PCR_test-810x500.jpg

Izraelská vláda nariadila nemocniciam vykonávať PCR testy COVID u všetkých nových pacientov

46
Neutral

Izraelské ministerstvo zdravotníctva nariadilo nemocniciam, aby vykonali testy COVID u všetkých nových pacientov v súvislosti s fámami o opätovnom uzavretí nemocníc. 

Podľa správy denníka Jerusalem Post ministerstvo zdravotníctva vydalo príkaz na povinné testovanie PCR z dôvodu nárastu počtu prípadov infekcie COVID-19 a “efektívnejšieho sledovania miery nákazy.” 

Zdravotnícki úradníci sú údajne znepokojení tzv..86 alebo “Pirola” variantu, ktorý by sa mohol šíriť rýchlejšie, ako očakávali. Tento variant je údajne “schopný vyhnúť sa veľkej časti imunity, ktorú poskytli predchádzajúce infekcie a očkovania.” 

The Jerusalem Post cituje Shaya Fleishona, výkonného riaditeľa organizácie BioJerusalm, ktorá je napojená na vládu, ktorý tvrdí, že vnímanie BA.2.86 variantu, ktorý sa šíri relatívne pomaly, môže byť spôsobený “nízkym úsilím o dohľad na celom svete a nie nedostatočnou úspešnosťou variantu’.” 

 Autor článku Jerusalem Post, Tzvi Joffre, uvádza, že “[d]ôsledkom zvýšeného dohľadu je tiež ťažké presne posúdiť, ako rýchlo sa BA.2.86 šíri a predstavuje ťažkosti pri zachytávaní budúcich variantov.” 

Výskumník Ben Murrell zo švédskeho Karolinského inštitútu sa k tomuto názoru pridal, stanovil, “Skutočnosť, že došlo k ďalšej udalosti podobnej vzniku Omicronu s takouto dlho nepozorovanou vetvou a následným šírením, by nás však mala varovať pred tým, aby sme sa vzdali našej infraštruktúry genomického dohľadu.” 

Počas začiatku krízy COVID bol Izrael jednou z prvých krajín, ktoré zaviedli reštriktívne opatrenia vrátane rozsiahlych uzáverov. Opätovné zavedenie povinných PCR testov, ktoré preukázali, že sú chybné a prinášajú nepresné výsledky, ako aj výzvy na “zvýšený dohľad,” prichádza uprostred chýrov o návrate výluk a mandátnych masiek na jeseň tohto roka. 

Mnoho správy boli napísané a takzvaní COVID “experti,” ako neslávne Dr. Anthony Fauci, nedávno vystúpili na obranu drakonickej vládnej politiky počas krízy COVID a naznačili možný návrat týchto reštriktívnych opatrení. Školské obvody v Texase a Kentucky už totiž dočasne pozastavili osobné vyučovanie kvôli pozitívnym testom zamestnancov a študentov na nový koronavírus.  

Mnohí konzervatívni komentátori vyzvaliobčanov, aby sa nepodriadili prípadným novým výlukám alebo nariadeniam o maskách.  

V pondelok Biely dom oznámil, že prvá dáma USA, Jill Bidenová, mala pozitívny test na COVID.