shutterstock_1777813502-810x500.jpg

Právnik zapletený do škandálu s editovaním Wikipédie nezávislým médiom vymenovaný za sudcu na súde v Ontáriu

0
Kultúra smrti

Uznávaný nezávislý kanadský spravodajský portál Blacklock’s Reporter uviedol, že federálny právnik, ktorý bol pred rokmi zapletený do editovania stránky organizácie Wikipedia’bol teraz vymenovaný za sudcu vyššieho súdu v Ontáriu. 

Podľa Blacklock’s Reporter bol Alexandre Kaufman, ktorý predtým pracoval na ministerstve spravodlivosti, v pondelok vymenovaný za sudcu jedného z vyšších súdov v Ontáriu. Stalo sa tak napriek tomu, že incident z roku 2016, do ktorého bol Kaufman zapletený, viedol k disciplinárnym “opatreniam voči neidentifikovanému súdnemu úradníkovi.”

V roku 2016, keď bol Kaufman federálnym právnikom, úspešne obhajoval kanadské’ministerstvo financií pred federálnym súdom proti žalobe Blacklock’“o autorské práva.”  

Podľa Záznamov z prístupu k informáciám však Kaufman len niekoľko minút po rozhodnutí súdu údajne poslal 22 vysokopostaveným ľuďom vrátane vysokopostavených novinárov, advokátskych kancelárií, federálnych pracovníkov a právnikov e-mail, ktorý by sa dal označiť za víťaznú správu.

V e-maile Kaufman oznámil, že “Vianoce prišli predčasne,” a adresátom dodal: “Prosím, užite si to.” 

Na jeho zdanlivo oslavný e-mail odpovedal právny zástupca Bank of Canada: “Veľmi dobre, Alex,” a dodal: “Zázračný kopanec do päty pre Blacklock’s.” Právny zástupca banky sa neskôr za zaslanie e-mailu ospravedlnil.  

Dalšie zvyšovanie vlajky okolo Kaufmanovho&nbsppočinu,dokumenty ukazujú, že osoba používajúca počítač federálneho súdu v rovnakom čase, ako bol odoslaný Kaufmanov hromadný e-mail, vykonala úpravy na Stránke Blacklock Wikipedia . Napriek načasovaniu zápisu manažéri súdu odmietli povedať, kto zápis vykonal, alebo či prišiel prostredníctvom žiadosti od Kaufmana. 

Kanadská služba pre správu súdov vo svojej výročnej správe pre parlament v tom čase tvrdila, že “nezávislosť súdov je základným kameňom kanadského súdneho systému.” 

Kaufman však neskôr z ministerstva spravodlivosti odstúpil tesne pred zverejnením záznamov týkajúcich sa tohto incidentu.  

Služba správy súdov o incidente uviedla, že “voči zamestnancovi boli prijaté disciplinárne opatrenia,” a že prijaté opatrenia “zohľadnili pochybenie zamestnanca”.” 

Zajímavé je, že incident s úpravou Wikipédie z roku 2016 nebol jediným incidentom, ktorý sa týkal Kaufmana a Blacklocku’s. Došlo k samostatnému incidentu, pri ktorom Kaufman údajne poslal e-mail Blacklockovi’s svedkom, ktorí podali čestné vyhlásenia, v ktorom im povedal: “Môžete stiahnuť svoje čestné vyhlásenie”, aby ste sa vyhli krížovému výsluchu. 

V roku 2018 kanadský federálny súd odmietol obvinenia, že v prípade došlo k manipulácii so svedkami, pričom samotný Kaufman sa vyjadril, že “len robil [svoju] prácu.”  

V posledných týždňoch sa objavili informácie, ktoré odhalili, do akej miery zrejme ovplyvňuje menovanie kanadských sudcov rodinkárstvo. 

Včera LifeSiteNews informovali o tom,ako prebiehajúce vyšetrovanie možného zvýhodňovania pri menovaní kanadských sudcov ukázalo, že viacerí sudcovia najvyššieho súdu vymenovaní premiérom Justinom Trudeauom boli nielen straníckymi darcami, ale krátko pred svojím vymenovaním do sudcovských lavíc sa zúčastnili aj na fundraisingových akciách Liberálnej strany s vysokými poplatkami.   

Z údajov vyplýva, že z 1 308 sudcovských a tribunálnych nominácií, ktoré uskutočnili Trudeauovi liberáli od opätovného nástupu k moci v roku 2016, až 76,3 % dalo peniaze Liberálnej strane Kanady.