Shutterstock_2047608233-810x500.jpg

Nový prieskum ukazuje, že mladí Kanaďania opúšťajú Trudeauovu Liberálnu stranu a podporujú konzervatívcov

38
Kultúra smrti

Nový prieskum ukázal, že mladí Kanaďania vo veku 18 až 29 rokov budú v súvislosti so zvyšujúcou sa cenzúrou a infláciou pod Trudeauovou vládou s najväčšou pravdepodobnosťou voliť konzervatívcov.

Podľa prieskumu spoločnosti Nanos Research 39,21 % voličov vo veku 18 až 29 rokov plánuje v nadchádzajúcich voľbách, ktoré môžu byť vypísané kedykoľvek odteraz do októbra 2025, voliť konzervatívcov namiesto liberálov alebo Novej demokratickej strany (NDP).

“Na mieste liberálov by som bol veľmi znepokojený,” povedal Nik Nanos, hlavný dátový analytik a zakladateľ tejto spoločnosti.

“Momentálne sa konzervatívcom naozaj darí medzi mužskými voličmi, sú’konkurencieschopnejší medzi ženskými voličkami, než boli, a konzervatívcom sa teraz darí aj medzi mladými voličmi,” dodal.

V porovnaní s 39,21 % mladých Kanaďanov, ktorí plánujú voliť konzervatívcov, len 15,97 % z rovnakej skupiny plánuje voliť liberálov. Ide o pokles oproti minulému mesiacu, keď podľa prieskumu verejnej mienky hodlalo voliť Trudeauovu vládu 26,8 % voličov vo veku 18-29 rokov.

NDP je v prieskumoch na druhom mieste s 30,92 % mladých Kanaďanov, ktorí plánujú hlasovať v ich prospech.

Nanos predpovedal, že popularita, ktorú si v roku 2015 vybudoval premiér Justin Trudeau, aby vyhral voľby, “sa pomaly rozplýva.”

“To znamená, že liberálna koalícia, ktorá bola vybudovaná v roku 2015, hnutie vedené Justinom Trudeauom, sa pomaly rozpadá a oni ”musia tento trend zvrátiť, ak chcú mať nejakú šancu udržať sa vo vláde,” povedal.

“Liberáli sa dostávajú do tlaku na oboch stranách, kde sa mladí ľudia prikláňajú k progresívnej ľavici, pretože chcú konať, a potom ku konzervatívcom pre tých mladých Kanaďanov, ktorí majú problém zaplatiť účty a usúdili, že’nemajú čo stratiť, keď sa Pierre Poilievre potenciálne stane premiérom,” vysvetlil Nanos.

“Je to úžasná správa, pretože to znamená, že sme’o toľko bližšie k tomu, aby sme videli koniec Trudeauovho’liberálneho režimu a jeho nepretržitej podpory potratov, eutanázie, propagandy LGBT a otvorených drog!

“Takmer každá demografická skupina si teraz uvedomuje, že Justin Trudeau im merateľne zhoršil život,” dodal.

“Mladí ľudia si uvedomili, že si nemôžu dovoliť kúpiť potraviny, benzín do auta, ísť s priateľmi do baru a reštaurácie alebo na rande,” pokračoval Fonseca.  “Majú pocit, že budúcnosť, ktorú im Justin Trudeau pripravil, je bezútešná, beznádejná a oveľa chudobnejšia ako život, ktorý žili ich rodičia, s malou nádejou na dosiahnutie finančného úspechu alebo pohodlného života v strednej triede.”

“Trudeau im ponúkol víziu WEF, že do roku 2030 nebudú nič vlastniť a ‘budú šťastní,’ ale títo mladí dospelí túto ponuku odmietli,” vyhlásil Fonseca.

Fonseca tiež prezradil, že podľa neho mladí Kanaďania reagujú na Trudeauovo’presadzovanie práv LGBT, keďže v posledných mesiacoch sa zvýšil počet mladých ľudí, ktorí sa postavili za tradičné hodnoty.

