Lauren_Handy_1-810x500.jpg

Záchrankyňa za život Lauren Handyová žiada o núdzové prepustenie z väzenia po odsúdení podľa zákona FACE Act

34
Kultúra života

 Právnici Spoločnosti Thomasa Mora podali dnes ráno na okresný súd USA pre okres Columbia mimoriadnu žiadosť o prehodnotenie jeho príkazu na zadržanie obhajkyne života Lauren Handyovej, kým čaká na rozsudok po jej odsúdení 29. augusta 2023 v prípade Spojené štáty americké v. Lauren Handy, et al.

Federálna porota usvedčila Handy a jej štyroch spoluobžalovaných z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) spolu so sprisahaním proti “právam”, ktoré Najvyšší súd USA nenašiel v Ústave. Sudca nariadil okamžité vzatie Handyovej a jej spoluobvinených do väzby, kým čakajú na vynesenie rozsudku, pričom sa odvolal na ich odsúdenie za násilný trestný čin. Handyová’však tvrdí, že podľa federálneho zákona a záväzných precedensov odvolacieho súdu District of Columbia Circuit a Najvyššieho súdu zákon FACE nie je kategoricky “násilným trestným činom” a nemal by viesť k väzbe pred vynesením rozsudku. 

Obvinenia vyplývajú z pokojného protestu pro-life občanov’ pred budovou vo Washingtone, D.C., potratového zariadenia v októbri 2020.

Prečítajte si mimoriadny návrh obvinenej Lauren Handyovej’na prehodnotenie uznesenia o väzbe do vynesenia rozsudku zde.

Pretlačené so súhlasom Thomas More Society.