tmp_4599c23f-3b34-4fa0-b0de-43f97595efed-810x500.jpeg

Modlitby zástancov života v čase, keď sa blíži verdikt v súdnom procese o FACE Act v DC

53
Kultúra života

Pro-life aktivisti sa vo štvrtok zhromaždili pred budovou okresného súdu vo Washingtone, aby sa modlili za piatich pro-life aktivistov, ktorí v súčasnosti stoja pred federálnym súdom na základe obvinení z blokovania prístupu na kliniku pre neskoré potraty.

Ako informoval portál LifeSiteNews, skupina piatich aktivistov proti potratom je v súčasnosti súdená za blokovanie prístupu na Washingtonskú chirurgickú kliniku v centre Washingtonu, D.C., v rámci “tradičnej záchrany” v októbri 2020. Pri záchranných akciách za život aktivisti fyzicky zasahujú a snažia sa zabrániť ženám v podstúpení interrupcie.

Lauren Handyová, William Goodman, John Hinshaw, Heather Idoniová a Rosemary “Herb” Geraghtyová boli obvinení z porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a zo spáchania konšpirácie proti právam. Každému z obžalovaných hrozí v prípade uznania viny až 11 rokov za mrežami.

Verdikt sa očakáva už dnes.

Reverend Patrick Mahoney, kazateľ reformovanej presbyteriánskej cirkvi, vo štvrtok pred budovou súdu zdôraznil, že obžalovaným hrozí “jedenásť rokov väzenia… len za to, že sú kresťania a milujú svojho blížneho ako seba samého.”

LifeSiteNews urobil rozhovor s niektorými zo zhromaždených zástancov života, ktorí sa zišli na podporu obžalovaných, v krátkom videu zachytávajúcom očakávanú a modlitebnú náladu pred budovou súdu.

“Frustrácia je tak hlboká. Nespravodlivosť je taká veľká,” povedal Monica Miller, riaditeľ organizácie Občania za spoločnosť za život. “Je to veľmi, veľmi vážne, že týmto obžalovaným hrozí maximálne 11 rokov za to, že sa snažili brániť nevinné nenarodené deti pred usmrtením.”

Portuárium, ktoré je v centre prípadu, Washington Surgi-Clinic, vedie notorický potratár Cesare Santangelo a je to isté miesto, na ktorom obhajcovia života údajne objavili minulý rok pozostatky približne 100 potratených detí, vrátane päť extrémne neskoro narodených detí. Mnohí liekaři naznačili že aspoň niektoré z týchto detí mohli byť zabité po tom, ako sa narodili živé. Santangelo predtým povedal v roku 2013 podľa tajného videa nahraného vyšetrovateľom Live Action, že by nepodnikol “extra” opatrenia na záchranu dieťaťa, ktoré bolo naplánované na potrat, ale narodilo sa živé.

“Prvá vec, ktorú musíme urobiť, druhá vec, ktorú musíme urobiť, tretia vec, ktorú musíme urobiť, a posledná vec, ktorú musíme urobiť, je ponúknuť sa Všemohúcemu Bohu,

povedal Miller.

Pro-life aktivistka Dana DiMattia vo štvrtok pre LifeSite povedala, že ju upokojuje vedomie, že Ježiš Kristus podstúpil svoje utrpenie s poslušnosťou, hoci vedel, aké hrôzy ho čakajú.

“Spomínam si, ako jeden z obžalovaných povedal, že na to, aby ste zachránili, musíte v sebe nechať odohrať celé umučenie. A presne to’vidíme na všetkých týchto obžalovaných,”povedal DiMattia. “Sú jednoducho poslušní Pánovi a jeho posolstvu a“plnia to, čo je pre nich jeho vôľa.”

Zástancovia ochrany života sa pred budovou súdu modlili za Ducha Svätého, aby potešil a posilnil obžalovaných a aby viedol porotu pri zvažovaní verdiktu.

V prípade uznania viny hrozí obžalovaným okrem maximálneho 11-ročného trestu odňatia slobody aj trojročné prepustenie pod dohľadom a pokuta až do výšky 350 000 dolárov.