Tebow-unKNOWN-810x500.jpg

Tim Tebow spúšťa kampaň na záchranu detí mučených a sexuálne zneužívaných pre zisk

20
Kultúra života

Bývalý quarterback NFL Tim Tebow v posledných týždňoch vystupuje proti obchodovaniu s deťmi a zároveň propaguje svoju organizáciu, ktorá sa snaží zachrániť deti stratené v tomto strašidelnom svete.

“Chlapci a dievčatá na celom svete sú zneužívaní a mučení a my stále ani nevieme, ako sa volajú. Ich identita je neznáma,”povedal Tebow v krátkom videu, v ktorom oznámil kampaň “unKNOWN”Tebowovej nadácie.”

“Každý deň sú deti mladšie ako 12 rokov, niektoré deti už ako dojčatá a batoľatá, doma, sú’vo svojich spálňach, niektoré deti sú znásilňované,”povedala Camille Cooperová, viceprezidentka nadácie Tebow Foundation’pre boj proti obchodovaniu s ľuďmi a zneužívaniu detí.

“Najhoršie okamihy života týchto detí’sa nahrávajú na video a zdieľajú sa s ďalšími páchateľmi na celom svete,”vysvetlila Cooperová. “Vždy, keď sa stiahne obrázok, vytvorí sa dopyt po týchto obrázkoch a videách. Jediný spôsob, ako tento dopyt uspokojiť, sú nové obete.

Tebow povedal, že namiesto toho, aby tieto videá a obrázky nazýval “detskou pornografiou,” jeho organizácia ich označuje ako CSAM, “materiál týkajúci sa sexuálneho zneužívania detí.”

“Zo všetkých týchto videí a obrázkov, ktoré sa šíria, vieme vďaka nášmu tímu a partnerom, že existuje viac ako 50 000 obrázkov detí, ktoré sa nachádzajú v globálnej databáze, a my nevieme, kto sú, ”povedal Tebow. “Ale vieme, že Boh vie.”

“Tieto deti doslova čakajú. Trpia. Plačú. Sú samy,”povedal Cooper. “A nemyslia si, že im niekto príde na pomoc. Ale my môžeme. Môžeme vytvoriť túto armádu a môžeme si pre ne prísť.

“Dôvod, prečo túto kampaň nazývame ‘neznámy’, je ten, že sa tak tieto deti cítia,” pokračoval Cooper. “Majú pocit, že ich nikto nepozná. Nikto ich nevidí. Nikto ich nepočuje.

“Väčšina z nich sa pravdepodobne mnohokrát modlila: ‘Bože, pomôž mi! Kde si?" ’Tebow sa uškrnul." “Možno by niektoré z týchto modlitieb mohli byť vyslyšané vami a mnou, naším neuveriteľným tímom a partnermi."”

“Hovoríme áno hodnote, ktorú má každý jeden chlapec a dievča. Stojí za to za nich bojovať, pretože vieme, že sú milovaní naším nebeským Otcom,”dodal. “A on nás tiež vyzýva, aby sme ich získali.”

Kampaň UnKNOWN sa snaží zjednotiť orgány činné v trestnom konaní a iné agentúry na celom svete, aby vyškolili a vybavili vyšetrovateľov, analytikov a prokurátorov a v konečnom dôsledku zabránili ďalšiemu zneužívaniu detí.

“Neviem si“predstaviť väčší cieľ v oblasti verejnej bezpečnosti, ako je záchrana detí, [ktoré sú] týrané,” povedal Cooper. “Päťdesiattisíc (50 000) detí sa zdá byť dosť skľučujúce číslo. Je to’mesto detí, ktoré musíme ísť nájsť.”

“Prvýkrát v histórii máme technológiu, ktorá nám pomôže nájsť tieto deti,” sľúbila. “A táto technológia nám pomôže nájsť tieto deti po celom svete.”

Nevýslovné zlo sexuálneho zneužívania detí, kde sú podľa odhadov dva milióny detí – batoliat, štvor- a päťročných detí až po mladé tínedžerky – na celom svete znásilňované, sodomizované, mučené a ohrozované smrťou mnohokrát denne zvrhlými dospelými, nie je vzdialené nikomu z nás. Je to priemysel v hodnote niekoľkých miliárd dolárov a na našu veľkú hanbu sú Spojené štáty’najväčším konzumentom tohto odvetvia.

“Je to jeden z najrýchlejšie rastúcich biznisov na svete,” poznamenal Tebow v nedávnom rozhovore. “Mnohé z týchto štúdií a správ sa v skutočnosti považujú aj za podhodnotené. Rastie. Niektoré z rôznych kampaní a videí, ktoré sme skutočne natočili, sme’robili v štvrtiach, ktoré boli naozaj pekné, pretože sme chceli povedať: ‘Pozrite sa, v tejto štvrti, v tejto oblasti, to’bolo práve tu.’”

Tebow je dlhodobo konzistentný vo svojich posolstvách a hrdinskej osobnej angažovanosti pri ochrane tých najzraniteľnejších z nás. V roku 2020 v prejave v mene nenarodených povzbudil kolegov, ktorí sú za život:

Na tom, čo tu robíte, záleží. Bojujete za život. Bojujete za ľudí, ktorí nemôžu bojovať sami za seba. A moja otázka pre vás znie: Ste ochotní postaviť sa tvárou v tvár prenasledovaniu, tvárou v tvár nepriazni osudu, tvárou v tvár kritike, keď ostatní ľudia budú hovoriť, že to’nestojí za to, keď ostatní ľudia nebudú stáť pri vás? Možno nie všetci budú stáť pri vás. Postavíte sa za to, čo je správne?"

Tebowova nadácia’sa snaží propagovať svoju kampaň unKNOWN po fenomenálnom úspechu filmu “Zvuk slobody” — o záchrane nevinných detí unesených a obchodovaných na účely sexuálneho vykorisťovania —, ktorý upútal pozornosť sveta.