Warren-Buffett-810x500.jpg

Správa podrobne opisuje miliardy dolárov, ktoré Warren Buffett poskytol skupinám na potraty po celom svete

60
Kultúra smrti

V poslednom roku, keď nové zákony na ochranu života znížili zisk potratového priemyslu, hnutie za potraty na požiadanie pretrváva z veľkej časti vďaka podpore bohatých krajne ľavicových finančníkov, z ktorých jedným z najväčších je investor Warren Buffett.

Buffett, 93-ročný generálny riaditeľ nadnárodného konglomerátu Berkshire Hathaway a piaty najbohatší človek na svete s majetkom 106 miliárd dolárov, je v hlavnom prúde známy ako filantrop. Tento týždeň však vyšla rozsiahla reportáž Haydena Ludwiga z Restoration News’s (1. časť, 2. časť), v ktorej podrobne opisuje, ako Buffett v rámci širšieho programu depopulácie vložil “miliardy” dolárov do veci “voľby”.

Buffett daroval najmenej 5 dolárov.3 miliárd dolárov “poskytovateľom potratov” a domácim skupinám propotratových aktivistov od roku 2000, čo podľa správy “stačí na zaplatenie takmer 10 miliónov potratov po 550 dolároch za kus.”

Od roku 2002 poskytol 41 miliárd dolárov aj štyrom nadáciám, ktoré podporujú propotratovú politiku v zahraničí. Tri z nich prevádzkujú Buffettovi’príbuzní; štvrtou je známa, krajne ľavicová Nadácia Billa & Melindy Gatesovej.

V správe sa uvádza, že viaceré liberálne médiá v priebehu rokov priaznivo opisovali Buffetta ako “popredného poskytovateľa prístupu k interrupciám pre chudobné ženy v USA.” (Vox v roku 2019), a dokonca tým, že “pomáhal financovať výskum a vývoj tabletiek [mifepristone], ktoré vyvolávajú potrat” v 90. rokoch 20. storočia (New York Times, 2010).

“Myslí si, že pokiaľ ženy nemôžu kontrolovať svoju plodnosť—a že je to”v podstate ich právo kontrolovať svoju plodnosť—že tak trochu mrháte viac ako polovicou mozgovej kapacity v Spojených štátoch. No nielen v Spojených štátoch. Celosvetovo,”bývalý programový riaditeľ Buffettovej nadácie povedal Bloombergu v rozhovore uverejnenom v roku 2015.

Kontrola populácie “bola to, čo môj otec vždy považoval za najväčšiu a najdôležitejšiu otázku,”povedala Buffettova’dcéra Susie v roku 1997.

Buffettova’vášeň pre túto problematiku sa datuje ešte pred rozhodnutím vo veci Roe v. Wade, a to až do takej miery, že “vytvoril kostol, ktorý sa používal ako podzemná železnica” na uľahčenie interrupcií v povolených štátoch, podľa obchodného partnera Charlieho Mungera, ktorý sa neskôr stal finančným riaditeľom spoločnosti Planned Parenthood Los Angeles.

Buffett v roku 2003 oznámil, že akcie Berkshire Hathaway už nebudú darované skupinám podporujúcim potraty. “Víťazstvo sa však ukázalo ako ľstivé,” píše Ludwig. Preskúmaním “tisícok grantov vyplatených za posledné dve desaťročia” Nadáciou Howarda G. Buffetta, Nadáciou NoVo a Nadáciou Susan Thompson Buffettovej (všetky riadia členovia Buffettovej rodiny) sa zistilo, že tieto organizácie poskytli viac ako 3 miliardy dolárov celosvetovým organizáciám podporujúcim potraty vrátane organizácií Planned Parenthood, Marie Stopes International, National Abortion Federation, NARAL, DKT International a ďalších — peňazí, ktoré priamo pomohli zabiť nepochopiteľné množstvo detí.

