Screenshot-2023-08-23-at-2.38.06-PM-810x500.png

Premiér Manitoby sľubuje, že v prípade znovuzvolenia na jeseň bude chrániť rodičovské práva v oblasti vzdelávania

43
Kultúra života

Premiérka Manitoby Heather Stefansonová prisľúbila, že ak bude jej progresívno-konzervatívna vláda na jeseň znovu zvolená, posilní rodičovské práva tým, že nariadi školám, aby informovali rodičov, ak sa ich dieťa chce identifikovať ako iné pohlavie.”

Na tlačovej konferencii minulý týždeň Stefansonová povedala: “Veríme, že rodičia vedia, čo je v najlepšom záujme ich detí.”  

“Preto znovuzvolená vláda PC formalizuje a posilní práva rodičov a opatrovníkov v zákone o verejných školách,” dodala.  

Stefansonová uviedla, že jej strana počúva, že “rodičia chcú byť lepšie informovaní, aby mohli rozhodovať v mene svojich detí.” 

Ke požiadavke, aby školy museli informovať rodičov o ich deťoch, keď ide o “rodovú identitu,” prisľúbila, že jej PC vláda zakotví v provinčnom’zákone o verejných školách právo, aby boli informovaní o učebných osnovách.  

Takisto bude pridané právo rodičov byť informovaní predtým, než sa vo verejných školách uskutočnia akékoľvek prezentácie externých strán, pričom vždy zostane zachovaná možnosť odmietnutia. 

Reportér sa Stefansonovej priamo opýtal, či je za to, aby boli rodičia informovaní v prípade, že ich dieťa bude chcieť byť identifikované ako iné pohlavie.  

Odpovedala kladne a vysvetlila, že “[w]eď vieme, že rodičia vedia, čo’je v najlepšom záujme ich detí. To všetko bude súčasťou konzultačného procesu.”

Manitoba smeruje k všeobecným voľbám 3. októbra 2023. 

Vzdor Stefansonovej’zjavnému pro-rodinnému postoju, kampaň Life Coalition má udelila jejhodnotenie “červené svetlo” pre jej propotratové názory. Toto hodnotenie prišlo po tom, ako v roku 2022 v príspevku na X (predtým Twitter) uviedla, že je rozhodne za “práva na potraty.”  

Premiérkou Manitoby sa stala koncom roka 2021 po víťazstve v súboji o post lídra strany.  

Stefansonová je tretím kanadským premiérom, ktorý sa vyslovil za to, aby rodičia mali právo byť informovaní o akýchkoľvek zmenách, ktoré ich dieťa môže prejaviť v súvislosti s “rodovou identitou.”

Minulý mesiac sa novobrunswickí progresívni konzervatívci nevyvolalirevíziu vedenia premiéra Blaina Higgsa kvôli jeho rozhodnutiu pridať rodičovskú ochranu do svojej politiky rodovej identity pre verejné školy.  

Práve včera vláda štátu Saskatchewan pod vedením premiéra Scotta Moea oznámila, žerodičia musia byť informovaní v prípade, že sa ich dieťa chce v škole identifikovať iným menom alebo “pohlavím” a že rodičia môžu svoje deti odhlásiť zo sexuálnej výchovy. Saskatchewan tiež oznámil, že všetky tretie strany, ako napríklad plánované rodičovstvo, majú odteraz zakázané prednášať na školách.  

Ak sa LGBT aktivisti pustili do takých ako Higgs a Moe za ich mierny nátlak proti gender ideológii, nedávny Legerov prieskum ukázal, že Kanaďania sú vo všeobecnosti za podporu rodičovských práv vo vzdelávaní, najmä pokiaľ ide o to, aké materiály sa deťom poskytujú. 

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom s odkazom, aby podporovali rodičovské práva.