tmp_8e092e81-786a-40c9-b075-c767820a2d7c-810x500.jpeg

Zázrak na Havaji: Zúriace požiare ušetrili katolícky kostol

0
Neutral

V rozhovore s Mattom Gaspersom z Catholic Family News Viganò prezradil, že vie o kardinálovi, ktorý povedal priateľom, že “bol svedkom skutočností, ktoré robia voľbu Jorgeho Maria neplatnou.” Zatiaľ čo kardinál tvrdí, že zachováva mlčanie v záujme zachovania pápežského tajomstva, Viganò tvrdí, že ho už porušil, keď o konkláve hovoril s priateľmi. 

Vzhľadom na kardinálov zjavný rozhovor s priateľmi Viganò tvrdí, že by mohlo byť možné, aby Cirkev vyriešila otázku pápežskej voľby v roku 2013. Nie je jasné, či Viganò hovoril s daným kardinálom. 

Odpovedajúc na Viganove ’tvrdenia, Yore poznamenal: “Toto je otázka, o ktorej sme určite veľa počuli, pokiaľ ide o, jednak, rokovania, politikárčenie pred konkláve, ktoré sa objavilo v knihe Julie Meloni Sv. Gallen Mafia, v knihe Austen Ivereigh’v knihe Diktátor pápež.” Poznamenala tiež, že by bolo dobré, keby sa konkláve vyšetrilo.

Yoreová sa zmienila o problémoch týkajúcich sa konkláve, vrátane prednášky, ktorú na univerzite vo Villanove predniesol znevažovaný bývalý kardinál Theodore McCarrick opísal, ako “taliansky pán” povedal, že vtedajší kardinál Jorge Mario Bergoglio by mohol “reformovať” Cirkev, a kniha Catherine Pepinsterovej z The Tablet nazvanáKľúče a kráľovstvo:

“Okolo tejto otázky je veľa dymu a… môj klobúk’dole pred arcibiskupom Viganomò, pretože… otvára túto otázku v tomto kritickom čase Františkovho pontifikátu,” povedala.

Odvolala sa tiež na apoštolskú konštitúciu svätého Jána Pavla II, Universi Dominici Gregis, v ktorej sa uvádza, že pápežská voľba, ktorá by sa uskutočnila iným spôsobom, ako je v nej opísané, by bola “neplatná” (a bola zmenil Benedikt XVI. krátko pred konkláve v roku 2013), pričom sa pýtal, prečo nemohlo dôjsť k vyšetrovaniu, či konkláve prebehlo “správne".”

“Naša viera umiera od dymu, ktorý vytvára táto nečistá organizácia, táto skorumpovaná hierarchia…, ktorá… má moc robiť túto vnútornú deštrukciu v Cirkvi už od vízie Leva XIII’”, vyjadril sa páter Altman, odvolávajúc sa na údajnú víziu, ktorú mal pápež Lev XIII. koncom 19. storočia a v ktorej Kristus dal satanovi sto rokov na to, aby sa pokúsil zničiť Cirkev. “To, čoho sme’teraz svedkami…, je naplnenie [diablovho’storočného… plánu na viac času a viac moci.”

Altman tiež poznamenal, že akékoľvek vyšetrovanie konkláve v roku 2013 by bolo “bezpredmetné”, pretože František by bol na jeho konci už mŕtvy, a tvrdil, že Universi Dominici Gregis by už konkláve v roku 2013 “bolo neplatné” na základe toho, čo údajne povedal anonymný kardinál.

Virálne video na TikToku medzitým ukázalo katolícky kostol v meste Lahaina na Havaji, ktorý vyzeral, že je ušetrený od lesných požiarov, ktoré mesto spustošili. Kostol Maria Lanakila (čo znamená Panna Mária Víťazná) a jeho fara zostali stáť, zatiaľ čo mesto v jeho okolí bolo zničené. Vo farnosti sa vo väčšine nedeľných popoludní slávi tradičná latinská omša.

Jore, keď hovoril o kostole a lesnom požiari, poznamenal, že “naša Blahoslavená Matka, keď dôjde k požiaru, či už’morálnemu alebo [skutočnému] požiaru alebo… akejkoľvek tragédii, obráťte sa na Pannu Máriu Víťaznú.”

“Myslím, že to’je silné posolstvo Lahainy a Maui, že ona nás zachová a ochráni,” dodal Yore. “Dúfam, že je to’posolstvo, ktoré sa potvrdí v katolíckych médiách… že ten krásny… starý kostol, ktorý odolal hnevu prírody, je posolstvo, ktorému musíme… venovať pozornosť.” 

Altman, ktorý sa zaoberal tým, čo mohlo spôsobiť požiar, súvisel so správou od jednej zo svojich príbuzných, ktorá žije v horách v okolí Lahainy a tvrdí, že skupina podpaľačov sa pokúsila podpáliť jej okolie v dôsledku požiaru v Lahaine.

“Počuli sme, ako žoldnieri založili požiare v Kanade, ako založili požiare v Kalifornii, ako založili …požiare tu na Havaji,” tvrdí Altmanová. Poznamenal, že mainstreamové médiá obviňujú “klimatické zmeny” z požiarov, Altman povedal, že požiare boli “spôsobené človekom.”

“Čo za chorú a zvrátenú myseľ majú podpaľači na … Maui, ktorí zakladajú ďalšie požiare, spôsobujú ďalšie úmrtia a chaos?”opýtal sa.

Yore tiež poznamenal, že policajný šéf z Lahainy bol človekom, ktorý mal na starosti vyšetrovanie masovej streľby v Las Vegas, pričom Altman tvrdil, že s jeho vyšetrovaním súvisia podivnosti.

Yore, komentujúc obvinenia z podpaľačstva, povedal: “Myslím, že by sme všetci mali pozastaviť vynášanie súdov, kým neuvidíme skutočné fakty, ” tvrdiac, že “bude potrebné”, aby ľudia na Maui informovali o tom, čo sa tam deje, a nie mainstreamové médiá, čo chvíľu predtým tvrdil Westen. 

“Je tu“príliš veľa nezodpovedaných otázok a, úprimne povedané, bizarných vecí, ktoré… sa v dôsledku toho stali,” dodala. “Myslím si, že jednoducho musíme zostať na mieste. Modlime sa za ľudí na Maui, modlime sa, aby sa vrátili k Panne Márii Víťaznej, za tých, ktorí [sú] odpadlí katolíci, za tých, ktorí sa možno obrátia vďaka tejto kríze, aby… boli lavice v Panne Márii Víťaznej plné.”

Všetko toto a ešte viac si nalaďte v tomto týždni’epizódu Vierka & Rozum. 

Vierka & Rozum je dostupná prostredníctvom videozáznamu LSNTV na YouTube, RumbleZakázané, adoprava tu na LifeSiteNews.

K dispozícii je aj v audio formáte na Acast. Ak si chcete predplatiť audio verziu na rôznych kanáloch, navštívte webovú stránku LifeSite’Acast zde.

Vytvorili sme’špeciálny e-mailový zoznam pre túto reláciu, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Zaregistrujte sa teraz tak, že kliknete sem.