tmp_d788de17-076a-4a80-97ee-05c3b3068f4f-810x500.jpeg

Pápež František plánuje zapaľovať ďalšie doktrinálne ohne, keď sa Maui spamätáva zo smrtiaceho požiaru

55
Neutral

Pápež František v pondelok oznámil, že píše ďalšiu encykliku o životnom prostredí, ktorá nadväzuje na jeho predchádzajúcu encykliku Laudato Si’ a tiež sa zaoberá environmentalistikou. V predchádzajúcej encyklike sa František neobmedzil len na katolícke chápanie, že človek je správcom Zeme ako Božieho’stvorenia, ale dotkol sa aj argumentov pre “klimatické zmeny.” “Druhá časť” Laudato Si’, vysvetlil pápež, sa má dotknúť “súčasných problémov.” 

Yore poznamenal, že František sa nedávno stretol s bývalým americkým prezidentom Billom Clintonom a synom Georgea Sorosa Alexandrom, ktorý nedávno prevzal vedenie otcovej ultraliberálnej nadácie Open Society Foundation, ako aj s bývalým americkým ministrom zahraničných vecí Johnom Kerrym. Yoreová sa pýtala, či František dostáva “svoje príkazy” od Kerryho, alebo od Clintona a Sorosa, a uvažovala, či títo dvaja povedali Svätému Otcovi, aby tlačil na “klimatické zmeny, pretože ľudia”mu to nežerú”. tiež poznamenala, že globalisti sú “predvídateľní”, pričom tvrdila, že “všetci hovoria z tej istej strany.” 

V súvislosti s pripravovanou encyklikou sa v paneli diskutovalo aj o ultraliberálnom kardinálovi Blaise Cupichovi’návšteve Parlamentu svetových náboženstiev, kde sa diskutovalo o klimatických zmenách. Yore, uvažujúc o tomto podujatí vo svetle Františkovho’presadzovania “integrálnej ekológie” a “dramatickej naliehavosti globálneho otepľovania” na Svetových dňoch mládeže a šírenia strachu “alarmistov klimatických zmien”, ako je Jeffrey Sachs, poznamenal: “Keď nemôžete’použiť rozum, potom použijete prebudenú ideológiu, paniku…, aby ste sa pokúsili prinútiť verejnosť súhlasiť s vašou radikálnou agendou.” 

Páter Altman, komentujúc pripravovanú encykliku a Cupichove’poznámky, povedal, že “pravá teológia” v tejto veci je, že “Boh stvoril nebo a zem všetko pre človeka,” avšak to, čo počuť, je “woke ideológia.”  

Upozorňujúc, že snaha o woke ideológiu “v konečnom dôsledku zničí vieru mnohých,” Altman uviedol, že “faktom je, že svätá Matka Cirkev nám už 2 000 rokov odovzdáva nezmenenú a nemennú pravdu o veci, ktorá znie, že Boh stvoril vesmír.”Taktiež vyslovil názor, že Boh nepotrebuje poslať kataklizmu, aby zničil človeka, ale že človek si kataklizmy pošle sám. 

Maxey spojil túto otázku s požiarmi na ostrove Maui a poznamenal, že prílišné spoliehanie sa na slnečnú a veternú energiu nie je rozumné. “Staviame závislosť planéty Zem na technológiách, ktoré nie sú spoľahlivé, ktoré sa dajú ľahko podkopať,” uviedol. “Zároveň’vytvárame tento strach z otepľovania planéty.” 

Po krátkej diskusii na dopis od laikov z Tylerskej diecézy, ktorí bránia svojho biskupa Josepha Stricklanda pred tým, čo vnímajú ako nespravodlivú apoštolskú vizitáciu z Vatikánu, o ktorej Yore poznamenal, že je “čo veriaci musia urobiť,” skupina sa vrátila k požiarom na Maui. 

Keď sa Westen spýtal, prečo sa mainstreamové médiá nevenovali požiarom po tom, čo Yore poznamenal, že nad nimi absentujú “krikľavé titulky”, Maxey sa vyjadril, že je to kvôli počtu nezvestných, o ktorých sa predpokladá, že sú mŕtvi, od 1 100 do 1 500 ľudí, čo Yore zaradil na druhé miesto po 11. septembri 2001, pokiaľ ide o počet obetí. 

Maxey ďalej tvrdil, že vlády Kanady a Spojených štátov amerických robia málo vždy, keď dôjde k lesnému požiaru, a uviedol, že “to podporuje ich agendu.” 

“Dúfam, že ľudia sa práve prebúdzajú, že nepriateľ sedí priamo tam v… bielych, lesklých budovách vo Washingtone, D.C.,”zvolal Maxey. “Na Havaji sa pozerali na to, ako zhorelo celé mesto aj s ľudskými bytosťami, pretože sa”hádajú o vodu a o to, ako premeniť ostrov Maui na stopercentne uhlíkovo neutrálny zelený raj. To je šialené.” 

Spoločnosť LifeSite zriadila LifeFunderprojekt Vulnerable People, ktorý pomáha ľuďom trpiacim v Lahaine na Maui v dôsledku požiaru.

Medzi tým vo Washingtone, D.C., panel diskutoval o súdnom procese s niekoľkými pro-life záchranármi za údajné porušenie Zákona o slobodnom prístupe na kliniky (FACE), keď sa snažili zachrániť deti vo fabrike na neskoré potraty v D.C.  

Počas súdneho procesu lekárka na klinike, kde záchranári protestovali,argumentovala, že jej katolícka viera jej umožňuje vykonávať interrupcie, a sudkyňa Colleen Kollar-Kotellyová vyčítalajednému z advokátov obhajoby, Robertovi Dunnovi, že sa pokúsil napomenúť kliničku za to, že nesprávne prezentovala katolicizmus, pričom poznamenala, že Dunn tam bol obhajovať klienta a nie vystupovať ako teológ.

Na procese bola prítomná aj sestra Deidre Byrneová, ktorú sudca vyhlásila, že sa zapojila do “zastrašovacej taktiky” tým, že recitovala Zdravas Mária, keď okolo nej svedok prechádzal v súdnej sieni.

Yore, povolaním právnik, komentoval kauzu výzvou, aby sa ľudia pripojili k sestre Byrneovej v modlitbe za to, aby “z tohto procesu vyšla skutočná spravodlivosť.” 

“Je to”veľmi dôležitý súdny proces,” pokračovala. “Je to síce podobné obvineniam, ktorým čelil Mark Houck vo Filadelfii, a bol oslobodený, ale hrozilo mu 11 rokov. Aj týmto obžalovaným hrozí 10 a viac rokov vo federálnom väzení.” 

Altmanová v reakcii na výroky Kollar-Kotellyovej’na adresu jedného z advokátov záchrancov’povedala, že ak sudca chce teológa, mal by byť predvolaný biskup Strickland, aby svedčil, a že samotná Kollar-Kotellyová “zastrašuje každého, kto sa skutočne prihovára za katolícku vieru alebo za život.”

Všetko toto a ešte viac si naladíte v tohtotýždňovej’epizóde relácie Vierka & Rozum.

Faith & Reason si môžete pozrieť vo videu prostredníctvom LSNTV na YouTube, RumbleZakázané, apravda zde na LifeSiteNews.

Je k dispozícii aj v audio formáte na Acast. Aby ste si mohli predplatiť audio verziu na rôznych kanáloch, navštívte webovú stránku LifeSite’Acast zde.

Vytvorili sme’špeciálny e-mailový zoznam pre túto reláciu, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Zaregistrujte sa teraz tak, že kliknete sem.