lgbt-teacher-810x500.jpeg

Správca katolíckej školskej rady v Ontáriu "špeciálne zameraný" na odpor voči LGBT agende

78
Kultúra smrti

Správkyňa katolíckej školskej rady v Ontáriu je terčom útokov za to, že na obranu učenia Cirkvi obhajovala vyvesenie vlajky LGBT “pride”. 

Dňa 30. augusta správkyňa katolíckej školskej rady v Niagare Natalia Benoitová prezradila portálu LifeSiteNews, že na ňu bolo podaných šesť sťažností po tom, ako predložila návrh na zákaz vyvesenia rozdeľujúcich symbolov vrátane vlajky LGBT “pride” na školách v okrese.  

“Mám pocit, že som’terčom útokov, pretože’sa zastávam tradičnej rodiny a  a obhajujem, aby sa naše školy stali skutočne katolíckymi,” povedala Benoitová v exkluzívnom rozhovore pre LifeSiteNews.  

Od predloženia jej návrhuv máji, ktorý bol odhlasovaný správnou radou, bolo proti Benoitovej podaných päť sťažností na nevhodné správanie.  

Jedna zo sťažností obviňovala Benoitovú z porovnávania vlajky LGBT “pride” s nacistickou svastikou. Notoricky známy symbol spomenula, aby poukázala na to, že niektoré vlajky vyvolávajú kontroverzie a nemali by sa vyvesovať. 

Podľa jej neskoršieho vyjadrenia sa nesnažila tieto dve vlajky navzájom porovnávať, ale len vysvetliť, že “na našich školách by sa nemali vyvesovať vlajky, ktoré by vyvolávali konflikty a kontroverzie.” 

Benoitová pre LifeSiteNews povedala, že rada ju prinútila ústne sľúbiť, že neprezradí podrobnosti o ďalších sťažnostiach. 

“Naozaj neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali akékoľvek z týchto tvrdení,” dodala. “Všetko sú to len fámy. A je to’aj [od] ľudí, ktorí sú zaujatí."” 

Benoit je v súčasnosti vyšetrovaný aj pre porušenie zákona o financovaní volieb po tom, ako dvaja obhajcovia LGBT v júni podali sťažnosti. Stalo sa tak po tom, čo Benoitová vystúpila proti “pride” vlajke.  

“Títo dvaja ľudia podali [sťažnosť] jednoznačne preto, že sa im nepáči, čo zastávam“-hellip; pred mojimi komentármi sa na nič nesťažovali,” dodala. 

Ohľadne porušenia zákona Benoitová vysvetlila, že pri podávaní daňového priznania urobila chybu, keď nezaznamenala 500 dolárov zo svojich osobných prostriedkov, ktoré minula na trávnaté tabule pre svoju kampaň.  

“Nemyslela som si, že musím uvádzať svoje vlastné príjmy,”dodala. “To’je chyba a bola som v tom úprimná.” 

Vďaka tomu správna rada rozhodla o pokračovaní vyšetrovania a keďže vyšetrovanie prišlo z prostredia mimo správnej rady, Benoitová prezradila, že jedným z dôsledkov by mohlo byť jej odvolanie z funkcie zvolenej správkyne.  

Benoitová uviedla, že správna rada postupuje podľa “vzoru” používaného na odstraňovanie členov, ktorí nesúhlasia s hlavným prúdom, podobne ako sa používa taktika voči verným duchovným v Cirkvi, napríklad biskupovi Josephovi Stricklandovi z Tyleru v Texase.  

Dalej prezradila, že snaha umlčať tých, ktorí bránia katolícku vieru, nie je v jej situácii ojedinelá. Benoitová prezradila, že pozná aj iných správcov, ktorí čelili podobným útokom za to, že sa postavili na obranu viery.  

Dodala, že študenti jej povedali, že “prostredie v škole je veľmi nepriateľské” voči tým, ktorí obhajujú tradičné manželstvo, a deti majú problémy za to, že povedia, že rodina má matku a otca. 

“To“je skutočná vec, na ktorú sa musíme sústrediť: prečo katolícke deti nemôžu praktizovať svoju katolícku vieru“a prečo s tým dospelí katolíci nič nerobia?” položila si otázku. 

Napriek zdrvujúcej reakcii zo strany obhajcov LGBT zostala Benoitová oddaná svojej úlohe obhajovať rodičov a študentov a dodala, že je inšpirovaná pokračovať vo svojej práci, aby bola hlasom študentov.  

“Nemajú inú možnosť, ako tam byť… [potrebujú] niekoho, kto’je na ich strane,” pokračovala.  

Benoitová dodala, že v konečnom dôsledku pracuje preto, aby slúžila “Ježišovi Kristovi, ktorý za nás zomrel a ktorý je v katolíckej školskej rade umlčaný.”