V júli boli Kanaďania postavení pred najvyššie úrokové sadzby za posledných 22 rokov, keďže Trudeauova vláda pokračuje v masívnom míňaní.

Kým inflácia zasiahla krajinu v celosvetovom meradle, liberálna vláda v Kanade pod vedením Trudeaua rozdávala veľké množstvo požičaných peňazí na financovanie svojich COVID aj ideologicky motivovaných programov, ktoré zvýšili dlh krajiny na&nbspviac ako 1 bilión dolárov.

V skutočnosti sa úroveň dlhu krajiny zvýšila takmer dvojnásobne na približne 1 dolár.2 biliónov v priebehu necelých dvoch rokov, z približne 685 miliárd dolárov v&nbsproku 2019.

Kritici majú dlhodobo charakterizovali Trudeauovu vládu&nbspako bezohľadnú a obviňovali ju zo súčasnej inflačnej krízy.

Začiatkom tohto roka BoC priznala, že Trudeauove federálne “programy na boj proti klimatickým zmenám ktoré niektorí provinční predstavitelia považovali za “extrémne a skutočne pomáhajú podnecovať infláciu.

Zvýšenie daní súvisiacich s pohonnými hmotami prišlo v súvislosti s rozhodnutím Trudeauovej vlády&nbsppripojiť sa k&nbsprôznym globálnym iniciatívam vrátane Organizácie Spojených národov “Programu pre trvalo udržateľný rozvoj do roku 2030,” ktorý zahŕňa postupné ukončenie alebo obmedzenie používania uhoľných elektrární, hnojív bohatých na dusík a zemného plynu.

Uhlíkové dane slúžili len na zvýšenie inflácie za každodenný tovar prepravovaný nákladnými autami.

V dôsledku Trudeauovej vlády’zákona o online spravodajstve Kanaďania už nemôžu prístupniť správy na Facebooku alebo Instagrame, pretože Meta odmieta platiť poplatky, ktoré zákon nariaďuje.

Cenzúra je obzvlášť tvrdá pre mladých Kanaďanov, ktorí používajú sociálne médiá ako hlavný spôsob zdieľania a prijímania správ.

Podľa novo zverejnených pravidiel by Kanaďania mohli mať zablokované zdieľanie správ na Facebooku a Instagrame až do skončenia federálnych volieb.

Potenciálny “výpadok” až do skončenia volieb spôsobil, že niektorí Kanaďania sa pýtajú, či im Trudeauova vláda zámerne bráni v zdieľaní správ.

Fonseca varoval, že podľa neho “Trudeau’by sa v okamihu uchýlil k masovému podvodu na voličoch, ak by mohol Kanadu uvrhnúť do ďalšej blokády a vakcinačných mandátov počas nasledujúcich volieb.”

“Z únikov informácií CSIS už vieme, že Trudeau’vov úrad dobre vedel, že Čína zasahuje do volieb v rokoch 2019 a 2021, aby pomohla liberálom vyhrať,” pokračoval. “Nie je“prehnané si predstaviť, že by nás ten istý skorumpovaný politik uvrhol do výluky, aby sa mohli použiť ľahko manipulovateľné volebné mechanizmy.”

“Opozícia — a Kanaďania — nesmú dovoliť Trudeauovi vyhlásiť ďalší Covid ’výnimočný stav,”varoval Fonseca. “Ak tak urobí, bude to’len s cieľom udržať sa pri moci.

Líder konzervatívcov Pierre Poilievre otvorene odsúdil zákon o internetovom spravodajstve a prirovnal ho k dystopickému románu Georgea Orwella’1984.”

Poilievre navyše Kanaďanom opakovane sľuboval, že zruší uhlíkovú daň a obnoví ekonomiku, ak bude zvolený za premiéra.

Napriek tomu, že je v niektorých otázkach konzervatívec, Poilievre podporuje homosexuálne “manželstvá” a prisľúbil, že nikdy nezavedie pro-life zákon.