DeSantis-1-810x500.jpg

Florida schválila pravidlo na prepustenie zamestnancov vysokých škôl, ktorí umožnia mužom používať ženské toalety

33
Kultúra smrti

Floridská rada pre vzdelávanie (BOE) v stredu jednomyseľne schválila nové pravidlá, podľa ktorých sa zamestnanci verejných vysokých škôl môžu vyhadzovať z práce, ak sa vzoprú štátnemu zákonu, ktorý vyžaduje, aby toalety a šatne boli vyhradené pre skutočných príslušníkov určeného pohlavia.

Fox News informovala, že podľa nových pravidiel budú zamestnanci čeliť výpovedi pri druhom porušení zákona HB 1521, ktorý v máji podpísal republikánsky guvernér Ron DeSantis. Zákon sa vzťahuje nielen na verejné univerzity, ale aj na študentské domovy.

“Priestory kúpeľní sú veľmi intímne a súkromné,” povedala členka BOE Grazie Christie. “Existujú historicky a medzikultúrne presné dôvody, prečo muži a ženy používajú v týchto intímnych chvíľach rôzne priestory, a to nielen pre dievčatá a ženy, ale aj pre chlapcov a mužov. Toto nie je niečo, čo by sme ako kultúra mali zavrhnúť kvôli veľmi, veľmi novým ideológiám, ktoré spochybňujú vedu o mužovi a žene, ktorá sa’nemení, pretože biológia sa’nemení.”

“Tieto hrozby vyšetrovania kúpeľní, núteného prepúšťania personálu a obmedzenia ubytovania na internátoch vo floridskom vysokoškolskom systéme len zhoršia súčasnú kultúru strachu a zastrašovania transrodovej komunity,” sťažuje sa bývalý demokratický štátny poslanec Carlos Guillermo Smith, ktorý je teraz hlavným politickým poradcom skupiny na podporu LGBT na Floride Equality Florida.

Kritici tvrdia, že nútenie dievčat zdieľať intímne priestory, ako sú kúpeľne, sprchy alebo šatne s príslušníkmi opačného pohlavia, porušuje ich právo na súkromie, vystavuje ich zbytočnému emocionálnemu stresu a dáva potenciálnym mužským predátorom životaschopnú zámienku na vstup do ženských kúpeľní alebo skriniek jednoduchým tvrdením, že sú transrodové, ako sa ukázalo v okrese Loudoun vo Virgínii.

Problémom bolo v plnej miere prejavil vo Virgínii v roku 2021, keď veľká porota vrátila obvinenia proti prepustenému bývalému superintendentovi verejných škôl v okrese Loudoun Scottovi Zieglerovi za údajné krytie znásilnenia študentky zo strany “transrodového” spolužiaka na dievčenskej toalete kvôli škodlivým dôsledkom pre hnutie LGBT.

Florida, ktorá nedávno pokutovalapäť poskytovateľov štátnej zdravotnej starostlivosti za nezákonné vynakladanie peňazí daňových poplatníkov na postupy “zmeny” pohlavia neplnoletých, sa pod vedením DeSantisa, ktorého proaktívne konzervatívne výsledky podporili jeho 20-bodové guvernérske znovuzvolenie na jeseň minulého roka a jeho kandidatúru na republikánsku prezidentskú nomináciu v budúcom roku, prostredníctvom ktorej sľubuje, že takéto úsilie bude mať celoštátny charakter.