Blaine-Higgs-810x500.jpg

Dôvtipní politici sa začínajú stavať na stranu rodičov pred aktivistami LGBT

21
Kultúra života

Začiatkom tohto mesiaca som si všimol, že po tom, čo sa aktivistom LGBT nepodarilo presvedčiť premiéra Nového Brunswicku Blaina Higgsa, že jeho politika rodičovských práv je nepopulárna - po tom, čo prieskumy ukázali, že nie je nepopulárna, a pokus o presadenie revízie vedenia sa veľmi nevydaril - sa namiesto toho zamerali na informovanie premiéra, že je nezákonná, pričom Kelly Lamrocková, obhajkyňa detí a mládeže, uviedla, že táto politika pravdepodobne porušuje práva detí podľa Charty. Higgs neustúpil a jeho jasne formulovaný postoj je jednoduchý: Rodičia musia byť informovaní skôr, než zamestnanci školy začnú “sociálne prevádzať” žiakov. Higgs je natoľko zásadový a zároveň politicky inteligentný, že sa zaviazal bojovať kvôli tejto otázke vo voľbách.  

Takmer identickú odozvu vyvolala podobná politika v Saskatchewane, ktorú 22. augusta oznámil minister školstva Dustin Duncan. Duncan oznámil, že školy budú odteraz povinné zabezpečiť súhlas rodičov alebo opatrovníkov pred sociálnou transformáciou žiakov - teda zmenou ich mena alebo zámen - pred dovŕšením 16 rokov. Podobne ako v prípade politiky Nového Brunšviku ide o zdravý rozum a minimálny rešpekt voči rodičovským právam. Presne podľa plánu sa prihlásila aj saskatchewanská’“advokátka pre deti a mládež” Lisa Broda, aby vyjadrila svoje znepokojenie nad touto politikou. 

“Som hlboko znepokojená dopadom, ktorý bude mať táto politika na práva detí v Saskatchewane,” povedala. “Akákoľvek nová politika, legislatíva, zákon alebo prax, ktorá môže mať vplyv na deti a ich práva, ma v rámci mojej legislatívnej právomoci núti preskúmať a poradiť sa o takýchto záležitostiach.”Broda’sa, samozrejme, stotožňuje skôr s aktivistami než s rodičmi. 

Premiér Scott Moe si, našťastie, zatiaľ berie príklad z knihy Blaine Higgs’ovej. Vie, že táto politika je populárna, a je ochotný ju obhajovať. Dňa 28. augusta tweetolprieskum, ktorý zdôrazňuje, ako veľmi sa v tejto otázke rozchádzajú LGBT aktivisti s hlasujúcou verejnosťou: “Nový prieskum inštitútu Angus Reid ukazuje silnú podporu v Saskatchewane a v celej Kanade pre začlenenie rodičov a súhlas so vzdelávaním, pričom 86 % v Saskatchewane podporuje určitú úroveň oznámenia pre rodičov, keď si deti chcú v škole zmeniť svoju rodovú identitu. Len 10 % súhlasí s postojom NDP, že rodičia by nemali byť informovaní.” Mizivý počet voličov, ktorí nesúhlasia s touto politikou, vysvetľuje, prečo LGBT aktivisti vynechali snahu presvedčiť Moea, že jeho politika je nepopulárna, a namiesto toho budú tvrdiť, že je nezákonná. 

A skutočne, toto všetko sa pravdepodobne raz skončí na súde. Keďže dvaja premiéri sú ochotní podporiť aspoň niektoré rodičovské práva, aktivisti LGBT sa začínajú obávať. Dokonca aj líder oficiálnej opozície Pierre Poilievre, ktorý sa predtým snažil vyhnúť otázkam o Higgsovej politike nevýraznou odpoveďou, že tieto otázky by sa mali ponechať na provincie, si všimol, aká je táto politika populárna. Teraz zmenil svoj názor a povedal: "Môj názor je, že rodičia by mali byť konečnou autoritou hodnôt a lekcií, ktoré sa učia deti. Verím v rodičovské práva a v to, že rodičovské práva majú prednosť pred právami vlády. Každý politik, ktorý stojí za to, by sa mal uchádzať o takúto politiku. 

Je neuveriteľne objavné, že LGBT aktivisti považujú túto politiku za takú hrozivú a rodičia by mali venovať veľkú pozornosť. Novinár Dale Smith na Twitteri komentoval Poilievre’vove vyjadrenia týmto vyjadrením: “Len otvorene píska na psy anti-LGBTQ+ davu v mene ‘rodičovských práv.’” Všimnite si, že Smith dáva “rodičovské práva” do úvodzoviek. To nie je náhoda. Aktivisti ako Smith sú skutočne presvedčení, že štátni zamestnanci sú lepšie vybavení na to, aby vedeli, čo je dobré pre deti, než rodičia—a najmä tí rodičia, ktorí sa môžu obávať vplyvu rodovej ideológie na svoje deti. Ak títo aktivisti dosiahnu svoje, zamestnanci škôl budú môcť—dokonca povzbudzovaní—k sociálnej zmene detí bez toho, aby o tom informovali rodičov—najmä ak títo rodičia nechcú, aby ich synovia verili, že sú dievčatá, alebo aby ich dcéry verili, že sú chlapci. 

Pozorne sledujte, čo títo ľudia hovoria. Nie sú na vašej strane