Door-visit-810x500.png

Pierre Poilievre nazval Justina Trudeaua a jeho otca "marxistami" vo výmene názorov so znepokojenými Kanaďanmi

34
Kultúra smrti

Pierre Poilievre, líder Konzervatívnej strany Kanady (CPC), nazval premiéra Justina Trudeaua a jeho otca Pierra Elliota Trudeaua “marxistami”, keď sa ho jeden z obyvateľov Ontária opýtal, čo by sa dalo urobiť, aby sa zabránilo tomu, že Kanada pôjde “ku dnu” kvôli politike liberálov.

Poilievre sa takto vyjadril na adresu majiteľky domu menom “Peggy”, keď klopal na dvere spolu s kandidátom Konzervatívnej strany Jamilom Jivanim, ktorý dúfa vo víťazstvo v nadchádzajúcich doplňujúcich voľbách v meste Durham v provincii Ontário, ktorých termín ešte nebol stanovený.

V teraz už virálnom videu, ktoré bolo minulý týždeň zverejnené na sociálnych sieťach, je počuť, ako “Peggy” hovorí Poilievrovi, keď prichádza k jej dverám, že Trudeau”s “otcom” začal “už dávno, ” “túto krajinu položil, ” a dodáva, že sa obáva, že jeho syn “zatĺka klinec do rakvy.”

Poilievre na to odpovedal: “Nie, ak tomu môžeme pomôcť.”

“Obaja ”sú marxisti,” dodal.

Virálne video vyvolalo koncom minulého týždňa okamžitú reakciu liberálneho poslanca Marka Gerretsena, ktorý zverejnil odkaz na video s nasledujúcim komentárom.

“Hovorte si o našich politických lídroch, čo chcete, ale označovať *ktoréhokoľvek* kanadského premiéra za marxistu nielenže svedčí o obrovskom nepochopení tohto pojmu, ale je skutočne urážkou všetkých, ktorí podliehali tejto politickej ideológii,” napísal Gerretsen.

Ak však ide o manželov Trudeauových, obaja sú na zápise, že chvália komunistické krajiny, ako sú Čína a Kuba, ktorých politické systémy sú dnes vytvorené podľa vzoru myšlienok Karla Marxa, autora “Komunistického manifestu” a “Kapitálu.”

Napr. v roku 2013, ešte pred tým, ako sa stal premiérom, Trudeau pochválil Čínu”základnú diktatúru,”čo vyvolalo pobúrenie mnohých Kanaďanov vrátane tých, ktorí majú čínsky pôvod.

“Existuje istá miera obdivu, ktorú v skutočnosti pre Čínu mám, pretože ich základná diktatúra im umožňuje skutočne zmeniť svoje hospodárstvo na desiatu a povedať, že musíme byť ekologickí,” povedal Trudeau.

Realita dneška je taká, že komunistický čínsky režim je veľmi zapojený do kanadskej politiky, ako to vyniesol na svetlo nedávny škandál s ovplyvňovaním volieb.

V posledných približne dvoch rokoch potenciálne zasahovanie zahraničných agentov znepokojuje mnohých Kanaďanov, najmä vzhľadom na Trudeauove’minulé chvály na adresu Číny’základnej diktatúry” a jeho označovanie autoritárskej krajiny za svoju obľúbenú krajinu okrem vlastnej.

Nedávno Konzervatívna strana zarazila Trudeaua za to, že jeden z členov jeho kabinetu, minister životného prostredia Stephen Guilbeault, prijal pozvanie Číny na klimatické rokovania.

Ak ide o Trudeauovho’otca, ktorý bol premiérom od roku 1968 do roku 1984 s výnimkou malej prestávky v rokoch 1979 až 1980, bol známy aj svojím chválením hlavných totalitných politických systémov svojej doby.

Starší Trudeau napríklad niekoľkokrát navštívil Moskvu a priaznivo sa vyjadroval o tomto národnom’totalitnom režime. Často tiež vyjadroval nadšenie pre Mao Ce-Tunga’komunistický režim v Číne, pričom ignoroval desiatky miliónov životov vyhasnutých v období, ktoré dnes odborníci označujú za najväčšieho masového vraha v dejinách sveta.

Takisto veľmi obdivoval kubánskeho’marxistického despotu Fidela Castra a počas cesty na Kubu v roku 1976 ho verejne objal. Trudeauov’výkrik “Vive Castro!” na veľkom verejnom podujatí počas cesty bol prenášaný po celom svete.

Pierre Trudeau “mal zrejme myseľ diktátora, nie demokrata,” písal Link Byfield v roku 2000 Globe and Mail v článku po Trudeauovej smrti. “Fascinovala ho chladnokrvná rozhodnosť čínskych komunistov. Raz ho novinári počuli, ako Fidelovi Castrovi poznamenáva, že by bolo oveľa rýchlejšie a jednoduchšie riadiť veci kubánskym spôsobom.”

V roku 2016 Justin Trudeau pochválil Castra po jeho smrti v roku 2016 ako “kontroverznú osobnosť,” ktorá mala “obrovskú oddanosť a lásku ku kubánskemu ľudu, ktorý mal hlbokú a trvalú náklonnosť k ‘el Comandante.’”

Otec ho nazval “legendárnym revolucionárom a rečníkom” a poznamenal, že jeho otec bol “veľmi hrdý na to, že ho mohol nazývať …priateľom.”

Ak ide o Poilievra, nedávne prieskumy verejnej mienky ukazujú, že jeho Konzervatívna strana má silnú podporu mladých Kanaďanov a ak by sa voľby konali dnes, získal by väčšinovú vládu.

V posledných mesiacoch sa Poilievre zastal rodičovských práv a povedal, že “rodičovské práva majú prednosť pred právami vlády” a len rodičia majú rozhodujúce slovo v tom, čo sa ich deti učia v škole.