shutterstock_1392259478-810x500.png

Vicepremiérka Chrystia Freelandová dostala pokutu za vysokú rýchlosť krátko po tom, ako sa pochválila, že nevlastní auto

67
Kultúra smrti

Kanadská vicepremiérka a ministerka financií Chrystia Freelandová, ktorá sa minulý mesiac pochválila, že je šťastná, že nevlastní auto a namiesto neho jazdí na bicykli, dostala vysokú pokutu po tom, čo ju v provincii Alberta prichytili pri prekročení rýchlosti v prenajatom aute.  

Ako včera ako prvý informoval The Counter Signal, Freelandová bola obvinená z toho, že prekročila povolenú rýchlosť o približne 42 km/h.   

Včera jej úrad potvrdil, že bola prichytená pri prekročení rýchlosti a následne dostala vysokú pokutu. 

“Podpredsedníčka vlády bola zastavená za to, že počas cesty medzi mestami Grande Prairie a Peace River išla rýchlosťou 132 km/h. Dostala pokutu vo výške 273 dolárov, ktorú v plnej výške zaplatila. V tom čase šoférovala prenajaté auto,”uviedol jej úrad vo vyhlásení pre médiá.  

Freelandová bola v Alberte v mene svojho šéfa, premiéra Justina Trudeaua, aby sa stretla s premiérkou Danielle Smithovou, ktorá bojujes federálnou vládou pre jej extrémnu environmentálnu politiku.  

Albertský minister dopravy Devin Dreeshen si včera na sociálnych sieťach drzo vystrelil z Freelandovej za rýchlu jazdu v jeho provincii. 

“V Alberte nezáleží na tom, kto ste, rýchlostné limity sú pre všetkých,” napísal na X (predtým Twitter). 

Práve minulý mesiac Freeland pochválil novinárom počas pobytu na Ostrove princa Eduarda, že nevlastní auto, a povedal, že je “poslancom z centra Toronta.” 

“Chodím pešo, jazdím metrom,” povedala Freelandová a dodala, že svoje deti “núti chodiť pešo, jazdiť na bicykloch a jazdiť metrom.” 

Komentovala to, keď na ňu novinári tlačili v súvislosti s kanadskou uhlíkovou daňou na pohonné hmoty, ktorá spôsobila, že benzín a nafta pre mnohých Kanaďanov veľmi zdraželi 

V súvislosti s jej poznámkami o bicyklovaní sa do nej priamo pustil predseda Konzervatívnej strany Pierre Poilievre. 

“Freelandová’odkazuje obyvateľom Ostrova princa Eduarda, ktorí sa obávajú dane z uhlíka vo výške 61 ct za liter: presťahujte sa do Toronta a kúpte si bicykel!!!” písal Poilievrena X.

Zajímavosťou v súvislosti s týmto príbehom je, že mnohé kanadské mainstreamové médiá, ktoré o ňom informovali, nepriznali The Counter Signal za jeho zverejnenie. Na túto skutočnosť upozornili rôzni členovia kanadských’nezávislých médií. 

“Hej @nationalpost, vy ste’tento príbeh nerozšírili. Pozrime’sa na nejaký kredit novinára a média, ktoré to urobili @[email protected],” vložilRachel Emmanuel na X.

Práve začiatkom tohto týždňa LifeSiteNews informoval o tom, ako kanadské’ministerstvo financií zamestnalo na najvyššiu funkciu hlavného poradcu, ktorý je priateľom Freelandovej, a to všetko v čase, keď Kanaďania čelia stále rastúcim nákladom v dôsledku rýchlo zvyšovanie úrokových sadzieb a pretrvávajúca inflácia.