shutterstock_1392259478-810x500.png

Klaus Schwab kedysi pochválil "vodcovstvo" kanadskej vicepremiérky Chrystie Freelandovej v rukou podpísanom liste

41
Kultúra smrti

Líder Svetového ekonomického fóra (WEF) Klaus Schwab raz povedal kanadskej vicepremiérke a ministerke financií Chrystie Freelandovej, že s ňou už dlho počíta pri dosahovaní svojich globalistických cieľov, ako sa uvádza v nedávno zverejnenom liste. 

“Dlho som sa spoliehal na Vaše vedúce postavenie pri zabezpečovaní toho, aby úsilie viacerých zainteresovaných strán zostalo zamerané na výsledky, ktoré sú spravodlivejšie, udržateľnejšie a spravodlivejšie,” napísal Schwab Freelandovej vo vlastnoručne podpísanom liste z februára 2022, ktorý nedávno získal The Epoch Times.

List bol pozvánkou na výročné zasadnutie v máji 2022 vo švajčiarskom Davose a informoval Freelandovú o pláne zasadnutia správnej rady. Na stretnutí sa malo diskutovať o “príprave na éru po skončení platnosti smernice o kolektívnom vyjednávaní.” 

Schwabov’list spolu s ďalšími dvoma, ktoré Freelandovi poslal prezident WEF Borge Brende, sme získali prostredníctvom žiadosti o prístup k informáciám. 

Ak ministerstvo financií spočiatku tvrdilo, že nemá žiadne záznamy o komunikácii medzi Freelandom a vedúcimi predstaviteľmi WEF, neskôr listy našlo po tom, čo The Epoch Times podal sťažnosť a začal vyšetrovanie.  

“Po preskúmaní sa zistilo, že niektoré informácie možno zverejniť,”napísalo oddelenie”pre prístup k informáciám a súkromie”ministerstva. 

Podľa listu sa na májovom stretnutí malo diskutovať o “obnovení dôvery v globálny systém a jeho inštitúcie,” “riešení koreňov globálnej a národnej nerovnosti,” a “posilnení odolnosti globálneho systému zdravotníctva.”  

“Vaša prítomnosť v Davose bude mimoriadne dôležitá, pretože účastníci sa budú snažiť o prijatie významných opatrení v týchto … otázkach,” napísal Schwab Freelandovej. “Preto sa teším na Vaše vedenie pri práci na budovaní lepšej budúcnosti pre všetkých.”  

“Teším sa, že Vás opäť osobne privítam v Davose,”uzavrel. 

Financie Kanady odmietli prezradiť, či sa Freelandová zúčastnila na stretnutí, ale neexistuje žiadny záznam o tom, že by tak urobila. Zúčastnila sa však na zasadnutí WEF’v januári 2023, počas ktorého sa okrem iného súkromného zasadnutia na rovnakú tému zúčastnila aj na verejnom paneli o Ukrajine. 

Okrem toho je Freelandová v súčasnosti pôsobíako členka správnej rady WEF. 

Aj keď sa Freelandová pri výkone svojej funkcie neodvoláva na svoju úlohu vo WEF, viedla viacero operácií, ktoré sa zdajú byť v súlade s cieľmi WEF’vrátane jeho dnes už neslávne známeho programu “Veľký reset”.

Freelandová sa spolu s ďalšími ministrami kabinetu premiéra Justina Trudeaua’usilovala o zavedenie prísnych obmedzení v oblasti prírodných zdrojov, ako sú ropa a plyn, čo viedlo mnohé provincie k tomu, že sa postavili proti federálnej vláde.

Práve minulý týždeň Freelandová odmietlažiadosť Newfoundlandu a Labradoru’o pozastavenie regulácií týkajúcich sa čistých palív, keďže obyvatelia Maritimeru majú problémy s platením potravín a nájomného.  

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele –, ktoré sú v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.  

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil WEF  – ktorý uvádza obe Trudeau a Freeland na svojej webovej stránke.

Okrem svojej úlohy pri tzv. prechode na “zelenú” energiu bola Freelandová tiež ministerkou, ktorá je primárne zodpovedná za zmrazenie bankových účtov Kanaďanov, ktorí prispeli na Konvoj slobody 2022, ktorý protestoval proti povinnému očkovaniu a nariadeniam COVID.   

Ako artikuloval korešpondent LifeSiteNews David James, práve tento typ finančných zásahov je dôvodom, prečo sa mnohí obávajú prechodu k úplne digitálnej bezhotovostnej spoločnosti. 

“To, čo Freelandová načrtla, je bezprecedentný zásah do finančnej činnosti, ktorého cieľom je úplne vylúčiť zo systému ľudí, ktorých vláda považuje za nežiaducich, napísal vtedy James v názorovom článku. 

“Potvrdzuje to, na čo mnohí upozorňujú už dlhší čas: že jedným z hlavných prvkov takzvaného Veľkého resetovania je zotročenie obyvateľstva prostredníctvom sledovania a kontroly jeho transakcií. Čína už zaviedla svoju verziu digitálnej tyranie pomocou svojho Systému sociálneho kreditu, ktorý spojí so svojím Central Bank Digital Currency [CBDC]. Teraz Trudeau a Freelandová v Kanade poodhrnuli oponu a odhalili svoju verziu digitálneho despotizmu.”