LeonardLeoFederalistSociety-810x500.jpg

Generálny prokurátor v DC údajne vyšetruje financie právneho aktivistu, ktorý pomohol zvrátiť rozhodnutie Roe

52
Kultúra smrti

Ľavicový generálny prokurátor štátu Kolumbia Brian Schwalb údajne začal vyšetrovať spolupredsedu Federalistickej spoločnosti Leonarda Lea a neziskové organizácie, s ktorými je spojený, čo kritici považujú za odvetu za jeho úlohu pri posúvaní federálneho súdnictva doprava.

Politico minulý týždeň informoval o existencii vyšetrovania, ktoré Schwalbov úrad zatiaľ verejne nepotvrdil. Správa však naznačovala, že súvisí so sťažnosťou, ktorú začiatkom tohto roka podala progresívna skupina Campaign for Accountability (CFA) a v ktorej požadovala prešetrenie, či neziskové organizácie spojené s Leom neoprávnene “priamo alebo nepriamo presmerovali podstatnú časť svojich príjmov a majetku ” na ziskové firmy, v ktorých bol zapojený.

“Takéto platby boli vo všeobecnosti uvedené ako platby uskutočnené výmenou za údajné poradenské, výskumné, PR alebo podobné služby,” uvádza sa v sťažnosti. “CFA má však opodstatnené pochybnosti o tom, či tieto údajné služby boli vôbec skutočne poskytnuté, alebo ak služby poskytnuté boli, či uskutočnené platby podstatne prevyšovali reálnu trhovú hodnotu.”

Jedna z neziskových organizácií, ktorá je v centre sťažnosti, The 85 Fund, sa výrazne angažovala v presadzovaní rôznych konzervatívnych právnych záležitostí, najmä v presadzovaní troch vysokokonzekventných kandidátov Trumpovej administratívy’na posty ministrov spravodlivosti USA.S. Supreme Court – čo je podľa kritikov to, čo v skutočnosti podnecuje sťažnosť a údajné vyšetrovanie.

“Sťažnosť, ktorú podala Campaign for Accountability, skupina napojená na Arabelu, ktorá sa zaoberá temnými peniazmi, je nedbalá, klamlivá a právne chybná a my sa ňou v plnej miere zaoberáme s úradom generálneho prokurátora D.C.,” Leo právnik David B. Rivkin Jr. reagoval v vyhlásení pre Katolícku tlačovú agentúru.

Arabella Advisors založil Eric Kessler, dlhoročný demokratický aktivista, ktorý pôsobil na Clintonovom ministerstve vnútra. Databáza Capital Research Center’s Influence Watch opisuje CFA ako “bývalý projekt Hopewell Fund, neziskovej organizácie financujúcej ľavicové financovanie a daňový sponzoring podľa 501(c)(3) a súčasť mnohomiliónovej ‘dark money’ siete spravovanej Arabellou.”

“Ide o ďalšiu nebezpečnú eskaláciu lawfare –, ktorá sa zapája do politickej vojny prostredníctvom nepodložených žalôb a vládnych vyšetrovaní s cieľom odsunúť svojich politických oponentov na vedľajšiu koľaj,” viceprezident CatholicVote Joshua Mercer dodal. “Politická ľavica nemá žiadny zmysel pre víťazné debaty. Chcú svojich oponentov očierniť ako ‘zločincov’”

LifeSiteNews oslovil Lea so žiadosťou o komentár a po odpovedi bude túto správu aktualizovať.

Schwalb, bývalý právnik Clintonovej administratívy, ktorý sa v januári stal najvyšším policajtom pre hlavné mesto krajiny’sa počas svojho pomerne krátkeho pôsobenia etabloval ako ľavicový aktivista. Pripojil sa k súdnym procesom vo viacerých štátoch s cieľom podporiťjednoduchú distribúciu potratových tabletiek, navrhnúťzákaz zákrokov “zmeny pohlavia” u neplnoletých a podporujú rôzne obmedzenia vlastníctva zbraní.

Leo a Federalistická spoločnosť sa podieľali na odporúčaní bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi zoznamu sudcov, ktorých má nominovať na najvyšší súd krajiny. Sudcovia Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh a Amy Coney Barrettová potom priniesli z pohľadu konzervatívneho originalizmu zmiešané výsledky ale nakoniec sa vyplatili hnutiu za život dlho očakávaným zvrátenie rozsudku Roe v. Wadev minulom roku, čím sa po prvýkrát za polstoročie umožnilo voleným zložkám vlády priamo zakázať potraty.