Wuhan_Institute_of_Virology_main_entrance-e1678904948328-810x500.jpg

Bidenova sonda o pôvode COVIDu vyškrtla závery expertov, že vírus bol pravdepodobne vytvorený v laboratóriu: správa

30
Neutral

Podľa exkluzívnej správy Sky News Bidenova administratíva vynechala zo svojho oficiálneho vyšetrovania pôvodu vírusu závery expertov, že COVID-19 bol s najväčšou pravdepodobnosťou vytvorený laboratórne. 

V júni Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby (DNI) zverejnil správu o možných prepojeniach medzi kontroverzným čínskym Wuhanským inštitútom virológie (WIV) a celosvetovým šírením COVID-19, ktorá nakoniec odmietla schváliť pevný záver o pôvode vírusu’alebo poskytnúť verejnosti nové informácie. 

Zpráva, ktorej vypracovanie nariadil zákon o pôvode COVID-19 z roku 2023, ktorý v marci jednomyseľne schválil Kongres, odmietla podporiť akúkoľvek teóriu pred inou, namiesto toho uviedla, že rôzne agentúry podporili rôzne vysvetlenia, ale nakoniec “[a]takmer všetky agentúry IC hodnotia, že SARS-CoV-2 nebol geneticky upravený. Väčšina agentúr sa domnieva, že vírus SARS-CoV-2 nebol laboratórne upravený; niektoré to nevedia určiť.”

Podľa hlavného predkladateľa správy, senátora Josha Hawleyho (R-MO), správa ani zďaleka nesplnila požiadavku zákona o pôvode’na poskytnutie “akýchkoľvek a všetkých informácií” relevantných pre túto otázku. Taktiež zanedbala a v niektorých prípadoch sa zdalo, že je priamo v rozpore s vývojom v prípade, o ktorom sa už predtým informovalo, a v konečnom dôsledku nedokázala zmierniť podozrenia, že vláda koná v záujme zahmlievania akejkoľvek viny, ktorú by mohla mať na pandémii.

Nynie, Sky informuje, že správa’nezáväzný záver “nebol hodnotením štyroch skupín v rámci spravodajských agentúr, ktoré sa skutočne zaoberali vedeckou analýzou a ktoré sa zhodli na tom, že existuje buď vysoko pravdepodobná, alebo primeraná šanca, že vírus bol geneticky upravený.”

Konkrétne, vedci z Národného centra pre medicínske spravodajstvo (DIA NCMI - Defense Intelligence Agency’s) skúmali sekvenciu genómu vírusu SARS-CoV-2 a dospeli k záveru, že ide pravdepodobne o “laboratórny konštrukt” prostredníctvom zistenia, že veľkosť a umiestnenie jedného z jeho fragmentov sa podobá fragmentu zo žiadosti o grant, ktorú v roku 2008 podal čínsky’bojujúci Wuhanský inštitút virológie (WIV).

“Tento dokument je dymiacou zbraňou všetkého,” povedal zdroj, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. “Keď tím preskúmal tieto údaje, pomyslel si ‘Toto je vytvorené v laboratóriu. Je to’reverzný genetický konštrukt.’”

Jeho prácu s oddelením zbraní hromadného ničenia (Weapons of Mass Destruction - WMD) Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI’s) však zablokovali nadriadení a približne 90 % úprav záverečnej správy DIA NCMI’bolo odstránených alebo vynechaných.

“Povedali, že informácie sú príliš technické na to, aby boli zahrnuté do hodnotenia ODNI,” uviedol zdroj. “Keď vedci videli konečný dokument, čudovali sa, kam sa podeli všetky ich úpravy?"”

“Bolo tam veľa chybných informácií,” povedal zdroj. “V správe ODNI nebola žiadna genomická analýza, nič o vzácnych kodónoch alebo polybazickom štiepnom mieste a minimálnej kazete, ktorá je podobná predchádzajúcej práci publikovanej vedcami WIV. Tento vírus nemal ani žiadne zjavné mutačné znaky.”

Verejne bola teória, že COVID unikol z čínskeho laboratória, široko posmievaná a odmietanáod chvíle, keď ju vo februári 2020 vyslovil senátor Tom Cotton (R-AR), a celé mesiace bol akýkoľvek jej náznak odsúdený ako misinformácia. Až v polovici roku 2021, teda dávno po tom, ako demokrati opäť prevzali Biely dom, ju začali mainstreamové médiá pripúšťať ako možnú.

Jedným z ústredných bodov tejto problematiky bol bývalý poradca Bieleho domu pre COVID a riaditeľ Národného inštitútu pre alergie & infekčné choroby (NIAID) Dr. Anthony Fauci, vzhľadom na jeho úlohu pri podpore výskumu, ktorý mohol nakoniec viesť k COVID schválenie financovania lekárskej mimovládnej organizácie EcoHealth Alliance na preskúmanie výskumu získania funkcie (GOF), ktorý zahŕňa zámerné posilnenie vírusov s cieľom lepšieho štúdia ich potenciálnych účinkov, na koronavírusoch, na viacerých miestach vrátane WIV.

Fauci a jeho obhajcovia trvali na tom, že práca, ktorú NIAID schválil, nebola výskumom gain-of-function a nemohla viesť k COVID, ale v januári 2022 Projekt Veritas zverejnili dokumenty, ktoré získali a z ktorých vyplýva, že predtým, ako sa EcoHealth obrátil na NIAID, predložil svoju žiadosť o financovanie Agentúre pre pokročilé výskumné projekty v oblasti obrany (DARPA), ktorá ju zamietla s odôvodnením, že projekt by porušil dovtedajšie moratórium na výskum GOF a nezohľadnil jeho potenciálne riziká.

Odvtedy unikli e-maily odhalili, že Fauci, bývalý riaditeľ Národného inštitútu zdravia (NIH) Dr. Francis Collins a ďalší špičkoví výskumníci si boli vedomí možnosti úniku laboratórnych údajov už vo februári 2020, ale obávali sa, že verejné priznanie tejto skutočnosti by narušilo “vedu a medzinárodnú harmóniu.”

V marci denník Washington Examiner informoval, že začiatkom roka 2020 Dr. Kristian Andersen zo Scripps Institute a dr. Robert Garry z Tulane University oznámili Faucimu, že berú vážne podozrenia, že COVID najprv unikol z WIV, pričom Andersen napísal, že “človek sa musí pozrieť naozaj pozorne na všetky sekvencie, aby videl, že niektoré znaky (potenciálne) vyzerajú ako inžinierske,” a že genóm COVID’sa zdá byť “v rozpore s očakávaniami evolučnej teórie.”

V marci sa však obaja podpísali pod dokument s názvom “Proximálny pôvod SARS-CoV-2” (Proximal Origin), ktorý dospel k záveru, že hypotéza o laboratórnom úniku nie je “hodnoverná.” LifeSiteNews má informoval, že do konečného návrhu, ktorý pôvodne nebol zverejnený, prispel aj samotný Fauci. Z prehľadu Examiner’vyplynulo, že v rokoch 2020 až 2022 získali výskumné projekty pod vedením Andersena a Garryho granty NIH vo výške 25,2 milióna dolárov.

Andrew Huff, bývalý príslušník pechoty americkej armády v Iraku, výskumný pracovník v USA. Ministerstva pre vnútornú bezpečnosť (DHS) a viceprezident, ktorý sa stal whistleblowerom EcoHealth, tiež potvrdil, že pôvod COVID’siahal k federálnemu financovaniu USA, na ktoré dohliadal Fauci a federálna vláda.