alice-cooper-810x500.jpg

Rocková legenda Alice Cooper odsudzuje "absurdnú" transrodovú "módu" zameranú na malé deti

105
Kultúra smrti

Alice Cooper, heavy metalová hviezda a “krstný otec shock rocku”, konečne objavil niečo, čo ho môže zrušiť: nesúhlas s transrodovým hnutím. V rozhovore pre Stereogum Cooper poznamenal, že podľa jeho názoru trans hnutie zachádza priveľmi ďaleko, pokiaľ ide o deti. Mnohé z toho, čo sa teraz deje, sa podľa neho pravdepodobne ukáže ako “módny výstrelok.” 

“Považujem za nesprávne, keď máte”šesťročné dieťa, ktoré o tom nemá ani potuchy,” povedal Cooper. “Chce sa len hrať a vy ho zmätene hovoríte: ‘Áno, si chlapec, ale mohol by si byť aj dievča, ak chceš,’” povedal. “Myslím, že ak sa identifikuješ ako strom … ja’idem, ‘No tak! V čom sme, v románe Kurta Vonneguta?" ’Je to také absurdné, že to už’zašlo až do absurdity.” 

Cooper tiež vyjadril nesúhlas s tým, aby mali muži, ktorí sa identifikujú ako transrodoví, prístup na ženské toalety. “Chlap môže kedykoľvek vojsť na ženské’toalety a jednoducho povedať: ‘Dnes sa cítim byť ženou’ a užiť si tam svoj život,” povedal Cooper pre Stereogum. “On’len využíva túto situáciu … Niekto’bude znásilnený.” 

Reakcia médií bola okamžitá. Cooperove’výroky boli označené za “protitransparentné” a spoločnosť Vampyre Cosmetics, s ktorou Cooper predtým spolupracoval, okamžite 25. augusta vydala vyhlásenie: “Vzhľadom na nedávne vyhlásenia Alice Coopera nebudeme​​​​​​​už spolupracovať na líčení. Stojíme na strane všetkých členov komunity LGBTQIA+ a veríme, že každý by mal mať prístup k zdravotnej starostlivosti. Všetky predobjednávky budú vrátené.” 

Po kariére strávenej nosením strašidelného mejkapu, inscenovaním falošného mučenia a vlastnej popravy a využívaním akéhokoľvek nástroja na šokovanie a desenie publika sa Cooper musel uškŕňať: práve odpor voči mužom v ženských toaletách’a zmene pohlavia pre deti mu nakoniec vyniesol hnev elít. 

Nie je&nbspjediná hudobná hviezda, ktorá sa v poslednom čase stala terčom útokov za komentáre k transrodovej agende. Rocker Carlos Santana, ktorý má už 76 rokov, sa na svojom 1001 Rainbows Tour v Hard Rock Live v Etess Arene v Atlantic City v New Jersey vyjadril k niekoľkým veciam. “Keď Boh stvoril teba a mňa, ešte predtým, ako sme vyšli z maternice, vedeli ste, kto ste a čo ste,” povedal v video zverejnené na YouTube. “Neskôr, keď z toho vyrastiete, vidíte veci a začnete veriť, že by ste mohli byť niečím, čo znie dobre, ale viete, že to nie je správne. Pretože žena je žena a muž je muž. To je všetko. Čokoľvek chceš robiť v skrini, je to tvoja vec. I’m OK with that.” 

LGBT aktivisti sa rýchlo chopili sociálnych médií, aby odsúdili Santanu – ktorý okamžite ustúpil. Na Facebooku zverejnil ospravedlnenie 

Ospravedlňujem sa za svoje necitlivé komentáre. Neodrážajú’to, že chcem ctiť a rešpektovať všetky ľudské’ideály a presvedčenia. Uvedomujem si, že to, čo som povedal, ľudí zranilo a nebolo to mojím zámerom. Úprimne sa ospravedlňujem transrodovej komunite a všetkým, ktorých som urazil. Tu je môj osobný cieľ, ktorý sa snažím dosiahnuť každý deň. Chcem si ctiť a rešpektovať ideály a presvedčenie všetkých ľudí’bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú LGBTQ. Toto je planéta slobodnej vôle a všetci sme dostali tento dar. Teraz budem sledovať tento cieľ, aby sme boli šťastní a bavili sa a aby každý veril tomu, čo chce, a nasledoval to, čo má vo svojom srdci, bez strachu.

Chce to odvahu rásť a žiariť vo svetle, ktorým ste, a byť pravdivý, skutočný a autentický. Rastieme a učíme sa žiariť svojím svetlom s Láskou a komplimentmi. Prajeme vám slávnu existenciu. Pokoj.

Santana bol za svoju bojovú reláciu odmenený, pričom jeho ospravedlnenie bolo označené za obdivuhodný príklad rastu – v hrubom preklade to znamená, že Santana bol pod hrozbou zrušenia ochotný sa uskromniť. Heavy metal a rock n’ roll – ktoré tvorili soundtrack sexuálnej revolúcie – už nie sú tým, čím bývali. Posúvanie hraníc bolo vždy súčasťou hry, ale sexuálne zmeny pre deti? To pre niektorých zachádza príliš ďaleko – dokonca aj pre krstného otca šokujúceho rocku.