Lydia-Owens-810x500.png

Študentka z Južnej Karolíny sa stala virálnou po tom, čo sa podelila o radu založenú na viere počas dakovného prejavu

161
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Nedávna absolventka strednej školy sa stala virálnou pre svoju definíciu úspechu založenú na viere a rady svojim spolužiakom počas ich nástupného ceremoniálu.

Lydia Owensová neskrývala svoje náboženské presvedčenie, keď 31. mája prehovorila k ročníku 2023 strednej školy Woodmont v meste Piedmont v Južnej Karolíne. Počas krátkeho prejavu ako valeditorka a prezidentka posledného ročníka 18-ročná študentka povzbudila svojich rovesníkov, aby si bez ohľadu na prípadné úspechy a neúspechy v budúcnosti uvedomili, že “ste stále cenní a stále dosť dobrí, pretože ste stvorení na Boží obraz.”

Owensová začala svoj prejav tým, že sa podelila o svoj boj s perfekcionizmom a “umiestnením mojej hodnoty do mojich študijných úspechov.” Požiadala svojich spolužiakov, aby “zvážili, čo pre vás znamená úspech,” či už je to vysoká škola, kariéra, peniaze alebo priatelia. Potom dodala, že “vaše úspechy nie sú to, čo vás robí hodnotnými, pretože ste oveľa viac ako to, ako dobre si počínate.”

“Ak svoju identitu umiestňujete do toho, čo dosiahnete, a veríte, že ste dostatočne”dobrí, len ak uspejete, čo sa stane, keď neuspejete?"” spýtala sa dievča. “Ak svoju identitu vložíš do vecí tohto sveta, sklamú ťa, pretože sú len dočasné.”

Owens sa podelila o to, že to pochopila pred dvoma rokmi po smrti svojej matky, keď povedala, že “keď môj život zasiahla tragédia, neboli to moje známky ani moje úspechy, ktoré mi pomohli prekonať túto stratu. Keď sa všetko ostatné v mojom živote zdalo neisté, jediná osoba, na ktorú som sa mohla spoľahnúť, že zostane rovnaká, bol Ježiš.”

Jej slová prerušil potlesk. S úsmevom na dav Owensová pokračovala vo vyhlásení, že “neustále sa snažiť byť dokonalá ma nikdy neuspokojovalo,” a dodala, že “to, čo ma uspokojuje, je vedomie, že moja hodnota sa nenachádza v mojich úspechoch alebo neúspechoch.”

“Moja hodnota a vaša hodnota sa nachádza v Ježišovi, pretože On je jediný, kto nás vždy uspokojí,” povedala a zožala ďalší potlesk. “Aj keď si splníte všetky svoje sny, alebo si nesplníte žiaden, stále máte hodnotu a stále ste dosť dobrí, pretože ste stvorení na Boží obraz. Nemusíš sa obávať, či budeš’úspešný, pretože Boh nám sľubuje, že jeho milosť nám stačí a že jeho moc sa zdokonaľuje v našich slabostiach."”

Svedectvo Owenovej’ o jej kresťanskej viere je len jedným z mnohých scenárov, v ktorých sa mladí študenti odvážne podelili o názor a vieru, ktoré spochybňujú modernú kultúru’propagujúcu programy a ideológie, ktoré zosmiešňujú Boha a znevažujú dôstojnosť ľudských bytostí stvorených na jeho obraz. Minulý mesiac žiak siedmeho ročníka z Massachusetts obhajoval pravdu, že Boh stvoril muža a ženu, čím spochybnil rodovú ideológiu prenikajúcu do verejných školských systémov na celom svete.

V Kanade katolícky študent Josh Alexander vzbudil obrovskú pozornosť tým, že odmietol protokoly LGBT a obhajoval práva dievčat používať súkromné zariadenia bez strachu, že do nich vstúpia rodovo zmätení chlapci.

LifeSiteNews tiež v apríli informoval, že stovky súčasných a bývalých študentov katolíckej ženskej’vysokej školy sa zišli, aby povzbudili k opätovnému zasväteniu sa zachovávaniu učenia Cirkvi o dôstojnosti každého ľudského života, narodeného i nenarodeného, ako stvoreného na Boží obraz’.

RELEVANTNÉ:

Súd zamietol žiadosť 12-ročného chlapca’nosiť v škole zakázané tričko ‘two genders’

Gavin Newsom hrozí kalifornským školám vyšetrovaním, ak odstránia knihy o prebudení

Študentov, ktorí sa zúčastnili na Pochode za život, vyhodili zo Smithsonovho inštitútu za to, že mali na hlave čiapky proti potratom