tmp_3e2a550e-7d79-4adf-a8d0-b5527e806704-810x500.jpeg

Čína a Rusko uskutočňujú významné zmeny, ktoré zmenia svetové hospodárstvo

54
Neutral

Strieborné náboje za život založené na viere sú tu! ZÍSKAJTE SI SVOJE TEDY!

Koncom minulého mesiaca sa stretli členovia skupiny BRICS, aliancie krajín vrátane Brazílie, Ruska, Číny, Indie a Južnej Afriky, aby prediskutovali možný odklon od amerického dolára ako rezervnej meny. Problém však spočíva v tom, že vždy, keď sa jedna rezervná mena nahradí druhou, krajina, ktorej je to mena, čelí finančnej kríze.

Znovu sa ku mne pripojil Drew Mason zo spoločnosti St. Joseph Partners, aby sme prediskutovali dôsledky tohto kroku BRICS a ako sa čitatelia a diváci LifeSite môžu chrániť pred potenciálnou finančnou krízou.

Mason na úvod poukazuje na to, že v minulosti, ak je nejaká krajina nahradená svetovou menou, obyvatelia tejto krajiny si zvyčajne ako poslední uvedomia, čo sa stalo. Poznamenáva tiež, že krajiny, ktorých meny sa stali rezervnými menami “sa stali samoľúbymi; stratili svoju výrobnú zručnosť, stratili svoju pracovnú morálku a ostatné krajiny nakoniec jednoducho odišli od používania tejto jedinej rezervnej meny.”Keď sa rezervná mena nakoniec zmenila, samotná mena stratila svoju kúpnu silu.

Podľa Masona “smerujeme týmto smerom,” odvolávajúc sa napríklad na pracovnú hypotézu investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway, ktorá podľa Masona hovorí, že “mena bude bezcenná.”

Rozoberá tiež dôsledky straty meny krytej zlatom, čo podľa neho niektorí členovia BRICS navrhli pre alianciu opätovne zaviesť, pričom sa odvoláva na kanadskú a americkú ekonomiku od roku 1971, teda od posledného roku, keď USA dolár bol krytý zlatom, aby demonštroval svoje tvrdenie.

V Kanade, hovorí Mason, si človek môže kúpiť dom za strednú cenu domu za rovnakú sumu peňazí z uschovaných zlatých mincí a prútov, zatiaľ čo cena toho istého domu v kanadských dolároch vzrástla päťnásobne. V americkom prípade však suma v hotovosti vzrástla takmer pätnásťnásobne.

“Nevieme, čo všetko“sa udeje, pokiaľ ide o zložitosti ‘digitálneho to’ alebo ‘krypto’, alebo ako bude v podstate vyzerať súbor pravidiel BRICS,” hovorí Mason. “To, čo môžeme povedať, je, že hoci zlato nemá žiadne záruky s ním spojené, má tento precedens, že vždy fungovalo pri zachovaní bohatstva rodín, ktoré si ho uložili.”

Podľa jeho názoru by ľudia mali zvážiť, či by nemali mať aspoň 20 percent svojich úspor v zlate, aby maximalizovali hodnotu klasického finančného portfólia.

“Myslíme si, že história nám našepkáva, že by to mohlo byť jedno z najdôležitejších finančných rozhodnutí, ktoré”urobíme z hľadiska investícií v našom živote,” vyhlasuje Mason. “Keď dôjde k tejto zmene…, chcete byť na ňu pripravení, pretože potom’bude nesmierne ťažké vrátiť sa späť a obnoviť to, čo ste mali, kým boli ceny finančných aktív také, aké sú dnes.”

Mason sa okrem zlata venuje aj otázke striebra. Po tom, ako sa ho pýtam na možnosť striebra z dôvodu jeho cenovej dostupnosti, odpovedá, že “čo je dobré pre zlato, je dobré aj pre striebro,” argumentuje tým, že pravidlá, ktoré platia pre zlato, platia aj pre striebro.

The John-Henry Westen Show je dostupná vo forme videa na s YouTube kanáli a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách ako SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme&nbsppre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].

Strieborné náboje na podporu života založené na viere sú tu! ZÍSKAJTE SI SVOJE DNES!