Christopher-Scott-810x500.png

Kanadský sudca oslobodil majiteľa kaviarne, ktorý nechal svoju reštauráciu otvorenú počas mandátu COVID

31
Neutral

Majiteľ kanadskej kaviarne, ktorý sa vzoprel zdravotným nariadeniam COVID a začiatkom roka 2021 ponechal svoju reštauráciu otvorenú pre osobné stravovanie, bol oslobodený od všetkých deviatich obvinení, ktoré boli proti nemu vznesené.

V pondelok sudca James Glass z provinčného súdu v Red Deer povedal majiteľovi kaviarne Whistle Stop Christopherovi Scottovi, že ho “oslobodí” “od obvinení.”

“Ste”voľný,”povedal Glass.

Od januára do apríla 2021 nechával Scott svoju kaviareňé, ktorá sa nachádza v malej dedinke Mirror severne od Red Deer, otvorenú v rozpore s vtedy platnými pravidlami COVID zakazujúcimi stravovanie v osobnom styku.

Kráľovská kanadská jazdná polícia napokon Scotta zatkla neskôr v roku na parkovisku jeho reštaurácie. Bol na určitý čas uväznený a obvinený z viacerých porušení súvisiacich s COVID.

Korunní prokurátori tvrdili, že Scott porušil zákon o verejnom zdraví. Scottov právnik Chad Williamson však v pondelok pred budovou súdu uviedol, že zdravotné príkazy neboli opodstatnené.

“Vždy, keď máte vládne orgány, je“dôležité, aby mali správne právne poradenstvo na zákonný výkon svojich právomocí,”povedal pre médiá.

“A to sa v tomto prípade nestalo.”

Ak ide o Scotta, povedal: “Ak sa zástupca predsedu najvyššieho súdu tejto provincie nechystá’zabezpečiť, aby pravidlá, ktoré sú na nás kladené, boli v súlade so zákonom, povedal by som, že to’je niečo, čomu by mali Albertčania venovať pozornosť, bez ohľadu na to, na ktorej strane tohto rozhovoru ste’vy.”

Scottove’obvinenia, ktoré sudca stiahol, prichádzajú vo svetle nedávneho rozhodnutia albertského súdu týkajúceho sa mandátov COVID v Alberte. Koncom júla sudca rozhodol, že politici porušili provinčný’zákon o zdravotníctve tým, že rozhodovali o mandátoch COVID bez oprávnenia.

LifeSiteNews minulý týždeň informoval, že vo svetle uvedeného súdneho prípadu Alberta Crown Prosecutions Service (ACPS) uviedla, že Alberťania v súčasnosti čeliaci obvineniam súvisiacim s COVID pravdepodobne nebudú odsúdení a ich obvinenia budú odložené.

Doteraz okrem Scotta, albertských pastorov Jamesa Coatesa a Tim Stephens, ktorí boli obaja uväznení za to, že pod vedením bývalého premiéra Alberty Jasona Kenneyho’udržiavali svoje kostoly otvorené, boli na základe rozhodnutia súdu stiahnuté všetky obvinenia COVID vznesené voči nim.

Scottovo’vzdorovanie pravidlám COVID viedlo k 2021 viedlo k tomu, že sudca prekročil rámec obmedzovania slobôd Alberťanov.

Predseda najvyššieho súdu Alberty J. Rooke vydal 6. mája 2021 všeobecné nariadenie, ktoré zakázalo “nezákonné” protesty v Alberte proti mandátom COVID. Tento príkaz umožňoval polícii zatknúť, zadržať a uväzniť každého, kto nerešpektoval pravidlá COVID. Tento príkaz však mal byť zameraný na Scotta, ale bol použitý aj na uväznenie pastora Artura Pawlowského a jeho brata Dawida.

Príkaz zo 6. mája bol pôvodne formulované tak, že by sa teoreticky mohli vzťahovať na každého Alberťana a umožniť polícii zatknúť každého, kto porušil pravidlá COVID-19.

Centrum pre ústavné slobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms - JCCF) dalo 13. mája tento príkaz prepracovať tak, aby sa vzťahoval len na Scotta.

Po tom, ako Kenney odstúpil z funkcie premiéra, prevzala vládu Danielle Smithová a vyhodila hlavnú lekárku provincie Deenu Hinshawovú a celú správnu radu Alberta Health Services (AHS), ktorá dohliadala na plnenie mandátov COVID.

Smithová sa vlani v októbri dostala na titulné stránky novín po tom, ako sľúbila  že sa pozrie na omilostenie kresťanských pastorov, ktorí boli uväznení za porušenie tzv. politiky COVID v čase, keď bol Kenney premiérom, a na ospravedlnenie sa tým, ktorí boli diskriminovaní za to, že sa nedali očkovať proti COVID.

“Môžem sa ospravedlniť hneď teraz. Je mi hlboko ľúto každého, kto bol nevhodne vystavený diskriminácii v dôsledku svojho očkovacieho statusu,&#rdquo; Smith povedal.