GettyImages-1615638002-810x500.jpg

Správa: Fani Willis obvinil alternatívnych gruzínskych voličov v prípade Trump napriek očisťujúcim dôkazom

23
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Prokurátorka z Georgie, ktorá vytvorila takmer 100-stranovú obžalobu proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi a viac ako desiatke ďalších osôb a obvinila ich zo snahy zvrátiť výsledky prezidentských volieb v roku 2020 vo svojom štáte, mala podľa novej správy dôkazy, ktoré očisťovali viacerých obžalovaných.

Prípad, ktorý predložila okresná prokurátorka Fani Willisová z okresu Fulton, sa v podstate sťažuje na zločinecké sprisahanie s cieľom zmeniť výsledky. Jej agenda zahŕňa aj to, že telefonáty a stretnutia sú nezákonné a obžalovaní sú trestne stíhaní za svoje výroky chránené prvým dodatkom.

V skutočnosti’vytvorila rozsiahlu trestnú kauzu na základe výrokov a činov, ktoré boli identické s pokusom Ala Gora’zmeniť výsledky na Floride v roku 2000, v čase, keď nikto nebol obvinený.

Niektorí z obvinených sú obvinení z trestného činu za to, že sa údajne predstavovali ako “úradníci,” republikánski volitelia prezidenta do Zboru voliteľov.

Čítajte: Snemový justičný výbor začal vyšetrovanie protitrumpovskej okresnej prokurátorky Fanni Willisovej

Ale podľa report na The Federalist, tieto osoby sa’nezastupovali ako “volitelia,” ale len ako “republikánski nominanti na prezidentských voliteľov.”

Zpráva obvinila Willisovú, že napriek dôkazom sa na tieto osoby “zameriava vo svojom právnom ťažení proti bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi a ďalším republikánom za ich zákonné spochybnenie chybných volieb v Georgii”v roku 2020.”

Willis’ obžaloba obsahuje obvinenia proti Davidovi Shaferovi, jednému z republikánskych voličov Georgie’2020, a Rayovi Smithovi, ktorý v čase súťaže pôsobil ako jeden z Trumpových”právnikov.

Willis tvrdí, že Shafer a ďalší sa “nezákonne falošne vydávali” za riadne zvolených a kvalifikovaných” prezidentských voličov Georgie. A trvá na tom, že sa pokúsili “uviesť do omylu” ľudí, ako napríklad vtedajšieho viceprezidenta Mikea Pencea.

V správe sa však dokumentuje, že Willisová mala po celý čas vyšetrovania dôkaz, že to tak nie je.

“Prepis volieb republikánskych voličov Georgie” z decembra 2011. 14. decembra 2020, ktorý získal The Federalist, výslovne ukazuje, že zámerom obsadenia náhradných voliteľov nebolo vydávať sa za verejných činiteľov, ako tvrdila Willisová, ale zákonne zachovať Trumpovu’právnu námietku voči výsledkom volieb v štáte’Georgia. Na začiatku stretnutia’Shafer výslovne poznamenal, ako on a jeho kolegovia republikáni konajú ako ‘republikánski nominanti na prezidentských voliteľov’, nie ako ‘riadne zvolení a kvalifikovaní’ prezidentskí volitelia”, obviňuje The Federalist.

Shafer vysvetlil, že právne napadnutie volieb zostalo nedoriešené, takže “v záujme zachovania jeho práv je dôležité, aby sa tu dnes stretli republikánski nominanti na prezidentských voliteľov a odovzdali svoje hlasy.”

Súboj v Georgii, na súde, sa týkal Georgie’16 hlasov v kolégiu voliteľov. Tie nakoniec získal Biden vo voľbách poznačených masívnymi vonkajšími vplyvmi.

K nim patrilo aj to, že Mark Zuckerberg’dodal viac ako 400 miliónov dolárov miestnym volebným úradníkom, ktorí často používali hromady peňazí na získavanie hlasov z demokratických obvodov.

Druhým bolo zasahovanie FBI’do volieb, keď naliehala na mediálne korporácie, aby potlačili presné spravodajstvo o škandalóznych dôkazoch z opusteného notebooku Huntera Bidena’o medzinárodných obchodných intrigách rodiny Bidenovcov.

