abdallah-810x500.jpg

Opitý vodič, ktorý zabil 4 deti, konvertoval na katolícku vieru po tom, ako mu rodina odpustila

30
Kultúra života

Muž, ktorý pred tromi rokmi pod vplyvom alkoholu zrazil a zabil autom štyri deti, údajne začal konvertovať na katolícku vieru po tom, ako dostal odpustenie od maronitskej katolíckej rodiny detí.

Dvadsaťdeväťročný Samuel Davidson 1. februára 2020 počas jazdy pod vplyvom kokaínu, extázy a alkoholu stratil kontrolu nad svojím vozidlom a narazil do skupiny siedmich detí, pričom štyri z nich usmrtil a tri zranil, informovala austrálska ABC News. 

Zabité deti boli súrodenci Antony (13), Angelina (12) a Sienna Abdallah (9). Rodina Abdallahovcov sú maronitskí katolíci, východného obradu v plnom spoločenstve s Katolíckou cirkvou. Zabitá bola aj Abdallahova’ 11-ročná sesternica Veronique Sakr.

Davidson bol v apríli 2021 odsúdený na 28 rokov väzenia. Po odvolaní bol trest znížený na 20 rokov s možnosťou podmienečného prepustenia po 15 rokoch.

V “Stand for Truth” podcastovej epizódy, ktorú minulý mesiac viedol Charlie Bakhos, Danny Abdallah — otec troch tragicky zabitých súrodencov — rozprával, že jeho manželka Leila sa krátko po tragédii išla modliť na miesto, kde zomreli jej deti. 

Keď sa jej reportéri na mieste činu pýtali, vyjadrila sa, že nedokáže nenávidieť ich vraha a naopak, že mu odpúšťa.

“Viem, že ten chlap jazdil opitý po týchto uliciach. Práve teraz ho nedokážem’nenávidieť. Nechcem ho’vidieť. Nemôžem ho nenávidieť. Myslím, že v srdci mu odpúšťam, ale chcem, aby bol súd spravodlivý,”povedala, ako vtedy informoval LifeSiteNews.

“Som smutná, mám zlomené srdce, ale som pokojná, pretože viem, že moje deti sú na lepšom mieste. Moje deti sú anjeli,” povedala. “Sú to Boží vojaci, existuje posmrtný život.”

“Bolo to úprimné odpustenie a potom to preniklo do celej komunity, do celého štátu, do celej krajiny a potom do celého sveta — na Blízky východ, do Ameriky,” povedala Abdallah Bakhosovi v augustovej epizóde podcastu.

Vyjadrenie úprimného odpustenia sa dostalo aj k Davidsonovi vo väzení, čo ho podnietilo k žiadosti o rozhovor s kňazom.

Pozoruhodné je, že Davidson sa nakoniec stretne s otcom Robertom-Pio Albayehom, kňazom, ktorého Abdallahovci dobre poznali a ktorý dokonca pôsobil ako ich duchovný poradca.

“Zo všetkých kňazov v Austrálii sa tento chlapík“rozpráva s otcom Robertom, mojím duchovným otcom. A on o tom’nevie,” povedal Abdalláh said. 

Maronitský kňaz sa údajne stretol s Davidsonom vo väzení a vypočul si jeho spoveď. 

Počas rozhovoru otec Albayeh povedal Davidsonovi, že pozná Abdallahovcov a že sú členmi jeho cirkvi.

Podľa Abdallaha Davidson kňazovi povedal, že “bol schopný vidieť život iným spôsobom”, pretože Abdullahovci mu odpustili, hoci “celý svet ma mal nenávidieť.”

“To”zmenilo moje srdce,” údajne povedal.

V podcaste Abdullah povedal, že Davidson sa teraz “trikrát denne modlí ruženec, chodí na omšu,”študuje Bibliu a chce sa stať maronitským katolíkom.”

Abdullah povedal, že neočakával, že Davidson konvertuje a že sláva patrí Bohu.

V júni 2022 sa manželia Abdalláhovci podelili o svoj príbeh a hovorili o odpustení počas Svetového stretnutia rodín 2022 v Ríme na základe pozvania pápeža, uviedol UK Daily Mail.

Stretli sa aj s rodičmi Davidsona’ktorí svojím spôsobom smútili po strate dcéry na rakovinu a syna vo väzení.

“Vedia, čím si prechádzame, a uznávajú to a my sme uznali aj ich smútok a bolesť,

The Daily Mail poznamenal, že Leila Abdallahová, matka troch zabitých detí, vždy hovorí tým, ktorí sa jej pýtajú, koľko má detí, že ich má sedem: “Tri v nebi a štyri tu.”