedal, že štát “meria, aký veľký vplyv má náš výber potravín na naše emisie.” Klimatickí aktivisti vyzvali ľudí, aby zmenili svoje stravovanie — dokonca obchodovanie s hovädzím a kuracím mäsom za hmyz — v údajnej snahe obmedziť “klimatické zmeny.”

V reakcii na Wall Street Silver, Babylon Bee’Ashley St. Clair komentovala “Veľmi zlovestnú antinatalistickú, antihumánnu agendu, ktorá sa presadzuje v mene klimatického aktivizmu.”

Konverzácia upútala pozornosť Muska, ktorý vlani kúpil Twitter v hodnote 44 miliárd dolárov a následne ho premenoval na “X.”

“Presne tak,” povedal maverick podnikateľ v reakcii na St. “Existuje doslova vymieračské hnutie, ktoré si myslí, že Zemi by bolo lepšie bez ľudí!”

Musk vo svojom príspevku pripojil screenshot Článok New York Times z júna 2023, ktorý upozorňuje na zakladateľa Hnutia za dobrovoľné vyhynutie ľudstva Lesa Knighta s titulkom: “Zem má teraz 8 miliárd ľudí. Tento muž si želá, aby tu neboli žiadni.

SÚVISIACE: Nedostatok obyvateľstva je nadchádzajúca globálna kríza, o ktorej nikto nehovorí

Tento Muskov výrok nie je zďaleka prvý. Už roky varuje, že svet čelí oveľa väčšiemu riziku z nedostatočnej populácie než “preľudnenia.”

V roku 2021 Musk označil nízku pôrodnosť “za jedno z najväčších rizík pre civilizáciu.”

“Nemôžem”to dostatočne zdôrazniť, ľudí je málo,” povedal v decembri The Wall Street Journal. 

Vlani otec 10 detí s tromi ženami tvrdil, že “väčšina ľudí na svete funguje pod falošným dojmom, že ľudí je príliš veľa.”

“To nie je pravda,” povedal. “Zem by mohla udržať populáciu na mnohonásobne vyššej úrovni, než je tá súčasná. A pôrodnosť klesá ako šialená.”

Tento rok v lete sa v Ríme stretol s talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou, aby s ňou prediskutoval problém klesajúcej pôrodnosti.

RELEVANTNÉ: Elon Musk sa v Ríme stretol s talianskou premiérkou Giorgiou Meloniovou, aby s ňou prediskutoval problém klesajúcej pôrodnosti

Muskov’záujem o nedostatočné preľudnenie a varovania pred protiľudskými náladami radikálnych environmentalistov sú ozvenou podobných výčitiek populárneho kanadského profesora psychológie a autora Jordana Petersona, ktorý opakovane tvrdí, že príbeh o preľudnení je nepresný a dokonca obsahuje genocídny podtón.

“Už najmenej desať rokov si myslím, že najväčším problémom za 50 rokov bude to, že’jednoducho nie je dosť ľudí,” Peterson predtým povedal podcasterovi Chrisovi Williamsonovi “túto myšlienku, že na planéte je príliš veľa ľudí…, nie je’implicitnejšie genocídny názor ako toto tvrdenie.”

“Tak čo presne myslíte tým, ‘príliš veľa ľudí,’?"” pokračoval autor 12 pravidiel pre život. “A čo myslíte tým, ‘planéta’? A čo presne s tým navrhujete urobiť? Masové potraty, to je vaša odpoveď? Alebo by sme mali urobiť niečo dramatickejšie?"