mom-and-baby-810x500.jpg

Profesionálna bežkyňa hovorí, že materstvo má prednosť pred kariérou po tom, čo vytvorila rekord v najrýchlejšej míli s kočíkom

41
Kultúra života

Profesionálna bežkyňa na dlhé trate a olympijská kvalifikantka nedávno prekonala iný typ rekordu:

Matka maratónkyňa tvrdí, že odkedy má rodinu, je jej život vyváženejší a plnohodnotnejší a jej cieľom je pomôcť ostatným rodičom zapojiť svoje deti do aktívneho a zdravého životného štýlu.

Tridsaťtriročná Neely Spence Graceyová 30. júna zabehla míľu za päť minút a 24,17 sekundy (približne 11 míľ za hodinu), pričom tlačila detský kočík obsadený jej dvojročným synom s prilbou, čím prekonala predchádzajúci ženský rekord v tejto kategórii o viac ako 30 sekúnd, informoval denník The Denver Post.

Diaľková bežkyňa, ktorú trénuje jej manžel, sa začala zaujímať o spochybnenie rekordu po tom, ako si všimla, že existujúci rekord v behu na míľu už pravdepodobne’prekonala “len pri mojich behoch po okolí s deťmi v kočíku,” povedala Women’s Running.

Gracey podčiarkuje, že “mať deti vás nemusí’brzdiť v dosahovaní vašich cieľov.”

“Vyrastala som na dráhe s otcom, ktorý je olympionikom, a nakoniec som si vďaka tomu beh zamilovala,” povedala manželka, mama a spisovateľka.

Gracey’otec Steven Spence bolbronzový medailista na majstrovstvách sveta v maratóne v japonskom Tokiu v roku 1991. 

“Moji rodičia behali každý deň,” povedala. “Vyrastala som s vedomím, že atletika je súčasťou našej rodiny”a chcem to isté aj pre svoje deti.”

Na strednej škole bola Graceyová štvornásobnou majsterkou štátu Pennsylvánia, uviedol The Denver Post. Na univerzite Shippensburg v Pensylvánii získala osem národných titulov a po skončení vysokej školy sa stala profesionálnou športovkyňou. V roku 2016 sa stala najlepšou americkou finalistkou na svetoznámom Bostonskom maratóne. Štyrikrát sa kvalifikovala na olympijské hry.

Ale kým si “odškrtla všetky položky” a stala sa “najúspešnejšou, akou som mohla,” Graceyová povedala, že jej život sa úzko zameral na profesionálnu kariéru “do takej miery, že som mala pocit, že sa to stalo nezdravým.”

Rovnováhu a naplnenie by našla po tom, ako sa stala matkou svojich dvoch chlapcov, Athensa (5) a Romea (2), s manželom, bežeckým trénerom Dillonom Graceyom.

“Darilo sa mi oveľa viac, keď som mala oveľa vyváženejší životný štýl – keď som mala priateľov, deti, prácu,” povedala.

Graceyová povedala, že chce, aby jej chlapci “boli súčasťou mojich cieľov a videli výhody [aktívneho životného štýlu] už od mladého veku,” Women’s Running poznamenal. Dúfa tiež, že ostatní rodičia “vedia, že je úplne možné nájsť spôsob, ako zapojiť svoje deti do svojich športových cieľov.”

V súčasnosti vedie trénerskú firmu spolu s kolegyňou “matkou bežkyňou,” pomáha ľuďom žiť aktívne a zdravo. Trénuje’na olympijskú skúšku v maratóne, ktorá sa uskutoční vo februári 2024 v Orlande na Floride, “čo bude nepochybne zahŕňať nabehanie mnohých kilometrov s jej deťmi, ” informoval Women’s Running.

V nedávnom príspevku na Instagrame vyslovila poďakovanie iným bežeckým mamám, ktoré “dávajú rodinu na prvé miesto, ale vždy nabehajú kilometre.”