Príklad, “je’pravdepodobné, že väčšina, ak nie celá suma 536 miliónov dolárov vyplatená [Marie Stopes International’s] U.USA od Buffettových rodinných nadácií išla na financovanie nespočetných potratov vo Veľkej Británii a v Afrike,” hovorí Ludwig.

“EngenderHealth je málo známa skupina, ktorá poskytuje potraty v chudobných krajinách,” pokračuje správa. “Ešte menej známy je jej pôvodný názov: The Sterilization League of New Jersey, jedna zo skupiny propagujúcej sterilizáciu, ktorú vytvorili eugenici v 30. rokoch 20. storočia … Potom je tu”Gynuity Health Projects, newyorská nezisková organizácia, ktorá vykonáva desivé experimenty na ženách v Burkina Faso, chudobnej západoafrickej krajine (HDP na osobu: 715 USD). Gynuity poskytuje v USA zásielkové potratové lieky určené na vyvolanie potratu v prvom trimestri; lieky testované v Afrike by to rozšírili aj na druhý trimester (28 týždňov).”

Pozoruhodné je, že tieto nadácie prispievajú aj do takzvanej “dark money” siete Arabella Advisors, ktorá podporuje rôzne ľavicové ciele a nedávno bola spojená s podnetom na vyšetrovanie spolupredsedu pro-life Federalist Society Leonarda Lea.

Buffettova’nadácia tiež od roku 2006 darovala takmer 33 miliárd dolárov Nadácii Billa & Melindy Gatesovej, čo predstavuje 39 % celkových príjmov tejto skupiny’. Nadácia Gatesovcov je agresívnym financovateľom potratov na požiadanie a kontroly populácie vo vlastnej réžii.

“Ak by sme mali nezávislého predsedu, spoločnosť by bola menej stotožňovaná s politickými aktivitami pána Buffetta’. On’daroval desiatky miliárd Nadácii Billa a Melindy Gatesovcov,” povedal predseda Národného právneho & politického centra a akcionár Berkshire Peter Flaherty počas májového výročného zhromaždenia spoločnosti’Ako vysvetlil Bill Gates, keď bol pár ešte spolu, “hoci nadácia nesie naše mená, v podstate polovica našich zdrojov pochádza od Warrena Buffetta.’Ak je ‘woke’ kultúra choroba, potom filantropia je vírus.” Flaherty bol za svoj postoj zatknutý a obvinený z trestného činu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok.

V súčasnosti, keď Roe v. Wade už neizoluje potraty od demokratického procesu v Amerike, pätnásť štátov zakazuje všetky alebo väčšinu potratov, pričom dostupné údaje zatiaľ ukazujú, že pro-life zákony jednotlivých štátov by mohli účinne zlikvidovať približne 200 000 interrupcií ročne. Ale vďaka investorom, ako je Buffett, aj vďaka financovaniu daňovými poplatníkmi potratová lobby zďaleka nie je na mizine.

V júni vyšla správa American Life League’STOPP International 2023 o odmenách generálnych riaditeľov Planned Parenthood zistila, že všetkých 53 generálnych riaditeľov pobočiek plánovaného rodičovstva zarába viac ako 100 000 dolárov ročne, pričom priemerná odmena sa zvýšila z 237 999 dolárov v roku 2015 na 317 564 dolárov v roku 2020. Prezidentka Planned Parenthood Federation of America’Alexis McGill Johnson zarába 683 697 USD a všetkých 10 vedúcich pobočiek zarobilo viac ako 450 000 USD, čo je oveľa viac ako priemerný plat generálnych riaditeľov neziskových organizácií v USA, ktorý je 184 809 USD.

V apríli Planned Parenthood zverejnilasvoju prvú výročnú správu poRoe, ktorá odhalila, že organizácia dostala 670 USD.4 milióny dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov v minulom roku (čo profesor Katolíckej univerzity v Amerike a špičkový pro-life výskumník Michael New označuje za “významný 5,8-percentný nárast oproti roku 2021”), ako aj 360,9 milióna dolárov z príjmov z mimovládnych služieb a 694,9 milióna dolárov zo súkromných darov.