Untitled-6-810x500.png

Mylné predstavy o "slobode" deformujú to, čo znamená byť človekom

33
Kultúra života

Pro-life právnik Christopher Ferrara sa na jeseň pripojí k spolubratom katolíkom na Rímskom fóre o živote, kde bude zastupovať Fatimské centrum a stúpenci sa s ním budú môcť na podujatí stretnúť.

Konferencia sa bude konať od 31. októbra do 1. novembra - hneď po vatikánskej synode o synodalite - a bude zameraná na konfrontáciu so zlom hlbokej Cirkvi a hlbokého štátu a ich zapojenie do agendy Veľkého resetu. Účastníci sa budú môcť aktívne zúčastniť na strategických zasadnutiach fóra spolu s hosťujúcimi rečníkmi, medzi ktorými budú kardinál Gerhard Müller, Michael Matt z The Remnant’a John-Henry Westen z LifeSite’s.

“Je mi cťou zúčastniť sa na tomto dôležitom podujatí vo Večnom meste,” povedal Ferrara v e-mailovom vyhlásení pre LifeSiteNews. “Dúfam, že to bude signálne zhromaždenie pre hnutie katolíkov, ktorí sa chcú postaviť proti tomu, čo je v súčasnosti zjavne zrýchľujúcim sa trendom, ktorý poznamenal pápež Benedikt XVI. počas svojho príhovoru k biskupom zhromaždeným v Ríme v októbri 2005.”

Ferrara ďalej citoval zosnulého pápeža, keď povedal: “Morálny konsenzus sa rúca, konsenzus, bez ktorého nemôžu fungovať právne a politické štruktúry… Pán volá aj na naše uši…  ‘Ak nebudete robiť pokánie, prídem k vám a odstránim váš svietnik z jeho miesta.”

“Nastal čas, aby katolíci čelili tomu, čo Benedikt správne označil za ‘fatálne nepochopenie slobody… [ktoré] v skutočnosti podkopáva’slobodu človeka a v konečnom dôsledku ju ničí,’” dodal Ferrara. “Táto konferencia bude, dúfam a modlím sa, dôležitým krokom týmto smerom.”

Obhajoba katolíckeho učenia a práv

Po získaní bakalárskeho a právnického titulu na Fordhamskej univerzite do roku 1977 vo veku 25 rokov sa Ferrara venoval všeobecnému právu popri súdnych a odvolacích sporoch vo svojom rodnom štáte New York, ako aj v New Jersey. V roku 1990 sa jeho práca presunula na zastupovanie katolíkov v občianskoprávnych a trestných veciach, keď založil Americkú asociáciu katolíckych právnikov (ACLA).

Táto nezisková organizácia – ktorej je Ferrara prezidentom a hlavným poradcom – je “zameraná na bezplatnú právnu ochranu viery a práv katolíkov v Amerike.Podľa jej poslania bola založená “ako katolícka odpoveď na Americkú úniu občianskych slobôd a iné ľavicovo-liberálne aktivistické skupiny.” Medzi jej hlavné oblasti patria “pro bono súdne spory na federálnych a štátnych súdoch,” “obrana viery vo verejných diskusiách a debatách” a “katolícka apologetika.”

Ferrara úspešne zastupuje pro-life aktivistov, ktorí čelia porušovaniu zákona o slobodnom prístupe na kliniky (Freedom of Access to Clinic Entrances Act - FACE), a pracuje aj na prípadoch týkajúcich sa náboženskej slobody a rodičovských práv. Otec šiestich detí sa v roku 2020 pripojil k Spoločnosti Thomasa Mora ako osobitný poradca. Okrem toho, že prispieva článkami do The Fatima Center, The Latin Mass a The Remnant, Ferrara napísal niekoľko kníh vrátane “Sloboda, Boh, ktorý zlyhal,” “Stále skryté tajomstvo” a “Falošní priatelia Fatimy.”

V roku 2021 zastupoval 17 lekárov a zdravotných sestier v súdnom spore proti štátu New York, v ktorom napadol nariadenie o očkovaní COVID-19, ktorého iniciátori odmietli náboženské výnimky. V tom istom roku sa Ferrara pripojil k Johnovi-Henrymu Westenovi z LifeSite’s, aby diskutoval o obmedzeniach Vatikánu’na tradičnú latinskú omšu.

Nedávno sa právnik kritizoval newyorskú generálnu prokurátorku Letitiu Jamesovú za to, že podala žalobu proti niekoľkým Red Rose Rescuers – pro-life aktivistom, ktorí vstupujú do čakární potratových zariadení v poslednom pokuse presvedčiť ženy, ktoré sa rozhodli pre potrat, aby si vybrali život – tvrdiac, že porušili zákon FACE Act.

Dalšie podrobnosti o Rímskom fóre života, vrátane ceny vstupeniek a rozpisu podujatí, nájdete zde.

PODROBNOSTI

Neočakávaný spôsob, akým som našiel Boha pri návšteve Baziliky svätého Petra’

Nadišiel čas vyjadriť sa k spolupráci inštitucionálnej Cirkvi’s temnotou