Podľa neskoršieho prieskumu toto zasahovanie pravdepodobne stálo prezidenta Trumpa voľby a tieto záležitosti sú teraz predmetom viacerých kongresových vyšetrovaní. Doteraz sa v týchto preskúmaniach ukázalo, že klan Bidenovcov získal desiatky miliónov dolárov od zahraničných záujmov v čase, keď bol Joe Biden viceprezidentom Baracka Obamu, väčšinou za to, že neponúkal žiadne iné služby okrem prístupu k Joeovi Bidenovi.

Dalej bol odhalený dokument FBI, ktorý potvrdzuje tvrdenia zdroja, že išlo o úplatky vo výške 5 miliónov dolárov pre Joea a Huntera Bidenovcov, každého z nich. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie obžaloby.

Obžalovaní v prípade Willis’ odovzdali svoje volebné hlasy Trumpovi, zatiaľ čo štátni’demokrati hlasovali za Bidena.

Shafer vysvetlil prítomným, že jediným spôsobom, ako by mohol právny boj pokračovať, je, aby sa stretnutie konalo a hlasy boli odovzdané.

The Federalist vysvetlil, že sa to’už stalo.

Čítajte: Trumpova obžaloba v Georgii sa pokúša kriminalizovať tweety, telefonáty bývalého prezidenta’

Vymenovanie podmienečných republikánskych voliteľov počas volieb v roku 2020 úzko odráža snahy podniknuté počas prezidentského súboja medzi Johnom F. Kennedym a Richardom Nixonom v roku 1960. Ako už skôr informovala Margot Clevelandová z The Federalist’, spor o to, kto získal hlasy voličov na Havaji, podnietil Kennedyho aj Nixona, aby odovzdali svoje hlasy svojim kandidátom. Hoci úradujúci republikánsky guvernér Havaja’pôvodne potvrdil voľby v prospech Nixona, právna námietka a následné rozhodnutie súdu viedli k tomu, že hlasy voliteľov tohto štátu’boli pridelené Kennedymu.

V správe sa vysvetľuje, že ak by súd v boji o Georgiu nakoniec rozhodol v prospech Trumpa, “alternatívni volitelia by boli na mieste, aby zabezpečili uplatnenie vôle obyvateľov Georgie.”

Shafer vtedy zdôraznil, že hlasovanie sa koná, pretože “prebieha volebný spor v Georgii.”

Smith poznamenal, že neuskutočniť stretnutie by znamenalo vzdať sa akejkoľvek námietky na súde.

Čítajte: ‘Bomba’: Odhalenia, ktoré sa objavili v prepise, vyvolávajú významnú otázku: Denníky návštev Bieleho domu naznačujú, že za stíhaním Trumpa stojí Bidenov administrátor

“Odhalenia, ktoré sa objavili v prepise, vyvolávajú významnú otázku: Ak Willisová mala k dispozícii prepis pred 14. augustom, prečo obvinila Shafera a Smitha z údajnej účasti na ‘sprisahaní’ s cieľom zvrátiť výsledky volieb v Georgii’v roku 2020, keď uvedený dokument ukazuje opak?

V správe sa ďalej uvádza, že súdni úradníci v okrese Fulton odložili prerokovanie Trumpovej’právnej námietky až po tom, ako Kongres potvrdil Bidena za víťaza volieb v roku 2020, čo je zrejme v rozpore s ústavou.

Zpráva pokračuje: “Stojí za zmienku, že dôkazy objavené po voľbách v roku 2020 ukazujú, že Trumpova’právna námietka v Georgii mala veľké opodstatnenie, pričom záznamy naznačujú, že v Georgii bolo viac nezákonných hlasov ako Bidenov’rozdiel vo víťazstve. Podľa štátnych zákonov musia Gruzínci voliť v okrese, v ktorom majú trvalý pobyt, pokiaľ nezmenili svoje bydlisko do 30 dní odo dňa volieb.

V správe sa uvádza, že takmer 35 000 voličov v Georgii uviedlo, že sa presťahovali z jedného okresu Georgie do iného, ale potom volili vo všeobecných voľbách v roku 2020 v okrese, z ktorého sa presťahovali.

Ďalšou vráskou v prípade Willis je, že sudkyňa nariadila, aby nestíhala jedného obžalovaného z dôvodu osobného konfliktu záujmov: Vyzbierala peniaze pre jeho politického protivníka. Podľa precedensu Najvyššieho súdu štátu by potom ona a jej úrad mali mať zakázané konať proti ktorémukoľvek z obžalovaných.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.